XS
SM
MD
LG

Neradin i Nikinci u centru pažnje

Foto: facebook

Utakmicama 16. kola nastavlja se prvenstvo u OFL Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova, a sve utakmice na programu su u nedelju od 15 časova. Uvodna dva kola prolećnog dela prvenstva pokazala su nam da nas očekuje veoma uzbudljiv nastavak prvenstva, a ove nedelje očekuje nas nekoliko veoma zanimljivih utakmica, među kojima posednu pažnju privlače utakmice u Nikincima i Neradinu.

VOJVODINA (NERADIN) -  GRANIČAR (GRABOVCI)

Prvi derbi kola igra se u Neradinu, gde domaća Vojvodina dočekuje trenutno drugoplasiranu ekipu Graničar iz Grabovaca. To će biti duel dve ekipe koje su u fantastičnoj formi, jer ekipa Vojvodine nije poražena na proteklih pet utakmica. Šta tek reći o formi ekipe Graničara, koja je u seriji od šest vezanih pobeda. Ipak meč u Neradinu im je možda i najveći izazov u dosadašnjem delu sezone. Ako je suditi po međusobnim duelima ove dve ekipe, u nedelju nas očekuje goleada. Naime, u proteklih sedam utakmica ove dve ekipe, samo je na jednoj utakmici zabeleženo manje od četiri gola, dok je na ostalih šest zabeleženo više od četiri. Favorita na ovoj utakmici nema, ali golova će sigurno biti i jasno je da će ovaj meč nijanse odlučiti.

POLET (NIKINCI) - JEDINSTVO (KRALJEVCI)

Drugi derbi kola igra se u Nikincima. Domaći Polet dočekuje trenutno najbolju ekipu u ligi, ekipu Jedinstva iz Kraljevaca. Polet je sasvim solidno krenuo u nastavku prvenstva, i pokazao da ima velike ambicije. Ekipa iz Kraljevaca je nastavila tamo gde je stala u prvom delu prvenstva. Nikinčani nemaju prostor za kalkulacije, i u ovom meču im samo pobeda odgovara, dok nasuprot njima ekipa iz Kraljevaca ima prostor da sebi priušti i remi. Pobedom u ovom kolu, i uz eventualni kiks ekipe Graničara iz Grabovaca, Jedinstvo bi napravilo džinovski korak ka prvom mestu. Slično kao i u Neradinu, ovaj meč će nijanse odlučiti. Polet se uzda u stopostotan učinak na domaćem terenu, dok se ekipa iz Kraljevaca uzda u status najbolje gostujuće ekipe u ligi. Očekuje nas spektakl u nedelju.

PLANINAC (RIVICA) - CAR UROŠ (JAZAK)

Možemo slobodno reći treći derbi u ovom kolu, ako ništa drugo derbi Iriške opštine. Ovaj meč neće imati neki specijalni rezultatski značaj, ali svi znaju da je reč o utakmici dva ljuta rivala. Ove dve ekipe dugi niz godina igraju veoma zanimljive utakmice. Može se slobodno reći da se i od jednih i od drugih mnogo više očekivalo ove godine, jer su obe ekipe značajno uložile u igrački kadar. Ekipa iz Rivice je u uvodna dva kola osvojila samo bod, dok je ekipa iz Jaska za nijansu bolja osvojivši dva boda. Možda rasterećenost obe ekipe doprinese na kvalitetu utakmice u kojoj se očekuje veliki broj golova. Favorita i na ovoj utakmici nema.

SLOGA (KRNJEŠEVCI) - SLOGA (MARADIK)

Nedelja nam donosi duel dva imenjaka. Ekipa iz Krnješevaca nakon veoma teškog rasporeda i duela sa ekipama iz vrha tabele konačno ima priliku da obraduje svoje navijače. U goste im dolazi ekipa iz Maradika koja je u nedelju konačno pokazala da ume da igra kvalitetan fudbal. Ekipa iz Krnješevaca ima veliki motiv da obraduje svoje navijače, a ujedno se i osveti imenjaku iz Maradika za poraz u jesenjem delu. Naravno, ekipa iz Krnješevaca u tom periodu i danas se znatno razlikuju tako da je veliko pitanje da li ekipa iz Maradika može da ponovi podvig iz jesenjeg dela. Biće ovo veoma interesantan meč.

27 OKTOBAR (ŠATRINCI) - BORAC (STEJANOVCI)

Ovo je duel dve ekipe koje su u ubedljivo najlošijoj formi. Ekipa iz Šatrinaca je u seriji od osam, a ekipa iz Stejanovaca u seriji od čak deset poraza. Obe ekipe su se osetno pojačale, i ovu utakmicu vide kao priliku za prekid ove jako loše serije. Ekipa iz Šatrinaca je nakon odlične utakmice na prolećnoj premijeri protiv lidera prvenstva, prošle nedelje razočarala u Maradiku. Ekipa iz Stejanovaca je nakon pauze u prvom kolu skupo "prodala kožu" ekipi iz Neradina i time pokazala da će biti "tvrd orah" ovog proleća svim ekipama. Jesenas je ekipa iz Šatrinaca slavila u Stejanovcima, ali će u nedelju blagi favorit ipak biti ekipa Borca.

DONJI PETROVCI - BORAC (JARKOVCI)

Ekipa iz Donjih Petrovaca je slobodno možemo reći najveće razočarenje ovog proleća. Tokom zimske pauze ona je koliko, toliko imala šanse za šampionski pehar, ali nakon dva prolećna kola jasno je da su te šanse svedene na minimum. Ekipa iz Jarkovaca je u nedelju opravdala naša očekivanja i osvojila bod na domaćem terenu protiv ekipe Planinca. Ipak, budimo realni sve osim pobede ekipe Donjih Petrovaca bilo bi veliko iznenađenje. Ovo je idealna prilika za domaću ekipu da se resetuju, i da podignu formu na viši nivo.


Planinac 5 : 1 Fruškogorac
Graničar 4 : 0 Borac (J)
Borac (S) 1 : 1 Donji Petrovci
Jedinstvo (K) 9 : 2 Vojvodina
Car Uroš 5 : 2 27. Oktobar
Polet 7 : 2 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Graničar 24 20 1 3 61
2 Jedinstvo (K) 24 18 3 3 57
3 Polet 24 16 2 6 50
4 Car Uroš 24 12 4 8 40
5 Fruškogorac 24 13 1 10 40
6 Vojvodina 24 11 5 8 38
7 Donji Petrovci 24 11 4 9 37
8 Planinac 24 11 3 10 36
9 Sloga (S) 24 8 4 12 28
10 Sloga (K) 24 8 2 14 26
11 Borac (J) 24 5 2 17 17
12 Borac (S) 24 4 1 19 13
13 27. Oktobar 24 3 0 21 9