XS
SM
MD
LG

Nikinčani dobili šampionski pehar

Pobeda za Mlađu

Fudbalska fešta u Nikincima! Posle 22 „sušne godine“ Polet, kao šampion Opštinske lige Ruma – Irig, stekao je pravo da se od naredne sezone takmiči u Međuopštinskoj ligi Srem. Pre početka derbi utakmice 19 . pretposlednjeg kola, Polet – Hrtkovci, predsednik OFS Ruma, Slobodan Popović, uručio je šampionski pehar Polet Koliko je klub iz Nikinaca dominantan u ligi, pokazuje podatak da je u odnosu na drugoplasirane Hrtkovce, kolo pre kraja, 16 bodova.

Utakmica između komšija bila je vrlo zanimljiva: sedam golova, bez broj neskorišćenih prilika. Domaćin je, uglavnom, imao inicijativiu, ali su, zato, Hrtkovci imali raspoloženog za igru, Danijala Rajdu, trostrukog strelca. Posle dosta preokreta, tek u poslednjim trenucima, preko Nikole Petrovića, Polet je došao do konačne pobede.

Polet – Hrtkovci 4:3 (2:1)

NIKINCI - Igralište: FK Polet. Gledalaca: 300. Sudija: Darko Jovanović (Ruma). Pomoćnik: Nemanja Pavlović (Klenak). Delegat: Zdravko Jankov (Voganj). Strelci: 1:0 Stevanović u 11, 1:1 Rajda u 15, 2:1 Cvijanović u 43, 3:1 Miletić u 72, 3:2 Rajda u 82, 3:3 Rajda u 83, 4:3 Petrović u 90. minutu. Žuti karton; Cvijanović, Miletić i Živić (Polet).

POLET: Veljković, R. Cvijanović,. Stevanović (od 82. Petrović), Gemeri (od 73. Perić), , V. Cvijanović, Blagojewić (od 82. Vidič), Lubaščik, Damjanović ( od 57. Škara), Marković (od 73. Nešković), Živić, Miletić.

HRTKOVCI: Krtan. Međed, Maksimović, Manojlović, Kukić, Glumčević (od 46. Obrovac), Rudić, Rajda, Savić, (od 46. Stržan) Dimitrijević (od 73. Perić), Savić.

Sportski direktor šampionske ekipe, Marko Der, „teško je preživljavao“ utakmicu. Više je nego očigledno, da je „100% u fudbalu“!

- Iako je prvenstvo rešeno pre nekoliko kola, ova utakmica je imala posebnu težinu – ističe direktor Der – Reč je o komšijskom derbiju, poslednjoj utakmici na domaćem terenu i o dodeli pehara. Mislimo da smo zasluženo došli do novih bodova, a pobedu „posvećujemo“ našem prijatelju Mlađi Cvijanoviću, pomoćnom treneru, koji ovih dana „bije neke druge, teške, bitke“. Naravno, pobeda je i za naše, verne, navijače. U svakom slučaju, publika je imala šta da vidi. Hvala igračima što su doneli „nešto lepo“ ovom mestu, posle 22 godine. Ovo je tek, prvi korak. Nadamo se da ni u većem rangu nećemo igrati epizodnu ulogu. .

Dobro organizovan klub, ne činio samo seniorska ekipa. Čelnici Poleta, dužnu pažnju, posvećuju i najmlađim fudbalerima.

- Na našem terenu radi „Školica fudbala“ – nastavlja Marko Der – Trener Peđa Aleksić, iz Donjeg Tovarnika, okupio je decu iz Nikinaca i okolnih sela. Dobro radi, i slobodno se može reći da ova sredina dobija novi, fudbalski, naraštaj. Imamo u planu da uskoro oformimo i pionirsku selekciju. Vreme slavlja neće predugo trajati. U planu su pojačanja. Trener Zoran Marjanović ima jasnu viziju kako dalje. U ovaj klub uneo je novu energiju,. Novi način rada. Rezultati sve to na najbolji način i dokazuju.

Nikola Petrović je jedna od „bitnih poluga“ u klubu: i na terenu kao igrač, ali i oko njega. Zahvalan je sagovornik.

- Od starta priprema pred sezonu 2021/2022. krenuli smo žestoko – kaže Nikola Petrović – Angažovali smo novog trenera, Zorana Marjanovića, iz Rume, poreklom iz Nikinaca. S treninzima smo počeli već u julu 2021. godine. Pored treninga, imali smo i jake kontrolne utakmice, s klubovima iz višeg ranga. Možemo se pohvaliti da je klubu i oko njega, angažovano svakodnevno mnogo mladih ljudi. Infrastruktura je vrlo dobra. Na treninzima , tri do četiri nedeljno, smo imali po petnaestak igrača. U zimskoj pauzi smo zadržali sve igrače, čak smo pojačali konkurenciju u timu. To je dalo, na kraju, i očekivane rezultate. Tokom sezone pretrpeli smo samo jedan poraz od komšija iz Hrtkovaca, zato smo imali „poseban motiv“ da ih na ovoj utakmici pobedimo.

 Po završetku derbija, upriličeno je veliko slavlje. Najpre su igrači „paradirali kroz Nikince“, s peharom. Naravno, organizovano je „treće poluvreme“.

Ipak, sve vreme „protezala se jasna poruka“ za Mladena: „Mlađo, čekamo te!“

Lopta u mreži Hrtkovaca

Ništa bez navijača

Marko Der, sportski direktior

Vreme slavlja


Donji Petrovci 9 : 2 Jedinstvo
Borac 3 : 3 Fruškogorac
Polet 4 : 3 Hrtkovci
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Polet 19 17 1 1 52
2 Hrtkovci 19 11 3 5 36
3 Fruškogorac 19 9 3 7 30
4 Donji Petrovci 19 9 1 9 28
5 Borac 19 5 1 13 16
6 Jedinstvo 19 1 1 17 4