XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Radnički se pobedom nad Ušćem učvrstio na čelu tabele

05.05.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vijanović

Duel dva tima sa Novog Beograda na Adi Ciganliji igra se u zaista neobičnom terminu što se tiče seniorskog fudbala, shodno tome i poseta je slaba, prisutno je bilo svega pedesetak gledalaca.

 

Nije favorizovani gost nametnuo neki ubitačan tempo, postepeno su gradili igru i osvajali teren. Posle greške u odbrani Ušća poveli su preko Ahmetovića u 14. minutu. Isti igrač je u 32. minutu bio u prilici da uveća vođstvo Radničkog, ali je sa desetak metara loptu poslao u spoljni deo mreže. 

Veoma dobru priliku da izjednači rezultat propušta Petković u 35. minutu, iz situacije jedan na jedan kao pobednik je izašao iskusni golman gostiju Ristić. Ušće ipak poravnava rezultat dva minuta kasnije, Govedarica je sjajnim šutem sa 25-26 metara smestio loptu od statitive u gol. Do velikog odmora viđena je još jedna prilika koju su stvorili gosti, Janić je u 44. minutu na petercu pronašao Brankovića, a ovaj glavom loptu poslao kraj gola.

Agilnije su krenuli gosti u nastavku želeći da što pre nateraju vodu na svoju vodenicu. To im je uspelo u 49. minutu, Đuričić je sjajno dubinskim pasom uposlio sada već dvostrukog strelca Ahmetovića, stvari su vrlo brzo došle na svoje mesto. Ahmetović je mogao u 52. minutu i do het-trika, ali sa 4-5 matara udaljenosti od protivničkog gola ne reaguje najbolje, pa lopta odlazi pored gola.

U 54. minutu ni Đuričić ne uspeva sa desetak metara da savlada dobro postavljenog Jevtića, kao ni nekoliko desetina sekundi kasnije Nuredini. Golman gostiju se u prvih 10 minuta drugog poluvremena osećao kao na strelištu.

Na 3:1 povisio je centarfor Branković u 65. minutu, nakon udarca iz ugla, bio je najviši u buketu igrača. Konačan rezultat delo je Aničića u 84. minutu kada je sa preko 20 metara postigao četvrti pogodak za goste.

Ovom pobedom Radnički je nastavio da sigurno korača ka Prvoj ligi Srbije. Vanredno, 26. kolo, na programu je u sredu, Radnički će biti domaćin još jednom timu sa Novog Beograda,  Studentskom gradu, dok Ušće ide u obližnji Barič na noge Prvoj iskri.

UŠĆE NOVI BEOGRAD - RADNIČKI (NB) 1:4 (1:1)

STADION: SC FSB Ada Ciganlija. GLEDALACA: 50. GL.SUDIJA: Delević Vukašin. POM.SUDIJE: Galić Branko i Nikolić Nenad. STRELCI: Govedarica 37.min (Ušće NB), Ahmetović 14. i 49, Branković 65. i Aničić 84.min (Radnički NB). ŽUTI KARTON: Đuričić (Radnički NB).

UŠĆE NOVI BEOGRAD: Jevtić (Knežević), Milisavljević, Đorđević, Govedarica (Rašković), Atanasković, Skoko, Petković (Đokić), Puletić, Selimović, Aćimović (Janićijević), Radojković (Nikolić).

RADNIČKI (NB): B.Ristić, Lekanić, Janić, Đuričić (Maksimović), Trajković, Milivojević, Nuredini (A.Ristić), Popović (Aničić), Branković, Simić (Rakić), Ahmetović (Đokić).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Ušće Novi Beograd Radnički (NB)