XS
SM
MD
LG

Kup OFS Smederevo: Podunavac - Jedinstvo 2:0

U utakmici prvog kola kupa na teritoriji OFS Smederevo, sastala su se dva stara rivala Podunavac iz Udovica i Jedinstvo iz Smedereva,i domaćin je zasluženo pobedio rezultatom 2:0.

Ovom pobedom Udovčani su se na neki način revanširali smederevcima za poraz u sezoni 2002/2003,kada je u direktnoj borbi za plasman u veći rang Jedinstvo nadigralo Podunavac na svom 'Aerodromu' rezultatom 3-0. Zanimljivo je istaći da je u ekipi Jedinstva iz tog sastava nastupalo čak 4 igrača(Ljubiša Mikarić,Igor Živanović,Bojan Stević i Bojan Milenković) dok je Dragan Mladenović tu utakmicu propustio zbog dve javne opomene.U ekipi Podunavca nije bilo u sastavu niti jednog igrača koji je nastupao u tom meču, neki su otišli u druge klubove,neki su prestali sa aktivnim igranjem,a neki nažalost nisu više među živima (Saša Simić-Ćure). Valja napomenutu da su strelci za Jedinstvo bili i sada aktivni igrači u klubu Ljubiša Mikarić i Bojan Stević, dok strelac trećeg pogotka Omer Salijoski koji je pre nekoliko godina okačio kopačke o klin.

Trener ekipe Podunavca Slobodan Stoleski na teren je izveo sledeći sastav: 1.Pavlović Nenad 2.Kostić Marko 3.Urošević Goran 4.Vuković Miloš 5.Jovanović Stefan 6.Jeremić Milan 7.Jeremić Miloš 8.Krstić Miroslav 9.Stamenković Slobodan 10.Radosavljević Marko 11.Brkić Miroslav

Ekipu Jedinstva na ovoj utakmici predvodio je Sveta Radulović i na teren je posle velikih muka izveo sledeći sastav:

1.Dragan Mladenović 2.Igor Živanović 3.Boban rajković 4.Srdjan Krstić 5.Mladen Nešić 6.Bojan Milenković 7.Bojan Stević 8.Goran Rajković 9.Ljubiša Miakrić(od 46 minuta Branko Radosavljević) 10.Aleksandar Mikarić  11.Bojan Denić

Utakmicu je sudio Marko Marković iz Smedereva, pomagali su mu Stefan Icić i Tomo Ćulum obojica iz Smedereva.

Delegat ispred OFS Smederevo bio je Milosav Pavlović iz Malog Orašja.

Trener Jedinstva je imao velikih problema jer se zbog bolesti golman Jedinstva Miloš Milivojevič nije pojavio na utakmici, tako da je bio problem ko će stati među stative. Posle velikih peripetija i raznih predloga štoper ekipe dragan Mladenović je obukao golmanski dres i veoma uspešno obavio svoj zadatak na ovoj utakmici.

Sama utakmica protekla je u izuzetno gruboj igri domaćih igrača što je proizvelo povredu noge jednog od najiskusnijih i ekipi Jedinstva Ljubiše Mikarića.

Već u petom minutu domaćin je došao do vođstva loše postvaljene odbrana Jedinstva loše je reagovala na dupli pas domačih igrača tako da je Slobodan Stamenković izašao sam ispred Mladenovića i lako ga savladao. Nakon toga Podunavac je uglavnom diktirao tempo na utakmici, dok je Jedinstvo preko kontri pokušavalo da dođe do izjednačenja, ali osim udaraca  Aleksandra Mikarića i Bobana Rajkovića koji nisu ozbiljnije ugrozili golmana domaćih.

Tako je bilo i u drugom poluvremenu,odbrana domaćih nija davala mnogo šansi brzonogim igračima Jedinstva Steviću i Deniću da probiju po strani, uglvnom su bili faulirani,a centaršutevi koji su trebali da donešu šansu za gol nisu bili opasni. U 65 minutu igrač Podunavca Miloš Jeremić iskoristio je to što je Branko Radosavljević loše vratio loptu do Mladena Nešića koji nije uspeo da je primiri tako da je Jeremić preciznim udarcem u desni ugao Mladenovićevog gola doveo Podunavac u vođstvo od 2-0,koje je po mnogima i presudilo ovu utakmicu.

Na kraju krajeva Podunavac zasluženo ide u drugo kolo kupa,a igrači i uprava Jedinstva gu biti zadovoljni na svemu učinjenom u ovoj polusezoni s obzirom da je pred start prvenstva bilo neizvesno samo učešće.

Podunavac ipak ima malo veće ambicije jer su oni jesenji prvaci Opštinske lige grupa 'Šumadija' i žele u Podunavsku Okružnu ligu.