XS
SM
MD
LG

Kup GFS Smederevo: Crvena zvezda (S) - Jezava 1:4

U Suvodolu je u nedelju odigrana utakmica četvrtfinala kupa GFS Smederevo u kojoj je ekipa FK ''Jezava'' iz Smedereva savladala favorizovanu ekipu iz Suvodola. Ni najveći optimisti u redovima gostiju nisu očekivali da će se njihov tim tako lako plasirati u polufinale gradskog kupa.

Trener domaćih Slobodan Milojević na teren je izveo sledeći sastav: 1. Tihomir Marković  2. Goran Stojanović 3. Dragan Rakić  4. Dejan Djordjević(kapiten) 5. Marjan Ilić (od 46 minuta Slobodan Stamenković) 6. Miodrag Kostić 7. Ivan Stojanović 8. Nikola Ilić(od 46 minuta Dejan Antić) 9. Petar Krstić (od 60 minuta Nemanja Ilić) 9. Stefan Pavić 11. Jovan Marković

FK''Jezava'' nastupio je u sledećem sastavu: 1. Miloš Milivojević 2. Bojan Milenković 3. Dragan Mladenović (od 46 minuta Nenad Ljutić) 4. Veroljub Ristić 5. Saša Pirivatrić(kapiten) 6. Bojan tević 7. Nikola Gačić 8. Danijel Živković 9. Stefan Pešić 10. Aleksandar Mikarić (od 52 inuta Igor Živanović) 11. Stefan Janković (od 66 minuta Željko Milutinović)

Utakmicu je vrlo dobro sudio Mihajlo Simić iz Smedereva, dok su mu pomagali Stefan i Marko Stojković  takodje iz Smedereva. Delegat ispred GFS Smederevo bio je Miroslav Ranković iz Smedereva.

Od samog početka utakmice videlo se da su gosti došli sa namerom da se plasiraju dalje, a prvi ozbiljniji šut ka  golu završio iza leđa danas slabog Markovića. Veliko pojaćanje ''Jezave'' u zimskom prelaznom roku Danijel Živković uputio je snažan udarac levom nogom sa 25 metara po sredini gola i lopta je okrznula prečku i završila u golu, šok za domaće, radost na klupi gostiju. Od tog trenutka krenula je prava borba na terenu, a nervozni igrači domaćih Dragan Rakić i Nikola Ilić dobili su žute kartone u 14. minutu zbog nesportskog ponašanja, tj vršenja priska na sudije. U 20. minutu novi šok za domaće, Nikola Gačić je opalio po lopti sa nekih dvadesetak matara, lopta je dobila čudan efe i iznenadila Markovića koji ju je samo pogledom ispratio 2:0 za goste. Tada domaći kreću na sve i ništa i iz toga su se stvarale prilike za kontranapade gostiju, jedana od najboljih akcija vidjena je posle  kornera domaćin, odlični štoeri gostiju izbaciju loptu koja dolazi do robusnog centarfora Stefana Pešića koji se lako oslobadja čuvara i  vuče loptu dobrih 30 metara i prosledjuje je do Stefana Jankovića koji lažnjakom izbacijuje dvojicu igrača domaćih i umesto da šutira u gol, dodaje loptu do slobodnog Živkovića koji se spetljao i domaći su mu oduzeli loptu. U 25. minutu Dragan Mladenović iz FK ''Jezava'' dobija žuti karton zbog oštrog starta. U 37. minutu gosti su poveli sa 3:0. Izbačeni loptu posle kornera sačekuje Aleksandar Mikarić i sa nekih 30 metara levom nogom  šalje loptu pod samu prečku i  iza leđa Markoviću kojem je i sunce poprilično zasmetalo, ali to ne umanjuje veličinu i lepotu  ovog gola.  

U drugom poluvremenu trener gostiju Vrnović umesto ''požutelog'' Mladenovića u igru ubacuju iskusnog Ljutića. Domaći više nisu imali snage za preokret, a i kada se lopta približavala golu odlična odbrana prevodjena iskusnim Sašom Pirivatriće, zatim Veroljubom Ristićem i Bojanom Milenkovićem uspešno je odlolevala napadima domaćih, aim kada je došlo do probijanja tog bedema, golman Milivojević je lako izlazio na kraj sa danas jalovim napadom ekipe iz Suvodola. Dvojica zadnjih veznih FK ''Jezava'' Nikola Gačić i Bojan Stević bili su bukvalno bili neumorni, dok je Danijel Živković sa igračima domaćih radio šta je hteo. Jednu od boljih prilika za goste porpustio je u 60. minutu Nikola Gačić koji je odlično izbegao ofsajd poziciju vrlo dobro šutirao sa nekih 5-6 metara ali je lopta završila pored stative. Odlične šanse za četvrti pogodak propustili su i Janković i Pešić. U 75. minutu gosti su stavili tačku na ''i'' što se tiče ovog susreta. Pešić je odlično prihavtio loptu u šesnaestercu i šutirao, Marković je odbio loptu na nogu Živkoviću kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu. U 88. minutu igrač FK''Crvena Zvezda''  Dragan Rakić izveo je slobodan udarac iskosa sa desne strane, prebacio je živi zid i savladao Milivojevića  za konačnih 1:4. Po završetku utakmice gosti su pobedu proslavili u prostorijama kluba, a zadim se slavlje nastavilo i u obližnjem kafiću. U polufinalu kupa FK ''Jezava'' gostuje ekipi FK ''7 Juli'' iz Vodnja, članu Podunavske okružne lige. Utakmica se igra 8. marta.


Jezava 0 : 1 Borac 1932
Vrbovac 1 : 2 OFK Slavija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1932 12 12 0 0 36
2 Vučak 12 10 0 2 30
3 Skobalj 12 6 2 4 20
4 Jezava 12 5 2 5 17
5 Hajduk Veljko 1934 12 3 2 7 11
6 Vrbovac 12 2 0 10 6
7 OFK Slavija 12 1 0 11 3