XS
SM
MD
LG

GFL Smederevo grupa Morava: SASK - Jedinstvo (S) 1:0

U nedelju 7. aprila startovao je prolećni deo prvenstva u obe grupe Gradske lige Smedereva. Na utakmici izmedju favorizovanog Saska iz Saraoraca i gostijućeg Jedinstva vidjen je jedan pogodak i mnogo propuštenih prilika domaćih igrača. Gosti iz Smedereva uglavnom su se branili i imali su retke pokušaje da postignu nešto više na ovoj utakmici. Od samog početka utakmice domaća ekipa je dala do znanja gostima da će samo 3 boda zadovoljiti njihove apitete. Kapiten i ''mozak'' ekipe Saska Aleksandar Rajić odlično je razigravao svoje saigrače i prvu izglednu priliku propistio je Nemanja Marković kada je izašao sam ispred Milivojevića, ali je ovaj sjajnom intervencijom loptu prosledio u korner. Narednu šansu za domaće propustio je Sava Jovanović koji je loše šutirao iz neposredne blizine. U 14 minutu domaćin je poveo, Sava Jovanović i Nenad Matković odlično su izigrali odbranu Jedinstva koja je loše reagovala i Nemanja Marković se našao sam isped gola i udarcem u suprotan ugao savladao golmana Jedinstva. Do kraja poluvremena dve prilike je propustio Nemanja Marković i jednu Sava Jovanović. Gosti su se istakli samo po dobijanju žutih kartona zbog prigovora glavnom sudiji. Požuteli su Bojan Stević i Igor Živanović.

U nastavku igre ista priča. domaći napadaju, a gosti se brane. Da na golu Jedinstva nije bilo raspoloženog Miloša Milivojevića i u odbrani motivisnaog Dragan Mladenović ko zna koji bi rezultat bio na kraju. U 70 minutu igrač utakmice Miloš Milivojević(golman Jedinstva) sjanom paradom odbranio je odličan udarac Nenada Matkovića. Sve u svemu zaslužena pobeda domaćih igrača koji sigurnim korakom idu ka baražu za Podunavsku okružnu ligu, dok ekipi Jedinstva preostaje samo da se nada da će u narednom kolu biti frmirana nova uprava u klubu, pošto su svi nezadovoljni radom novoizabranog predsednika Srdjana Mančića, i zahtevaju njegovu smenu. Kako se nezvanično saznaje novi predsednik trećeg gradskog kluba u Smederevu biće igrača današanje utakmice Miloš Milivojević U narednom kolu Jedinstvo dočekuje Budućnost iz Male Krsne, a Sask dočekuje Kolarac iz Kolara.

Trener Saska Dejan Jeremić na teren je izveo sledeći sastav:

1. Nenad Djordjević 2. Mladen Živković 3. Nebojša Ilić 4. Marko Ilić (od 52. minuta Dragan Velimirović)  5. Nikola Djordjević 6. Bojan Ilić 7. Sava Jovanović 8. Nenad Matković 9. Nemanja Marković 10. Aleksandar Rajić(od 82 minuta Dragan Ivanović) 11. Nemanja Djordjević (od 68. minuta Ivan Ilić)

Ekipu gostiju na ovom meču se pojavila samo sa 11 igrača i od službenih lica bio je prisutan samo  službeni predstavniik Marjan Milenković, tako da je tim sastavio kapiten Igor Živanovi.

1. Miloš Milivojević 2. Igor Živanović 3. Bojan Stević 4. Dragan Mladenović 5. Mladen Nešić 6. Goran Rajković 7. Goran Denić 8. Nenad Ljutić 9. Boban rajković 10. Aleksandar Mikarić 11. Miloš Djordjević


Utakmicu je sudio Slobodan Djordjević iz Smedereva, a pomagali su mu Milan Milovanović iz Radinca i Dejan Dimitrijević iz Vučaka.

Delegat ispred GFS Smederevo bila je Snežana Radojević.


Kolarac 0 : 2 Sloga
Skobalj 3 : 2 Vučak
Budućnost 4 : 0 Slavija
SASK 1 : 0 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 8 7 0 1 21
2 SASK 8 6 0 2 18
3 Skobalj 8 6 0 2 18
4 Kolarac 8 3 2 3 11
5 Sloga 8 3 1 4 10
6 Jedinstvo 8 2 2 4 8
7 Vučak 8 1 2 5 5
8 Slavija 8 0 1 7 1