XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Šok kraj Tise,"fenjerdžija" uzeo skalp lideru

13.11.2021 V. Jankov

Pred golom Bačkopalančana - foto: V. Jankov

Lider je dobio još jedan šamar u svojoj tvrđavi kraj Tise. Izgubili su od poslednjeplasiranog Starog grada i sa trona pali na treće mesto.Istina, imali su određenih kadrovskih problema, ali to ne umanjuje uspeh Bačkopalančana, koji su od prvog sudijskog zvižduka pokazali da su došli da se bore, a ne brane.

 

Momci sa Tise nisu znali kako da nadoknade odsustvo kreatora Čedomira Tomčića, pa je svako pokušavao solo akcijama da dođe do cilja, aepilog toga je da nisu, gotovo, nijednu izglednu priliku stvorili u prvom delu utakmice. Na drugoj strani u 38. minutu kardinalna greška odbrane, jer niko nije izblokirao centaršut kapitena gostiju Bojana Gluvića, a potom ni motrio na pokretljivog Luku Kostića, koji je neometan kod druge stative glavom prosledio loptu iza leđa Stefana Barjaktarova.

U nastavku daleko angažovanija igra domaćih. Prvo je Savanović u 56. minutu primio loptu u kaznenom prostoru, nameštao se i prilikom šuta je izblokiran.Minut kasnije Milin je centrirao sa desne strane, a Šormaz natrčao na loptu i iz prve pokušao, ali nije dobro zahvatio. Novi napad domaćih u 58. minutu, ali šut Preradova sa 25 metara golman Knežević s lakoćom zaustavlja. Oprobao je šut i Žeravica u 75. minutu, ali je Knežević izbio van terena. Usledio je novi napad, Milin je centrirao, neko odbio,a kapiten Bečejaca, inače štoper, Vladan Vorgučin natrčao na loptu i sa ivice kaznenog prostora zakucao je u levi gornji ugao nemoćnog Kneževića. Kratko je trajala radost Bečejaca, jer je već u sledećem napadu u kaznenom prostoru domaćina Jelenković oborio Bojana Gluvića i sudija Ivan Repček se nije dvoumio da dosudi kazneni udarac. Siguran egzekutor najstrože kazne bio je Vladimir Tasić. Iako su domaći fudbaleri pokušavali do kraja da preokrenu rezultat, očito nije bio njihov dan i bodovi su otplovili Tisom.

OFK Bečej 1918 - OFK Stari Grad 1:2 (0:1)

Bečej: Gradski stadion kraj Tise. Gledalaca: 100.Sudija: Ivan Repček (Vrbas) 7. Strelci: Vorgučin u 76. za OFK Bečej 1918, a Kostić u 38. i Tasić u 77. (11m) za OFK Stari grad.Žuti kartoni: Vorgučin, Milin(OFK Bečej 1918), a Sedlar, Kostić, Tasić i Vlajić (OFK Stari grad). Igrač utakmice: Ivan Knežević (OFK Stari grad).

OFK Bečej 1918: Barjaktarev 6, Milin 6, Jelenković 5,5, Vorgučin 6,5, Preradov 5,5 (od 85. Brkić -), Žeravica 5,5, Mastilo 6,5, Vinović 6, Dražić – (od 28. Stojanović 5,5), Šormaz 5,5, Savanović 6.

OFK Stari grad: Knežević 7, B. Gluvić 7, Ilić 6,5, Bajić 6,5, Ćirić 6, M. Gluvić 6,5, Kostić 7,Rakić 6,5, Stojanović 6,5 (od 65. Zeljković -), Tasić 6,5,Sedlar 6,5 (od 87. Torbica -).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Vojvodina OFK Bečej 1918 OFK Stari Grad