XS
SM
MD
LG

OL Smederevo: Sask - Jedinstvo 1:2

U nedelju 9. oktobra 2011 godine u Saraorcima odigrana je prvenstvena utakmica 5. kola Opštinske lige Morava, u kojoj je gostujuća ekupa iz Smedereva na kraju zasluženo pobedila rezultatom 2:1.

Sama utakmica bila je dosta nervozna što pokazuje podatak da su na utakmici pokazana čak tri crvena kartona.

Domaća ekipa FK Sask iz Saraoraca nastupila je u sledećem sastavu:

1.Vladimir Adžić  2. Miloš Hranisavljević 3.Goran Šargić(kapiten) 4.Aleksandar Milićević 5.Nemanja Marković 6.Aleksandar Trailović  7.Duško Martinović 8.Aleksndar Rajić 9.Ivan Ilić 10.Nebojša Ilić 11.Slaviša Mirković

U drugom poluvremenu u igru su ušli Sava Jovanović , Bojan Ilić i Boban Đuričić

Trener ekipe Jedinstva Igor Živanović na teren je izveo sledeći sastav:

1.Miloš Milivojević 2.Mladen Nešić 3.Srdjan Krstić 4.dragan Mladenović 5.Ljubiša Mikarić (kapiten) 6.Bojan Milenković    7. Bojan Denić 8.Goran Rajković 9.Boban Rajković 10.Aleksandar Mikarić 11.Bojan Stević

U drugom poluvremenu Bobana Rajkovića zamenio je Branko Radosavljević.

Utakmicu je vrlo dobro sudio Darko Pavlović iz Smedreva, pomagali su mu Željko Radojević iz Vranova i Nikola Zdravković iz Radinca.

Delegat utakmice bio je Ivan Gavrilović iz Smedereva.

Na samom početku utakmice gostima je u napadau dosta pomagao vetar koji im je duvao u leđa i tako su dobro ispucavane lopte Miloša Milivojevića vrlo brzo odlazile iza štopeskog tandema domaćina tako da su stvarale šanse brzonogim napadačima Jedinstva  Bojanu Steviću u Boban Rajkoviću da se nađu u izglednim prilikama za postizanje golova.

Upravo takva akcija je viđena u 13 minutu utakmice,odlični golman Jedinstva Milivojević jako je ispucao loptu na polovinu domaćina, ona je nošena vetrov prebacila sve igrače Saska i Boban Rajković je dobro pratio akciju i našao sa sam oči u oči sa Vladimirom Adžićem,a najbolji strelac Jedinstva sjajnim udarcem pod prečku doveo Jedinstvo u vođstvo od 1:0.

Nakon oiga domaći igrali su krenuli u sve ozbiljnije napade i stvarali šanse za gol. Jedvu takvu šansu stvorio im je i defanzivac gostiju Srdjan Krstić koji je umesto da izbaci loptu van šesnaesterca, nekontrolisane ubacio loptu u svoj peterac,na svu sreću Miloš Milivojević je do lopte stigao pre napdača Saska.

U 19 minutu viđen je izjednačujući pogodak. Npadača saska Ivan Ilić fauliran je iskosa sa desne strane napada gostiju. Kapiten Saska  Aleksandar Rajić odlično je proigrao Slavišu Mirkovića koji je sjajnim polu-volej udarcem sa 16 metara savladao Milivojevića 1:1.

Od tog trenutka domaću su krenuli u sve jače napdae,ali je odbrana Jedinstva prevodjena kapitenom  Ljubišom Mikarićem  sve napade domaćih uspešno neutralisala.

U 33 minutu utakmice viđena je sjajna akcija igrača Jedinstva, odlični vezista Jedinstva Aleksandar Mikarić sjajnom loptom proigrao je Bojan Stevića u napadu, ovaj se odlično snašao između dvojice igrača Saska i sjajnim lob udarcem prevario Adžića koji je takođe izašao sa gol linije mislivši da je brži od Stevića ali se prevario je to je bilo 2:1 za goste.

Od tog trenutna krenula je oštra ira gostiju, a sve je kulminiralo u 45 minutu utakmice kada je Aleksandar Rajić bio fauliran od strane Aleksandar Mikarića,nakon dosuđenog prekšaja Rajić je iz čistog mira po licu udario Mikarića što je stvorilo veliku gužvu na terenu. Sudija darko Pavlović isljučio je Aleksandar Rajića i Aleksandar Mikarića iz igre i tako se završilo prvo poluvreme.

U drugom pouvremenu igrači Saska su krenulu na sve ili ništa, a Jedinsvo je pokušavala da iz kontre obezbedi pobedu. Međutim Ljubiša Mikarić,koji se posle velikih promašaja protiv Slavije iz napda preselio u odbranu, odlično je zaustavljao visoke lopte domaćina. Dragan Mladenović nije dozvolio napadačima Saska Ivanu Iliču i Slaviši Mirkoviću da dođu da prilike da ugroze  Milivojevića. Udarci sa distance domaćina lako je Milivojević neutralisao. Zadni vezni u ekipi Jedinstva Goran Rajković odigrao je možda i svoju najbolju utakmicu od kako je u prvom timu Jedinstva. Odlično je zaustavljao veziste Saska,a u skok igri na sredini terena nije mu bilo ravnog. Neumorni vezista Jedinstva Bojan Milenković-Ćure odigrao je još jednu sjajnu utakmicu,pretrčao je mnogo kilometara odlično pokrivao svoju poziciju i poziciju isključenog Miakrića,a stizao je da centrira po neku loptu u kazneni prostor gostiju. Za najboju priliku domaćina pobrinuli su se ponovo igrači Jedinstva, tačnije njihov golman Miloš Milivojević,koji je prilkom jedne intervencije loptu dva namerno ispuštao iz ruku i hvatao kako bi zadržavao vreme. Sudija Darko Pavlović dosudio je indirektan udarac na 9 metara od gola gostiju. Igrači Saska odlično su izveli indirekt međudim Milivojević se sjajnom intervencijom iskupio za grešku.

Do kraja utakmice Bojan Stević je još jednom pobegao odbrani Saska odlično šutirao međutim Vladimir Adžić je krajnjim naporom nogom uspeo da izbaci loptu u korner.

Nakon odsviranog kraja utakmice igrači Jedinstva su radosni napustili Saraorce i proslavili ovu veliku pobedu u prostorijama svog kluba.

Igrači i rukovodstvo Saska bili su nezadovoljni nekim odlukama sudije Pavlovića, koji je po njihovom mišljenju propustio da dosudi dva kaznena udarca za njihov klub,ali su sportski priznali potaz i čestitali ekipi i rukovodstvu Jedinstva na pobedi.

Utakmici je prisustvovao i direktor takmičenja Miodrag Matunović, kao i predsednik OFS Smederevo Stanimir Trailović.

U narednom kolu Jedinstvo gostuje ekipu Budućnosti u Maloj Krsni, dok Sask putuje u Vranovo na noge domaćem Proleteru.


Skobalj 1 : 0 Budućnost
Slavija 0 : 9 Kolarac
Sloga 0 : 7 Proleter
SASK 1 : 2 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Skobalj 5 4 1 0 13
2 Proleter 5 4 0 1 12
3 Kolarac 5 3 1 1 10
4 Jedinstvo 5 3 0 2 9
5 SASK 5 2 1 2 7
6 Sloga 5 1 2 2 5
7 Budućnost 5 0 1 4 1
8 Slavija 5 0 0 5 0