XS
SM
MD
LG

GL Smederevo: Jezava - Sloga (L) 4:2

Fudbalski klub Jezava nastavlja sa sjajnim igrama u prolećnom delu prvenstva. Posle iznenadjujuće pobede nad Kolarcem i neserećnog poraza u Vrbovcu, puleni trenera Dragana Vrnovića savladali su lidera pre ovog 10. kola ekipu Sloge iz Lugavčine. Utakmica je igrana na igralištu ''Aerodrom'' u Smederevu, sudio je Darko Nikolić iz Smedereva, a pomagali su mu Radoslav Jocić i Mihajlo Pantović takođe iz Smedereva, delegat ispred GFS Smederevo bio je Miroslav Ranković iz Smedereva.

Od samog starta utakmice bilo je vidljivo da će favorizovani gosti teško izaći na kraj sa dobro raspoloženim igračima Jezave, a već u 8. minutu po prvi put se zatresla mreža Nenada Đorđevića, vezni igrači Jezave oduzeli su loptu na sredini terene i upućen je dug pas prema najisturenijima Pešiću i Stevića, Stević je loptu ubacio u prazan prostor za Pešića, a robusni napadač Jezave je udarcem sa oko 12 metara doveo svoju ekipu u vođstvo. Od tog trenutka igrači Sloge kreću u ofanzivu ka golu Milivojevića koji je nekoliko puta dobro intervenisao posle nezgodnih udaraca Miljkovića sa distance, a onda u 33. minutu izjednačenje. Igrači Jezave su loše ispucali loptu koju je Matić prosledio između Nešića i Stankovića, a Nikola Stanojević je odličnim lob udarcem savladaio Milivojevića.

U drugom delu meča Sloga je krenula po vođstvao, a najbliži tome bio je Milan Stokić koji se u 52. minutu naša sam ispred Milivojevića, ali je šutirao preko gola. I kako u fudbalu biva kada se ne iskoristi svoja prilika stiže kazna. U 64. minutu posle izvedenog kornera lopta je došla dok Nikola Gačića koji je preciznim šutem doveo soj tim u vođstvo. U 67. minutu igrač gostiju igra rukom u svoj šesnaestercu, a pištaljka sudije Nikolića ostaje nema. Igrači Jezave su čuvali svoje vođstvo do 80. minuta, kada je posle kiksa najiskusnijeg igrača Bojana Milenkovića ( koji je na desnom beku zamenio požutelog Igora Živanovića). Dugo igrači Jezave nisu uspeli da izbace loptu sa svoje polovine, a onda je Bojan Milenkovića pokušao da prebaci Nikolu Stanojevića koji uz pomoć ruke stiže do lopte i donosi izjednačenje svom timu. Ne dosudjivanje ruke igrača Sloge mnogo je razbesnelo predstavnika i trenera Jezave kao i same igrače. I onda u 86. minutu još jedan korner za domaće, lopta je uputio Stefan Pešić ona je posle mnogo odbijanja došla do Bojana Stevića koji donosi vođstvo svom timu. Kada su svi očekivali da sudija odsvira kraj, igrači loge su krenula na sve ili ništa, što je bilo idealno za kontra napade domaćih, i baš jedan takav napad doneo je četvrto gol domaćima. Najbolji pojedinac susreta Stefan Pešić odlično je uposlio Aleksandra Mikarića koji je bio sam ispred Djordjevića i lako ga je savladao za konačnih 4:2. U narednom kolu ekipa Jezave gostuje u Vučaku, dok Sloga dočekuje  Vrbovac.

Ekipa FK Jezava  nastupila je u sledećem sastavu: 1. Miloš Milivojević 2. Bojan Milenković 3. Željko Milutinović  4. Tomislav Stanković  5. Mladen Nešić 6. Nikola Gačić  7. Dragan Mladenović  8. Goran Rajković  9. Stefan Pešić  10. Aleksandar Mikarić  11. Bojan Stević

Trener ekipe Sloga Predrag Đorđević na teren je izveo sledeći sastav: 1. Nenad Đorđević  2. Stefan Milovanović  3. Miroslav Krstić  4. Aleksa Kuzmanović  5. Milan Matić  6. Miloš Vučković  7. Predrag Kuzmanović(od 60 minuta Predrag Stokić)  8. Milan Stokić  9. Nikola Stanojević  10. Marko Stokić  11. Dejan Miljković


Kolarac 4 : 1 Vrbovac
Jezava 4 : 2 Sloga
Slavija 0 : 4 Vučak
Skobalj 0 : 3 Papazovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kolarac 10 7 1 2 22
2 Sloga (-1) 10 7 1 2 21
3 Vrbovac 10 6 3 1 21
4 Vučak 10 6 2 2 20
5 Jezava 10 5 1 4 16
6 Papazovac 10 3 1 6 10
7 Skobalj 10 1 1 8 4
8 Slavija 10 0 0 10 0