XS
SM
MD
LG
03.06.2024 Tempo racing team

Fantastična vožnja Miljkovića i dve pobede na stazi Spa

Photo credit: DPPI Alpine racing

Peti trkački vikend u prestižnom takmičenju Clio Cup Europe doneo je mnogo radosti Nikoli Miljkoviću i njegovom Tempo Racing timu. Srpski as je u nedeljnoj trci na legendarnoj stazi u Belgiji prikazao vrhunsko umeće i u žestokoj borbi uspeo da se domogne četvrte pozicije u generalnoj konkurenciji, što predstavlja fenomenalan uspeh, baš kao i pobede koje je ostvario u klasama Challenger (Izazivač) i Clio Cup Middle Europe (Centralna Evropa).   

Trkački vikend Miljkovića za ponos i pamćenje. Tako bi u najkraćem moglo da se opiše sve što je srpski as prikazao na stazi Spa Frankoršamp u petoj rundi prestižnog međunarodnog automobilskog takmičenja Klio Kup Evropa, koje okuplja više od 40 vozača iz celog sveta. 

Nakon veoma dobre vožnje u subotnjoj trci i osvojenog osmog mesta u generalnoj konkurenciji, odnosno drugog u klasi Challenger i trećeg u Clio Cup Middle Europe,  Beograđanin, nosilac titule Evropskog šampiona na brdskim stazama za 2016. godinu, u nedelju je zablistao punim sjajem!

Odlične vožnje u kvalifikacijama po kiši, koje su mu obezbedile četvrtu startnu poziciju, Miljković je nastavio u nedeljnoj trci, iskazavši svu svoju veštinu i umeće. Trku na legendarnoj stazi u Belgiji, jednoj od najzahtevnijih u Klio Kup kalendaru, uspeo je da završi  na visokoj četvrtoj poziciji u generalnoj konkurenciji, kao i da ostvari dve pobede u klasama –  Challenger i Clio Cup Mid Europe. Pored toga, Miljković je vozio i najbrži krug na legendarnoj stazi u Belgiji.

-Prezadovoljan sam, jer su se ovoga puta sav naš trud i zalaganje višestruko isplatilli. Četiri puta sam se peo na podijum, po dva puta u subotu i nedelju. Moglo je da bude i drugačije, jer mi je pred kraj nedeljne trke usled oštećenja počela da ispušta guma polako. Srećom, poslednja tri kruga na stazi su vožena iza sigurnosnog vozilo, inače verovatno ne bih ni uspeo da završim tu trku, kaže Miljković i dodaje da mu ovaj rezultat mnogo daje na samopouzdanju, uz opasku da će pauzu u šampionatu, koji se nastavlja 23. avgusta, iskoristiti da se što bolje pripremi za nastavak duge i naporne sezone.      

Zajedno sa Nikolom na stazi Spa je nastupao i njegov imenjak Tošić – mladi i perspektivni momak, koji je dobrim vožnjama u svojoj debitantskoj sezoni u Klio Kupu Evropa već nagovestio veliki potencijal.  On je u subotnjim kvalifikacijama zabeležio odlično sedmo vreme, ali mu je nažalost taj krug poništen zbog prekoračenja limita staze, baš kao i Miljkoviću koji je i tog dana napravio četvrto vreme. U subotnjoj trci Tošić je dobio udarac otpozadi, koji je prouzrokvao oštećenje zadnjeg levog točka, pa nije mogao bolje od 25. mesta. Ipak, u drugoj trci nakon starta sa 26. mesta, Tošić je uspeo da završi 21. i to je svakako rezultat vredan pažnje.