XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Prvenac Teleoptika u novoj sezoni

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

ProÅ”logodiÅ”nji Å”ampion Srpske lige "Beograd" je bez bodova u prva dva kola, dok su gosti na vrhu tabele sa maksimalnih Å”est. Ovo je ustvari duel dve veoma uspeÅ”ne omladinske Å”kole, filijala Partizana i Čukaričkog.

Ā 

Sa uzbuđenjima je počelo od samog starta. Već u 50. sekundi krilo gostiju Ajdar je Å”utem sa 18 metara pogodio prečku. Pritisak gostiju je nastavljen, u 5. minutu Fratrović sa dvadesetak metara loptu Å”alje kraj same stative.Ā 

Domaći potom uspostavljaju ravnotežu, a iz prvog ozbiljnijeg napada dolaze i u vođstvo. Igrao se 14. minut kada je Radić prodro po boku i uputio prizeman centarÅ”ut, na loptu je nespretno startovao Obradović i poslao je u sopstvenu mrežu.Ā 

Nakon primljenog gola gosti pojačavaju sa pritiskom na gol Teleoptika. Međutim domaća odbrana je uspeÅ”no zatvorila sve prilaze svom Å”esnaestercu, a u 37. minutu iz brzog kontranapada domaći uspevaju da postignu i drugi pogodak. Čermelj je lucidno pronaÅ”ao usamljenog Minića koji je neodbranjivo zatresao mrežu sa penaltika.

Dva minuta pre odmora Pađen je posle kornera bio najviÅ”i u skoku i sa svega 4 metra loptu poslao iznad gola domaćih. Na predah se otiÅ”lo s prednoŔću Teleoptika, mada je po igri i Å”ansama moglo biti i obrnuto.

Posle 9 minuta igre u nastavku Janković je oborio Ajdara u svom kaznenom prostoru i to je penal za BASK. Grgić je sigurno realizovao kazneni udarac i vratio svoj tim u igru. Centarfor gostiju Pađen je danas mogao da se proslavi. U 65. minutu je tukao glavom sa 7-8 metara, bio je zamalo neprecizan.

"Sokolovi" su uložili puno truda da preokrenu susret, ali im to nije dalo rezultata. Tako su "Optičari" doÅ”li do prve trojke u novom Å”ampionatu. Teleoptik je domaćin i u narednom kolu u goste im dolazi TEK Sloga, a BASK na svom bunjiÅ”tu dočekuje neugodnu Zvezdaru.

TELEOPTIK - BASK 2:1 (2:0)

STADION: FK Teleoptik. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Međedović Jelena. POM.SUDIJE: Jovanović Ivana i Šćepanović Bojana. STRELCI: Obradović 14. (a.g.) i Minić 37.min (Teleoptik), Grgić 55.min (k.u.) (BASK). ŽUTI KARTONI: Subotić, Čermelj, Purić, RaÅ”ković i Lekić (Teleoptik), Lazarević, KaÅ”iković, Grgić i Pađen (BASK).

TELEOPTIK: Gočmanac, Radić, Adamović, Janković, Subotić, Purić, Čermelj (Stakić), Momčilović, Minić (Lekić), Blagojević (Đurić), RaÅ”ković.

BASK: Lazarević, Manov (Stojanović), Kadijević, Petković, Antić, Obradović, Ajdar (Dacić), Pađen, Grgić, Đukić (KaÅ”iković), Fratrović.Ā 

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Teleoptik BASK