XS
SM
MD
LG

Kraljevčani ciljaju elitu

U iščekivanju nove i uspešnije sezone - detalj sa utakmice rukometaša Metalca

Kada je Kraljevo 2015. godine konačno dobilo novu sportsku dvoranu, rukometne ekipe iz grada na Ibru su dobile svoj krov nad glavom. To je značilo i novo poglavlje u radu rukometašica i rukometaša koji su u takmičenja ušli sa daleko većim ambicijama. RK Metalac je vrlo brzo stigao do Super „B“ lige. Kraljevački rukometaši su od 2020. godine članovi drugog razreda srpskog rukometa, stalno plasirani između trećeg i osmog mesta. Pre godinu dana Metalac je bio trećeplasirani tim u grupi „Istok-Zapad“, igrao baraž za ulazak u elitu gde je u polufinalu poražen u dva meča od Vranja. Proteklu sezonu puleni Nikole Markovića su završili na osmom mestu, isto kao i 2022. godine.

Kada se sve sabere moralo je bolje. Mislim da smo imali ekipu za bolji plasman od osmog mesta, propustili smo neke prilike za borbu među prva četiri tima i to je sigurno jedno veliko iskustvo za sve nas. Svesni gde smo napravili greške, odmah smo krenuli sa aktivnostima za novu takmičarsku sezonu. Već do početka jula meseca sklopili smo tim za sezonu u kojoj ćemo imati vrlo jasne ambicije. Želja je da napadnemo sami vrh i da se domognemo elite – kaže Miloš Jovanović, direktor RK Metalac.

Metalac želi borbu za ulazak u elitu - detalj sa utakmice

Nekadašnji sjajni rukometaš, već neko vreme je u drugačijoj ulozi u Metalcu, klubu koji je njegova druga kuća.

Pomažem koliko mogu. Imam svoj posao koji odnosi mnogo vremena, ali bez rukometa ne mogu. Metalac je velika ljubav i tu sam da pomognem da postavimo stvari na svoje mesto. Ulazimo u petu sezonu u Super „B“ ligi, vreme je za rezultat kome se sve generacije kluba nadaju od 1957. godine kada je Metalac nastao.

Tokom ovog leta u Metalcu su radili na novoj selekciji tima za koju ljudi u klubu kažu da je kadra da se bori za titulu prvaka u Super „B“ ligi.

Sezona odrastanja za rukometaše Metalca

Iz kluba je otišao iskusni golman Dejan Zlatanović i nastavlja karijeru u Vranju. Na njegovo mesto smo doveli Darka Dimitrijevića i vratili smo Dejana Popovića. Na poziciji desnog krila će igrati Andrej Biševac, provereni superligaški igrač koji je kod nas igrao pre dve godine. U Metalac je došao i Nemanja Marjanović dojučerašnji kapiten Smedereva na poziciji srednjeg beka, dok je iz Topličanina stigao Filip Kostić na poziciji pivota. na poziciji levog beka smo angažovali Vladana Stanojevića koji ima veliko iskustvo igrajući za Železničar, Šamot i kragujevački Radnički. U klub se posle godinu dana vratio i Dušan Mitrović za koga verujem da će opet biti ljubimac kraljevačke publike.

Osim novih igrača, u Metalcu su posebno ponosni na produžetak saradnje sa skoro celim timom iz prošle sezone.

To je dokaz da smo dobro radili, da vlada porodična atmosfera i da igrači žele u Kraljevo i Metalac. Ugovore su produžili Bogdan Milojević (kapiten), Vladimir Antić, braća Mihajlo i Dalibor Ostojić, Branko Veljović, Jovan Peić-Tukuljac i Boris Bojković. U prvom delu sezone ne možemo računati na odličnog Vučka Mrvovića koji je operisao koleno, ali verujem u njegov oporavak i da će biti na terenu u drugom delu što će biti veliko pojačanje.

Igrački kadar nije kompletiran?

Još smo aktivni na tržištu. Imamo plan da dovedemo dva stranca, pregovori su u završnoj fazi, radi se o mladim igračima, koji su juniorski reprezentativci i ako ovaj posao realizujemo bićemo pravi hit. To tvrdim. Za mnoge će dolazak ovih igrača biti iznenađenje.

Mozaik se sklapao pažljivo. Važan elemenat je trener, a tu su u Metalcu odlučili da imaju kontinuitet.

Rukometaši kraljevačkog Metalca sa trenerom Nikolom Markovićem tokom tajm auta

Nikola Marković je dolaskom u Kraljevo podigao kvalitet Metalca, mnogo toga promenio u našem klubu i slika o Metalcu u rukometnoj Srbiji je drugačija na bolje, naravno. Zato smo želeli da produžimo saradnju, on je jedan od najboljih rukometnih trenera u Srbiji i siguran sam da će znati da ovaj tim dovede do cilja. Za prave rezultate i kvalitetan rad jednog kluba jako je važno imati kontinuitet u stručnoj praksi. Nikola Marković je bio naš pik, produžili smo saradnju i sada sa nestrpljenjem čekamo start nove sezone. Prvo okupljanje igrača zakazano je za 5. avgust, radićemo u Kraljevu i siguran sam spremno dočekati nastupajuću sezonu – zaključuje Miloš Jovanović, direktor i jedan od finansijera kraljevačkog Metalca.