XS
SM
MD
LG

GL Smedereva grupa Morava: Jedinstvo - Budućnost 0:0

U nedelju 14. aprila po vetrovitom vremenu odigrana je utakmica 9. kola gradkse lige ''Smederevo'' izmedju domaćeg Jedinstva i vodeće ekipe na tabeli grupe ''Morava'' Budućnosti iz Male Krsne. Sama utakmica protekla je u igri izmedju dva šesnaesterca. Domaća ekipa još jednom je potvrdila da ima vrlo dobru odbranu, ali da ''škrpii'' u napadu. Igrači Budućnosti Milan Tatar i Nemanja Ristić nekoliko puta pokušavali su udarcima sa distance da ugroze gol Jedinstva, medjutim Miloš Milivojević je danas jednostavno bio nesavladiv. Odbranbeni igrači gostujuće ekipe imali su par kikseva u svojim intervencijama(najčešće zbog vetra koji je neprestano duvao), ali napadači domaćih nisu imali dovoljno snage da naprave konra napad. U drugom poluvremenu ista priča, svi napadi su se završavali ispred šesnaesteraca obeju ekipa. U 65. minutu opravdano je poništen gol Jedinstvu jer je lopta pre dodavanja Nenada Ljutića Bojanu Steviću napustila granice igrališta. U 85. minutu gosti su propustili najbolju priliku na utakmici. Po prvi put odbrana Jedinstva je bila prevarena i najbolji igrač gostiju Saša Gavrilović-Seza našao se oči u oči sa Milivojevićem koji je sjajnom intervencijom spasio bod svojoj ekipi. Utakmicu je inače obeležila i nervozna igra igrača obe ekipe tako da su žute kartone zaradili: kod domaćih Bojan Stević , a kod gostiju Ivan Pajić, David i Damir Atanasković. Inače ovo je bio i debi golmana FK''Jedinstva'' Miloša Milivojevića i namestu predsednika kluba, a svojim sjajnim intervencijama u poslednja dva susreta pokazao je igračima kako treba da se bore za klub. Zbog izuzetno loše finansijske situacije, a i administrativnih problema FK''Jedinstvo'' nije bilo u mogućnosti da isplati troškove službenim licima, pa su igrači i pojedini članovi Upravnog odbora sakupili novac kako bi se službena lica isplatila što zaslužuje svaku pohvalu. U predigri ove utakmice omladinci Jedinstva savladali su svoje vršnjake iz Male Krsne rezultatom 2-1 i toj e bio trenerski debi Bojana Milenkovića-Ćureta na klupi omladinaca.

Rezultat je bio onaj najnepopularniji 0: 0, mada po prikazanoj igri ni jedna ni druga ekipa nisu zaslužile da postignu pogodak:

Ekipa Jedinstva utakmicu je počela u sledećem sastavu: 1. Miloš Milivojević 2. Igor Živanović 3. Bojan Stević (od 70. minuta Miloš Đorđević) 4. Dragan Mladenović 5. Mladen nešić 6. Goran Rajković 7. Goran Denić (od 46 minuta Nenad Ljutić) 8. Bojan Milenković 9. Boban Rajković 10. Aleksandar Miakrić 11. Ivan Janković(od 71 minuta Dalibor Jozić).

Ekipa Budućnosti na teren je izašla u sledećem sastavu:

1. Vladan Ristić 2. Marko Gajić 3. Zoran Zarković (od 57. minuta Damir Atanasković)4. David Atanasović 5. Marko Milivojević 6. Filip Djordjević(od 60 minuta Miloš Vučković) 7. Ivan Pajić 8. Marko Spasić 9. Nemanja Ristić 10. Milan Tatar 11. Saša Gavrilović

Utakmicu je sudio Željko Radojević iz Vranova, a pomagali su mu Nebojša Marinković iz Smedereva i Ilija Kojić iz Smedereva.

Delegat ispred GFS Smederevo bio je Slavomir Đurić.


SASK 3 : 0 Kolarac
Jedinstvo 0 : 0 Budućnost
Slavija 0 : 8 Skobalj
Vučak 2 : 1 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 9 7 1 1 22
2 SASK 9 7 0 2 21
3 Skobalj 9 7 0 2 21
4 Kolarac 9 3 2 4 11
5 Sloga 9 3 1 5 10
6 Jedinstvo 9 2 3 4 9
7 Vučak 9 2 2 5 8
8 Slavija 9 0 1 8 1