XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Brodarac i Radnički na ravne časti

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na Starom sajmištu po veoma visokoj temperaturi, koja je više odgovarala za kupanje u obližnjoj Savi nego za loptanje, čast da otvore srpskoligašku sezonu pripala je Brodarcu i obrenovačkom Radničkom.

 

Posle početnog ispitivanja snaga prvu ozbiljniju šansu propuštaju gosti. Igrao se 12. minut kada je Filipović izbio sam pred gol Brodarca, ali u odsudnim trenucima nije bio priseban, pa je sa svega 5-6 metara pogodio spoljni deo mreže. Zatišje je potrajalo do 28. minuta kada je Aleksić oprobao šut sa 20-ak metara, lopta je odskakutala kraj gola domaćih.

Gosti imaju veći posed lopte, lepo kombinuju na sredini terena, dok su se domaći igrači opredelili za "čekalicu". Aleksić iz blizine u 35. minutu pogađa stativu i propušta najveću priliku za goste, dok već u sledećem napadu uzvraćaju i domaći preko Đilasa, međutim njegov šut sa nekoliko metara udaljenosti brani Kašić. 

Radnički ipak dolazi u vođstvo u 37. minutu kada Pantazis loptu šalje u samo ćoše kraj nemoćnog Novića. Minimalnim i zasluženim vođstvom gostiju otišlo se na odmor. 

Brodarac je na poluvremenu napravio dve izmene koje su se pozitivno odrazile na igru. U 50. minutu nakon upotrebljivog centaršuta Vitorovića sa krila, Stojanović iz prve, sa nekih 7-8 metara, loptu smešta u mrežu za 1:1. Već u sledećem minutu gosti su mogli ponovo do vođstva, šut Filipovića sa ivice kaznenog prostora golman domaćih je odbranio nogom.

Veoma brzo se igra u nastavku, šanse se nižu kao na traci. U 56. minutu lepa akcija Toškovića i Tošeskog, ovaj potonji sa 5 metara loptu šalje kraj samog roglja gola Obrenovčana, rezultat ostaje nepromenjen. 

Kao da su se igrači izduvali, poslednjih pola sata tempo je opao, nema uzbudljivih dešavanja pred golovima sve do 86. minuta. Đorđević je šutirao iz srca šesnaesterca, na gol liniji se našao Jovanović i loptu izbacio u polje i tako Brodarcu sačuvao makar bod. Slađi bod ipak nosi Radnički u svoj Obrenovac, mada je po igri mogao i više, jer se u prvom minutu nadoknade obrukao jedini strelac za goste Pantazis, šutiravši neometan sa penala nebu pod oblake.

BRODARAC - RADNIČKI (OB) 1:1 (0:1)

STADION: FK Brodarac. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Ržić Uroš. POM.SUDIJE: Božović Goran i Nikolić Nenad. STRELCI: Stojanović 50.min (Brodarac), Pantazis 37.min (Radnički Ob). ŽUTI KARTONI: Jovanović, Ristić i Đilas (Brodarac), Radojević, Markoski, Pantazis i Ristić. (Radnički Ob).

BRODARAC: Nović, Jovanović, Đilas, Tošeski, Ristić, Ilić (Vukosavljević), Sićović (Tošković), Daničić (Kovačević), Vitorović (Milanović), Mijailović (Stojanović), Mitrović. 

RADNIČKI (OB): Kašić, Točilovac (Kilibarda), Radojević, Đorđević, Lazić, Pantazis, Markoski, Ristovski (Ćorić), Antić (Ristić), Aleksić (Vukosavljević), Filipović (Bojović).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Brodarac Radnički (O)