XS
SM
MD
LG

GFL Smederevo: Kolarac - Jezava 0:1

U susretu prvog prolećnog kola GFL Smederevo grupa ''Morava'' ekipa Jezave načinila je veliko iznenađenje savladavši jesenjeg prvaka ekipu  Kolarac  rezultatom 1:0. Utakmica je igrana po prijatnom vremenu za igru na dobri pripremljenom terenu Kolarca za igru.

Utakmicu je sudila Sandra Trajković iz Radinca, a pomagali su joj Marko Jovanović i Mihajlo Pantović (obojica iz Smedereva). Delegat ispred GFS Smederevo bio Željko Pajvod iz Smedereva.

Za ekipu Kolarca nastupali su: 1. Nenad Tadić  2. Jevtić Miloš 3. Dragutinović Ivan 4. Mladenović Milan  5. Miljković Nikola 6. Stanisavljević Predrag 7. Jeremić Miloš 8. Stanisavljević Dušan (od 79. minuta Relić Filip) 9. Dojčinović Nikola (od 46. minuta Urošević Marko) 10. Ristić Milan 18. Stojković Stefan (od 76. minuta Urošević Aleksandar), trener ekipe je Pavle Radojković.

Trener gostiju Dragan Vrnović-Pigi  na teren je izveo sledeći sastav: 1. Miloš Milivojević 2. Igor Živanović 3. Bojan Milenković  4. Veroljub Ristić 5. Tomislav Stanković 6. Nikola Gačić (od 46. minuta Nenad Ljutić) 7. Dragan Mladenović (od 61. minta Dalibor Janković) 8. Goran Rajković 9. Stefan Pešić (od 88. minuta Bojan Stević) 10. Aleksandar Mikarić 11. Stefan Janković.

Od samog početka utakmice domaća ekipa je krenula sa napadima, ali dobro organizovana odbrana gostiju predvođena iskosnim Igorom Živanovićem sa lakoćom je zaustavljala sve ataka domaćih. Prvu ozbiljniju prili domaći su imali u 15. minutu, ali je Miloš Jeremić šutirao preko gola, a onda u 24. minutu šok za sve prisutne 0:1 za  FK''Jezava''. Iskusni Bojan Milenković dobio je loptu na levoj strani napada njegove ekipe odlično je uputio loptu ka šesnaestercu gde su se nalazili najistureniji igrači gostiju Pešić i Janković, ali je Nikola Gačić odlično pratio akciju ubacio se iz drugog plana krajnjim naporom uspeo da prevari istrčalog golmana Tadića i onda mu je samo preostalo da prosledi loptu u praznu mrežu. Od tog trenutka počela je dosta nervozna igra na obe strane žuti karton u ekipe Kolarca dobio je Miloš Jeremić, a u ekipi Jezave ''požuteli'' su Pešić, Janković i Ristić Sve zbog prigovora glavnom sudiji. U 36. minutu žuti karton dobio je igrač Kolarca Milan Mladenović, nezadovoljan ovom odlukom Sandre Trajković počeo je da joj aplaudira, a ona mu je pokazala drugi žuti automatski crveni karton. Iako sa igračem manje igrači Kolarca imali su kolosalnu šansu u 42. minutu, mladi Stošić našao se oči u oči sa Milivojevićem koji je odlično pokrio svoj ugao i spasao svoj gol po prvi put na utakmici.

U drugom poluvremenu ataca domaćih su bili još jači, ali je sjajni štoperski tandem Jezave Stanković-Ristić uspešno odolevao. Najraspoloženiji kod domaćih bio je kapiten Ristić koji je sjajnjim udarcem u 54. minutu naterao odlično raspoloženog Milivojevića na sjajnu paradu. Ekipa Jezave je preko Stefana Pešića imala nekoliko polu-prilika za gol, ali je nedostajao završni pas. U 77. minutu slobodan udarac za domaće na 22 metra od gola, kapiten Ristić sjajno izvodi slobodan udarac, a Milivojević poput mačke sjajno interveniše i ponovo spasava svoj tim. Poslednju priliku domaći su imali u 83. minutu preko Dragutinovića ali je Milivojević ponovo bio nesavladiv. Nakon sudijske nadoknade od 3 minuta Sandra  Trajković je označila kraj utakmice i usledilo je veliko slavlje gostiju koje se ubrzo nastavilo i u prostorijama kluba i konačno se završilo u lokalnim kafićima. U narednom kolu ekipa Jezave gostuje u Vrbovcu, a Kolarac će na noge Papazovcu.


Kolarac 0 : 1 Jezava
Slavija 1 : 2 Vrbovac
Skobalj 0 : 3 Sloga
Papazovac 0 : 2 Vučak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (-1) 8 6 1 1 18
2 Vrbovac 8 5 3 0 18
3 Kolarac 8 5 1 2 16
4 Vučak 8 4 2 2 14
5 Jezava 8 4 1 3 13
6 Papazovac 8 2 1 5 7
7 Skobalj 8 1 1 6 4
8 Slavija 8 0 0 8 0