XS
SM
MD
LG

Australijan open 2019

Grend slem manija 2019 tradicionalno počinje u Melburnu, gde će se od 14. do 27. januara održati Australijan open, prvi od četiri najveća teniska takmičenja u sezoni. Biće to 107. turnir u Melburn parku, odnosno 51. izdanje u Open eri tenisa. Novi  Australijan open donosi jednu veliku promenu u formatu takmičenja, jer će po prvi put u istoriji ovog turnira biti skraćen odlučujući set. Neće se više igrati na dva gema razlike, već pri rezultatu 6:6 takmičari će igrati set tajbrejk, odnosno igrač koji prvi osvoji deset poena slaviće pobedu. Iako se očekivalo da od sezone 2019 broj nosilaca na grend slem turnirima bude redukovan na 16, odlučeno je da se na tom polju ne prave promene, odnosno teniseri koji se nalaze na prva 32 mesta na rang listi neće moći da se sastanu pre trećeg kola.

Titule će braniti Rodžer Federer i Karolina Voznjaki, dok će Novak Đoković pokušati da postavi rekord, eventualnim osvajanjem sedme titule u Melburnu.

Kao i prethodnih sezona, Eurosport 1 i Eurosport 2 će direktnim prenosima ispratiti kompletan Australijan open, svakog dana od 01:00 do poslednjeg meča u Melburn parku. Barbara Šet, nekada 7. teniserka sveta, i Mats Vilander,  trostruki šampion Australije, biće na licu mesta, gde će za gledaoce Eurosporta pripremati emisiju “Gejm, Šet i Mats” u kojoj će gostovati najveće zvezde “belog sporta”.