XS
SM
MD
LG

OL Smederevo: Jedinstvo - Sloga 3:2

U utakmici četvrtog kola Opštinske lige grupa Morava FK'Jedinstvo' iz Smedereva je boljom igrom u prvom poluvremenu savladali ekipu 'Sloge' iz Lugavčine rezultatom 3:2.

Utakmica je odigrana na igralištu u Skobalju, jer Jedinstvo i dalje nije u mogućnosti da kao domaćin svoje utakmice igra na svom igralištu kraj sportskog Aerodroma u Smederevu.

Jedinstvo je nastupilo u sledećem sastavu: 1.Miloš Milivojević 2.Igor Živanović (kapiten) 3. Bojan Stević 4. Dragan Mladenović 5.Mladen Nešić  6.Srdjan Krstić 7. Dalibor Jozić 8. Goran Rajković 9.Boban Rajković 10.Bojan Milenković 11. Bojan Denić.

Na poluvremenu umesto Gorana Rajkovića u igru je ušao Branko Radosavljević.

Trener Sloge iz Lugavčine na teren je izveo sledeći sastav: 1.Nenad Đorđević(kapiten) 2.Miloš Glišić 3.Marko Miletić 4. Filip Konstantinović 5.Ivan Đorđević 6.Nebojša Todorović 7.Nenad Petrović 8.Branislav Đorđević 9Aleksandar Vojinović 10. Milan Stokić 11.Slaviša Popović

Na poluvremenu je umesto Filipa Konstantinovića u igru ušao Goran Stanković

Utakmicu je sudio Miroslav Marković iz Smedereva, pomagao mu je Mihajlo Simić iz Smedereva.

Delegat ispred OFS Smederevo bio je Slavomir Đurić.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo igračima FK'Jedinstva',od samog starta igrači Jedinstva su odlično organzivali napade,ali je najbolji strelac Jedinstva Boban Rajković u dva navrata propustio izgledne šanse za postizanje gola. Prvo je na odličan pas Bojana Denića imao 1 na 1 sa golmanom gostiju ali nije uspeo da ga savlada, već mu je ovaj odbranio udarac. U narednoj prilici Bobana Rajkovića svi su ga uporedili sa njegovim komšijom Ljubišom Mikarićem( koji nije igrao zbog parnih kartona i sa klupe je bodrio ekipu),ali ne zbog postizanja golova već zbog katastofalnih promašaja koje je Mikarić imao u predhodnoj utakmici Jedinstva protiv Slavije. Naime, Igor Živanović je odlično prošao po desnoj strani i uputio centaršut,Bojan Stević je glavom zakačio loptu takan toliko da ona odkoči ispred Bobana Rajkovića koji je bio sam ispred golmana Sloge,ali je njegov udarac otišao nebom pod oblake i tako je propala još jedna prilika Jedinstva. Gosti su pripretili u narednom napadu, prekršaj koji je na asistenciju pomoćnika svirao Miroslav Marković umalo nije goste dove u vođstvo.Centaršut iskosa sa leve strane igrači Sloge bili su bolji u skoku a Aleksandar Vojinović bio je kratak i nije uspeo da sprovede loptu u mrežu. Veteran u redovima Jedinstva Igor Živanović ponovo je odlično prošao po desnoj strani i odlučio se za solo akciju međutim njegov udarac otišao je preko gola. Poslednjih 15 minuta prvog poluvremena bili su presudni za pobedu FK'Jedinstva'. Boban Rajković se u 31 minutu iskupio za predhodne promašaje i jedan udarac koji nije bio tooiko opasan po golmana gostujuće ekipe završio je u mreži, jer je golman Sloge mislio da će ne baš jak udarac Rajkovića završiti preko gola medjutim lopta je udarila u prečko u i završila u mreži gostiju.U 34 minutu viđena je možda najlepša akcija na utakmici, loptu je sjajno izneo neumorni Bojan Milenković-Ćure i uputio dugu loptu prema Srdjanu Krstiću koji se ubacivao po levoj strani,a ovaj je iz prve uputio centaršut u šesnaesterac gostiju,a onda je Bojan Stević uleteo i glavom postigao sjajan pogodak. U 37 minutu penal za domaćina, ponovo je Igor Živanović pobegao po desnoj strani i bio je srušen od strane igrača FK'Sloge' sa brojem 4. Po mišljenju gostiju penal je prestrogo dosuđen pa su opkolili glavnog sudiju Markovića,koji nije promenio odluku. Sigurni izvođač penala bio je Dalibor Jozić-Beli i tako je postavljen i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu u redovima Sloge zaigrao je iskusni Goran Stanković koji je dosta pomogao igri gostiju u veznom redu. U 54 minutu posle kornera Sloge igrači Jedinstva bili su pasivni u skoku tako da Branislavu Đorđeviću nije bilo teško da sa 5 metara pogodi režu glavom. Posle postignutog pogotka igrači Sloge kao da su dobili krila pa je Miloš Milivojević morao još jednom da vadi loptu iz svoje mreže. Dobra akcija gostiju koje je tekla po levoj strani,a onda je Milan popović sjajno pronašo Slavišu Popovića na desnoj strani,Srdjan Krstić koji je trebao da čuva popovića nije bio na svom mestu, a ovaj je sjajnim udarcem savladao Milivojevića. Onda je tek usledila inicijativa gostiju, koja na sreću po igrače Jedinstva nije realizivana pogotkom. Odbranbeni trio Jedinstva Mladen Nešić,Dragan Mladenović i Dalibor Jozić uspešno je odolevao svim atacima gostiju,dok su gosti umesto da gledaju kako da postignu gol, stalno prigovarali glavnom sudiji Markoviću pa je zbog toga Miloš Glišić javno opomenut.Prilku da obezbedi pobedu Jedinstvu mao je Bojan Denić ali je njegov šut završio preko gola. Gosti su pred kraj utakmice od sudije u nekoliko navrata tražili jedanaesterac, ali sudija nije naseo na njihove pritiske.

Fudbaleri Jedinstva su zabeležili drugu uzastopnu pobedu, pa će i naredna dva kola kao gosti u Saraorcima i Maloj Krsni pokušati da potvrde dobru formu.


Budućnost 0 : 3 SASK
Jedinstvo 3 : 2 Sloga
Proleter 19 : 0 Slavija
Kolarac 3 : 3 Skobalj
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Skobalj 4 3 1 0 10
2 Proleter 4 3 0 1 9
3 SASK 4 2 1 1 7
4 Kolarac 4 2 1 1 7
5 Jedinstvo 4 2 0 2 6
6 Sloga 4 1 2 1 5
7 Budućnost 4 0 1 3 1
8 Slavija 4 0 0 4 0