XS
SM
MD
LG

OL Smederevo: Skobalj - Jedinstvo 2:0

U utakmici 9. kola Opštinske lige Smederevo, grupa ''Morava'' viđen je loš fudbal, jer je u centru pažnje bio glavni sudija utakmice Darko Pavlović koji je dodelio jedan crveni karton igračima Jedinstva i dva žuta kartona, dok su igrači domaće ekipe 3 puta opomenuti. Kao što se iz sastava vidi ekipi Jdinstva nedostajalo je nekoliko igrača pre svih Dalibor Jozić (dve javne opomene), Aleksandar Miakrić (suspenzija zbog crvenog kartona), dok je povređen Bojan Stević, tako da Jedinstvo na ovoj utakmici nije imalo rezevne igrače. Teren u Skobalju bio je dobro pripremljen, ali kiša koja je pre početka utakmice počela da pada doprinela je da se igrači klizaju po terenu. Prvu šansu na utakmici stvorili su gosti, nakon što je zimsko pojačanje Jedinstva Stefan Pešić-Gile odlično sačuvao loptu, pokušao je da uposli Bobana Rajkovića, ali ja Darko Radojković presekao tu loptu i umalo nije savladao svog golmana Adamovića jee je lopta udarila u stativu. U 5. minutu utakmice brzonogi Mikić Marko pobegao je MLadenu Nešiću i krenuo sam ka golu Miloša Milivojevića, Nešić ga je sustigao izreplovao, a Milivojević je pokupio loptu, ali čula je pištaljka Darko Pavlovića i rukom je pokazivao na belu tačku što je izazvalo zaprepašćenje gosiju, ali i domaćih igrača i navijača koji su smehom propratili ovu njegovu odluku. Uzgred Pavlović je iz džepa izvadio crvrni karton i Mladenu Nešići pokazao put u svlačionicu. Iskusni Goran Pavlović bio je siguran sa penala, iako je Milivojević pročitao stranu gde će šutirati. Nakon toga Darko Mihajllović sjano šutira na gol Skobaljaca, golman Adamović odbija loptu, ali Boban Rajković umesto da loptu zakuca sa 5 metara u mrežu, traljavo šutira pravo u golmanove ruke. U 15. minutu već je 2-0 za Skobalj, izveden je oštar slobodan udarac Stefan Stanković je samo glavom promenio pravac kretanja lopte i Milivojević je uhvaćen u raskoraku i nije mogao da reaguje. U 2. minutu vezista Jedinstva Goran Rajković se povredio tako da je Jedinstvo ostalo sa 9 igrača u polju. Do kraja poluvremena vredi istaći da je glavni sudija Pavlović sa klupe gostiju udaljio Nožu Ćorovića predsednika Jedinstva, koji je bučno protestovao na neke odluke glavnog sudije. U drugom poluvremenu gostujuća ekipa se branila, a ni domaći nisu bili baš zainteresovani za igru, već su oštro startovali po nogama igrača Jedinstva, koji im naprotiv nisu ostajali dužni. Vredi sitaću da je golman Jedinstva Miloš Milivojević sjano odbranio nekoliko udaraca domaćih sa distance, a Goran Pavlović je iz slobodnog udarca pogodio prečku. Sve u svemu slab fudbal u jednom od derbija Opštinske lige grupa ''Morava''.

Trener ekipe Skobalja iskusni Žarko Rašković na teren je izveo sledeći sastav: 1. Miloš Adamović, 2. Nedeljko Živanović,  3. Marko Janković,  4. Zoran Vranković,  5. Darko Radojković,  6. Borko Mirković, 7. Marko Damnjanović,  8. Goran Đorđević,  9. Marko Mikić,  10. Goran Pavlovi,ć  11. Stefan Stanković. U 35. minutu Birka Mirkovića zamenio je Ivan Hristić

Ekipa Jedinstva nastupila je u sledećem sastavu:1. Miloš Milivojević, 2. Igor Živanović,  3. Lazar Vranić,  4. Dragan Mladenović,  5. Mladen Nešić,  6. Ljubiša Miakrić, 7. Darko Mihajlović,  8. Goran Rajković,  9. Boban Rajković, 10. Bojan Milenković,  11. Stefan Pešić.

Kao što je već napomenuto glavni sudija utakmice bio je Darko Pavlović, pomagao mu je Miroslav Marković, dok se drugi pomoćnik Đorđe Bulatović nije pojavio na utakmici. Delegat utakmice ispred OFS Smederevo bio je Miloš Ilić.


Budućnost 4 : 0 Slavija
Skobalj 9 : 2 Sloga
Kolarac 2 : 0 SASK
Proleter 3 : 3 Jedinstvo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 14 10 2 2 32
2 Skobalj 14 10 2 2 32
3 Kolarac 14 9 3 2 30
4 SASK 14 8 1 5 25
5 Jedinstvo (-3) 14 6 2 6 17
6 Sloga 14 3 2 9 11
7 Budućnost 14 2 2 10 8
8 Slavija 14 1 0 13 3