XS
SM
MD
LG

Metalac opet šampion

Francuzi bi rekli „deja vu“, već viđeno! Pionirke ŽRK Metalac ponovo su osvojile titulu prvaka Srbije i ponovo pred svojim navijačima. Ako je prošle godine to bilo iznenađenje, sada odbranom trofeja popularne „lavice“ su pokazale i dokazale da su rođene šampionke. Novinari bi rekli istinske sportske heroine! U Kraljevo je stiglo 12 ekipa koje su se borile za naslov najbolje, Metalac je u grupi slavio ubedljive pobede protiv beogradske Arene i Slovena iz Rume, da bi u polufinalu savladao neugodni Mladi radnik iz Radinaca rezultatom 20-18. I onda veliko finale, protivnik beogradski Junior. Gošće su na poluvremenu vodile 11-9, imale su Beograđanke i četiri gola prednosti, ali su „lavice“ pokazale karakter tima koji se ne predaje, stigle do 19-19, u prvom produžetku do 21-21, da bi pobeda stigla u drugom produžetku za konačnih 23-22. Slavlje sa skoro hiljadi navijača je moglo da počne.

Ogroman uspeh, tri godine za redom smo šampioni Srbije. Ove devojčice su počele priču pre dve godine u Adi, prošle godine smo u Kraljevu postali šampioni u ovoj kategoriji i sada odbranili titulu. Osećaj je neverovatan – drhtavim glasom, ne krijući sreću, priča Aleksandar Nestorović, trener ŽRK Metalac. – Ove devojčice su neverovatne, prave lavice, nisu posustale ni kada je rival imao četiri gola viška, uložile su ogromnu energiju, dale sve do sebe i nagrađene su pobedom. Bilo je kao u filmu, deca igraju i plaču, šampionski trofej je iskovan u suzama. Malo je reći da sam ponosan na ovu generaciju i na sve što su uradili. A nisu još rekle poslednju reč.

Odbraniti je uvek teže nego osvojiti. U to su se uverile i rukometašice Metalca.

Postojao je pritisak, navijači, velika očekivanja. Ovoga puta smo nosili ulogu favorita. Nije bilo lako, ali smo se izborili sa svim tim. Zato je osvojena titula i slađa. Navijači su bili fenomenalni, nosili su nas sve vreme, bio je to snažan vetar u leđa i prosto nismo mogli ni smeli da ih razočaramo. Proslava trofeja je nešto što ćemo svi pamtiti dok živimo.

Prave šampionke - pionirke ŽRK Metalac sa stručnim štabom posle nove titule državnog prvaka

Osim titule i tri pojedinačna priznanja su stigla među kraljevačke rukometašice. Najbolji pivotmen je Kristina Vuković, najbolje levo krilo Mia Đekić, dok je MVP celog finalnog turnira Lena Andrić.

Istako bih i našeg golmana koja nas je spasila u finalu. Ipak, bilo je toliko dobrih igračica na finalnom turniru, žiri ne bi pogrešio bilo koga da je izabrao. Ponosni smo na ove pojedinačne trofeje, jer su ih deca zaslužila. Stvarno su bile sjajne.

U borbi za treće mesto Mladi radnik je pobedio beogradsku Crvenu zvezdu rezultatom 30-22, dok je plasman ostalih ekipa sledeći: 5. mesto Medicinar (Šabac), 6. Vojvodina (Novi Sad), 7. Halas Jožef (Ada), 8. Sloven (Ruma), 9. ORK Beograd, 10. Naisa (Niš), 11. Arena (Beograd) i 12. Jabuka.

U Metalcu nemaju vremena da mnogo slave. od petka do nedelje u Svilajncu se igra Prvenstvo Srbije za igračice do 12 godina starosti. „Lavice“ i tu imaju jasne ambicije.

Mi smo u Centralnoj Srbiji bili prvi i zato očekujem ulazak u polufinale i borbu za medalju. Igramo u grupi sa Apatinom i Beogradom, borićemo se za najbolji plasman. Na to nas obavezuje i rezultat sa pionirskog. Koliko smo uradili mnogo u ligama mlađih kategorija govori i činjenica da ćemo igrati i na finalnom turniru za igračice do 16 godina. Definitivno, ovo je godina Metalca. Naredne sezone ćemo se posvetiti seniorskom rukometu i napasti Super „B“ ligu. Krajnji cilj je da se vremenom nađemo u eliti – zaključuje Aleksandar Nestorović, trener ŽRK Metalac iz Kraljeva.

Kraljevo je dobili šampionke čije su mogućnosti velike. Ako se potrudimo da ih zadržimo u rodnom gradu, dobićemo generaciju za ponos koja će ovom gradu doneti mnogo radosti. Živi bili pa videli!