XS
SM
MD
LG

Polufinale kupa GFS Smederevo: 7. Juli - Jezava 0:0, penalima 7:8

U okviru polufinala kupa na tereitoriji GFS Smederevo sastali su se član Podunavske okružne lige FK ''7. Juli'' iz Vodnja i član gradske fudbalske lige FK ''Jezava'' iz Smedereva. Od samog starta utakmice videlo se da će ovo biti izjednačen susret. Domaći su uglavnom napadali preko desne strane i raspoloženog Milovanovića, dok je njihov najbolji pojedinac u tekućoj sezoni Milan Vučetić bio rezervisan za odbranbene zadatke i vezistu gostiju Danijela Živkovića, dok je iskusni štoper Ljubiša Stojanović strikno motrio na ''devetku'' gostiju Stefana Pešića. Prvu oubiljniju priliku imali su domaći preko Pantića ali je njegov udarac završio pored gola. U 37. minutu meča Ljubiša Stojanović odlično izvodi slobodan udarac za domaće, lopta preleće živi zid i udara u stativu Milivojećevog gola. U 40. minutu kolosalna šansa za goste, Danijel Živković se izborio za loptu na sredini terena, uposlio je Stefana Jankovića koji šalje odličnu loptu za Pešića koji je pobegao domaćim štoperima ali je šutirao tik pored desne stative golmana Miloša Dimitrijevića. U 42. minutu igrač FK''Jezava'' Danijel Živković odlično izvodi slobodan udarac, ali golma domaćih krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Pred sam kraj prvog poluvremena Stefan Pešić olično izvodi slobodan udarac iskosa sa leve strana, sa oko 30 metara, ali je Dimitrijević ponovo sjajno intervenisao. Vredi napomenuti da su u prvom poluvremenu u ekipi FK''Jezava'' žute kartone dobili Nikola Gačić zbog starta i Bojan Stević zbog prigovora sudiji.

Početkom drugog poluvremena sjajna šansa za goste, Stefan Pešić je proigrao svog imenjaka Jankovića koji se našao sam oči u oči sa golmanom domaćih ali je šutirao preko gola. U tim trnucima činilo se da su gosti bliži golu, ali su domaći prevodjeni dobro rasploženim Nikolom Stojkovićem uspeli da pariraju. U poslednjih 15 minuta utakmice Milan Vučetić je prešao u napad, što je pokrenulo domaće koji su preuzeli inicijativu i u 89. minutu su imali najbolju priliku kada je njihov napadač Srećko Pantić pogodio prečku, ali rezultat je ostao 0: 0 i pristupilo se izvodjenju jedanaesteraca za dobijanje pobednika.

U prve tri serije bili su precizni kod domaćih: Stojanović, Stojković i Nešić, dok su kod gostiju pogodili: Živković, Janković i Mikarić Ljubiša. U četvtoj seriji šut Pirivatrić brani Dimitrijević, ali je i udarac Djordjevića zaustavio Milivojević. U poslednjoj seriji bio je precizan Obradović (FK''7. Juli'') i Pešić (FK''Jezava''). Krenuli su odna pojednični udarci. Kod domaćih su pogodili Miljković iMilićević, dok su kod gostiju precizni bili: Mladenović iRistić . U osmoj seriji šut Mikarić Aleksandar zaustavlja Dimitrijević, ali i udarac Milana Vučetića zaustavlja Miloš Milivojević, koji i sam preuzima odgovornost u devetoj seriji, ali šutira visoko preko gola, ali drama se nastavlja jer mu se istom merom revanšira i Pajović iz ekipa FK ''7. Juli'' . U desertoj seriji bili su precizni Milenković kod gostiju i Tomić kod domaćin. Jedanasteu seriju započeo je Stanković kod gostujuće ekipe i pogodio je, ali je šut gomana Dimitrijevića zaustavio Milivojević i ekipa FK ''Jezava'' se plasirala u finale gradskog kupa. Odmah je usledilo veliko slavlje gostiju koje se tokom noći prenelo na lokalne kafiće.

Trener FK ''7. Juli'' Darko Milivojević je na teren izveo sledeću postavu: 1. Miloš Dimitrijević 2. Miroljub Milovanović (od 75 minuta Nikola Nešić) 3. Vukašin Tomić 4. Nikola Miljković 5. Ljubiša Stojanović 6. Aleksandar Obradović 7. Slobodan Pajović(od 89 minuta Saša Milićević) 8. Nemanja Ranković (od 57 minuta Ivan Đorđević) 9. Srećko Pantić 10. Nikola Stojković 11. Milan Vučetić

Ekipa FK ''Jezava'' nastupila je u sledećem sastavu: 1. Miloš Milivojević 2. Bojan Milenković 3. Dragan Mladenović 4. Veroljub Ristić 5. Saša Pirivatrić 6. Bojan Stević (od 68 minuta Tomislav Stanković) 7. Nikola Gačić (od 75 minta Ljubiša Mikarić) n8. Danijel Živković 9. Stefan Pešić 10. Aleksandar Mikarić 11. Stefan Janković

Utakmicu je sudio Dejan Dimitrijević, a pomagali su mu Radomir Ranković i Ivica Trajković. Dlegat ispred GFS Smederevo bio je Miodrag Matunović.


Jezava 0 : 1 Borac 1932
Vrbovac 1 : 2 OFK Slavija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1932 12 12 0 0 36
2 Vučak 12 10 0 2 30
3 Skobalj 12 6 2 4 20
4 Jezava 12 5 2 5 17
5 Hajduk Veljko 1934 12 3 2 7 11
6 Vrbovac 12 2 0 10 6
7 OFK Slavija 12 1 0 11 3