XS
SM
MD
LG

OFL Smederevo grupa Morava: Jedinstvo - Skobal 2:1

U odloženoj utakmici 11. kola Opštinske lige Smedereva grupa Morava ekipa Jedinstva je sjajnom igrom u drugom pluvremenu uspela da pobedi goste iz Skobalja i tako zabeleži još jedan trijumf. Utakmicu je na odlično pripremljenom terenu kraj Aerodroma u Smederevu sudio Željko Pajvod dok mu je pomagao Stefan Icića, a drugi pomoćni sudija se nije pojavio na utakmici. Delegat je bio Dušan Stefanović iz Smedereva.

Ekipa Jedinstva susret je započela u sledećem sastavu: 1.Miloš Milivojević , 2. Igor Živanović, 3.Branko Radosavljević, 4.Goran rajković, 5.Mladen Nešić, 6.Dragan Mladenović, 7.Aleksandar Mikarić, 8.Bojan Denić, 9.Boban Rajković, 10.Aleksandar Rajković, 11. Aleksandar Kostić
Ekipa Skobalja je nastupila u sledećem sastavu: 1.Nikola Stamenković, 2. Davor Krstić, 3.Vladimir Abalašoski, 4.Nedeljko Živanović, 5.Ivan Hristić, 6.Nenad Stamenković, 7.Marko Janković, 8. Ivan Stevanović, 9.Miloš Ristić, 10.Goran Pavlović, 11.Mihajlo Pantić.

Jedinstvo je u ovoj utakmici bilo oslabljeno jer je zbog parnih žutih kartona utakmicu propustio jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Ljubiša Mikarić. Sama utakmica krenula je inicijativom Jedinstva koji su imali i prvu šansu na utakmici kada su dupli pas razmenili braća od stričeva Aleksandar i Boban Rajković i uspela da odbranu Skobaljaca izbace iz igre, međutim Boban umesto da krene ka golu odigrao je još jedan pas ka Aleksandru koji je bio kratak i nije uspeo loptu da sprovede u mrežu. U 12. minutu 1:0 za goste.Vezista Jedinstva Branko Radosavljević je izgubio loptu na sredini terena koju mu je uzeo Mihajlo Pantić i u solo prodoru je bio nezaustavljiv i loptu je pospremio pored nemoćnog Milivojevića.
Do kraja poluvremena vodila je velika borba na sredini terena,igrači Jedinstva su pokušavali da ugroze gol gostiju udarcima iz daljine,ali oni su bili ili slabi ili neprecizni. Da ovu utakmicu reši već u prvom poluvremenu mogao je napadač gostiju Miloš Ristić koji se u dva navrata našao sam oči u oči sa golmanom Jedinstva Milivojevićem, međutim oba puta Milivojević je sjajno intervenisao i ostavio Jedinstvo u igri za bodove. Sve u svemu gosti su bili bolji i prvom poluvremenu i zasluženo su vodili.

U drugom poluvremenu Jedinstvo je krenulo ofanzivnije ka golu gostiju, a već u 48. minutu Miloš Ristić je ponovo izašao sam ispred Milivojevića, međutim golman Jedinstva je opet bio sjajan. I kako u fudbalu obično biva, kada je neiskoriste šanse stiže kazna. U 50. minutu meča napadač Jedinstva Bojan Denić silivitu je krenuo ka šanaestercu gostiju i ušao u duel sa štoperom gostiju Nenadom Stamenkovićem, Denić je bio brži i jači,a  Stamenkoviću je preostalo samo na faulira Denića. Pošto se prekršaj dogodio u kaznenom prostoru Željko Pajvod je pokazao na belu tačku. Aleksandar Kostić je bio neumoljiv sa 'kreča' i golmana Skobalja Nikolu Stamenkovića je poslao u desnu, a loptu u levu stranu gola i to je bilo 1:1. Samo dva minuta od izjednačenja Jedinstvo ima šansu za vođstvo, Bojan Denić je iskoristio grešku odbrane gostiju, prevario je golmana,međutim lopta je otišla tik pored stative. U 55. Minutu potpuni preokret. Boban Rajković je primio loptu na 25 metara od gola, i nije se mnogo razmišljao odmah je uputio sjajan udarac 'parabolu' i prebacio golmana Skobalja i postigao jedan od najlepših golova u istoriji Jedinstva. Novi gol dao je igračima Jedinsta krila, tako da je u nastavku utakmice na terenu bilo samo Jedinstvo, odlično su loptu na sredini terena kontrolisali Aleksandar Kostić i Aleksandar Rajković. Napade gostiju sjajno je presecao Goran Rajković. Dragan Mladenović, Mladen Nešić i Igor Živanović su sjajno  odrđivali posao u odbrani, tako da gosti nisu stvorili ni jednu šansu za izjednačenje, jer su akcije iskusnog Gorana Pavlovića i Miloša Ristića završavane na samom početku. Javne opomene u ekipi Jedinstva dobili su Dragan Mladenović zbog oštrog starta na Milošu Ristiću i Goran Rajković zbog starta nad Markom Jankovićem. Jedinstvo već u nedelju 15. maja gostuje Budućnosti u Maloj Krsni, dok u poslednjem kolu prvenstva dočekuju Slogu iz Lugavčine


Borac (R) 6 : 2 Sloga (L)
Kolarac 9 : 1 Slavija
Jedinstvo (S) 2 : 1 Skobalj
SASK 0 : 6 Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 9 8 1 0 25
2 Borac (R) 10 8 1 1 25
3 Sloga (L) 10 4 3 3 15
4 SASK 10 4 3 3 15
5 Skobalj 10 3 3 4 12
6 Budućnost 9 3 3 3 12
7 Kolarac 10 2 1 7 7
8 Slavija 10 2 1 7 7
9 Jedinstvo (S) 10 1 2 7 5