XS
SM
MD
LG

Polet posle preokreta savladao Planinac

FK Polet Nikinci - foto: facebook

U Nikincima je viđena jedna prva prvenstvena utakmica u kojoj su snage odmerile dve ekipe koje su istakle kandidaturu za viši rang. Domaći su u utakmicu ušli veoma nervozno i pod velikim pritiskom za razliku od gostiju iz Rivice. Gosti su tačno znali šta su hteli, igrali su veoma pametno i strpljivo čekajući kiks domaće ekipe. To se i dogodilo u 30. minutu kada je brzonogi Marko Petrović iskoristio kiks domaće odbrane i sigurnom realizacijom doneo vođstvo gostima za 0:1.

Domaći su imali u nastavku inicijativu, pokušavajući na razne načine da savladaju odličnog Ivanušića, ali im to ne polazi za rukom. Posle jednog prekida nesporazum golmana Veljovića i štopera Damjanovića koristi Pavićević i prelepim lob udarcem postiže gol za goste za 0:2. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U nastavku domaći svim silama kreću na gol gostiju, stvaraju nekoliko veoma lepih prilika, od kojih je nabolja bila prečka kapitena Stevanovića. I kako to u fudbalu obično ide, za promašaje uvek sledi kazna. Marko Petrović još jednom beži domaćoj odbrani i postiže svoj drugi gol za kapitalnih 0:3.

Nikinčanima je pretila velika katastrofa u tom trenutku. Međutim, viđeno je čudo i veliki preokret. U 60. minutu rezervista Nikola Petrović pada u šesnaestercu gostiju i sudija Pavlović pokazuje na "belu tačku". Velika se prašina digla oko tog momenta, ali sudija je bio siguran u svoju odluku. Siguran sa "bele tačke" bio je Perić za 1:3.

Od tog momenta, na terenu je postojala samo jedna ekipa. Ekipa iz Rivice kojoj je u tom momentu ponestalo i snage, neshvatljivo se povlači i pravi se velika rupa između zadnje linije i napada, odbrana gostiju je pod ogromnim pritiskom. Veoma lepu akciju domaćih, Miletić kruniše evrogolom za 2:3. Taj gol daje krila domaćima da krenu još jače ka golu Ivanušića. U 77. minutu najbolji igrač i dvostruki strelac Marko Petrović izlazi iz igre, i time se ambicije ekipe iz Rivice da postignu još neki pogodak gase.

Domaći do kraja dolaze do izjednačenja preko Nikole Petrovića koji je lepo odreagovao na pas Stevanovića za 3:3. U tom trenutku je usledilo veliko slavlje domaćih. Gosti se nisu praktično pošteno ni sabrali, usledio je novi šok. Posle prekida, u 84. minutu najviši u skoku bio je najmlađi igrač na terenu, Nešković kome je ovo bila i prva zvanična utakmica u seniorskoj konkureniciji. Veoma lep pogodak za konačnih 4:3.

Domaći imaju razloga za radost dok gosti imaju za čim da žale.

STADION: Poleta. GLAVNI SUDIJA: Nemanja Pavlović (Klenak). DELEGAT UTAKMICE: Zdravko Martinac. STRELCI: Perić u 60. minutu (iz penala), Miletić u 75. minutu, Petrović u 82. minutu i Nešković u 84. minutu za Polet, a Petrović u 30. i 53. i Pavićević u 39. minutu za Planinac. ŽUTI KARTONI: Perić, Stevanović (Polet), Nikolić, Živančević, Marković (Planinac).

POLET: Veljović, Lozančić, Stevanović, Marić, Damjanović (od 58. Cvijanović), Marković (od 58. Petrović), Živić, Vasić (od 46. Nešković), Vidić, Miletić, Perić.

PLANINAC: Ivanušić, Kongo, Živančević, Ilić, Đukić, Stepanov, Petrović (od 77. Pantelić), Nikolić, Popović (od 73.Marković), Ćirić, Pavićević (od 62. Šibić).


Polet 4 : 3 Planinac
Car Uroš 10 : 0 Sloga (K)
Jedinstvo (K) 5 : 1 27. Oktobar
Sloga (S) 0 : 0 Vojvodina
Graničar 2 : 0 Donji Petrovci
Fruškogorac 8 : 0 Borac (J)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Car Uroš 1 1 0 0 3
2 Fruškogorac 1 1 0 0 3
3 Jedinstvo (K) 1 1 0 0 3
4 Graničar 1 1 0 0 3
5 Polet 1 1 0 0 3
6 Sloga (S) 1 0 1 0 1
7 Vojvodina 1 0 1 0 1
8 Borac (S) 0 0 0 0 0
9 Planinac 1 0 0 1 0
10 Donji Petrovci 1 0 0 1 0
11 27. Oktobar 1 0 0 1 0
12 Borac (J) 1 0 0 1 0
13 Sloga (K) 1 0 0 1 0