XS
SM
MD
LG

Formula E u Berlinu

U subotu 19. maja na programu je deveta trka FIA Formula E šampionata, koja će se održati na aerodromu Tempelhof u Berlinu, uz direktne prenose na Eurosportu.

Deset timova i dvadeset vozača tokom sedmomesečne sezone ABB Formula-E takmičenja, pod patronatom FIA, obići će deset atraktivnih lokacija na pet kontinenata.

U cilju popularizacije vozila na električni pogon i u okviru globalne borbe protiv zagađenja, koje proizvodi drumski saobraćaj, dueli vozača Formule E održavaju se na ulicama velikih gradova, kao što su Njujork, Hong Kong i Pariz, a od ove sezone, ljubitelji trka u Rimu, Sao Paolu i Santijagu će na svojim ulicama gledati obračune najboljih pilota i bolida.

Pored novih trka, četvrta sezona donosi i jače agregate u vozilima, koji će imati 180kW, što će obezbediti više brzine ili izdržljivosti.

Formula E nije samo takmičenje, već i poligon za testiranje novih tehnologija, koje će postati sastavni deo vozila serijske proizvodnje u budućnosti. U razvoju učestvuje 11 partnera i 10 proizvođača vozila, koji Formulu E koriste kao katalizator za izbor pravca razvoja novih ideja.

Deveta trka sezone održaće se na adaptiranoj pisti aerodroma Tempelhof u Berlinu, koji je zatvoren za avio saobraćaj pre deset godina. Vozače očekuje krug dužine 2,375km sa deset krivina.

Kvalifikacije za E nagradu Berlina počinju u 14:00, dok je start trke zakazan za 18:00, uz direktne prenose na Eurosportu in a Eurosport Plejeru.