XS
SM
MD
LG

Crnogorkama prijalo kraj Ibra

Dobar rukomet i odlično družewe u sportskom hramu na desnoj obali Ibra

ŽRK Metalac iz Kraljeva organizovao je veliki međunarodni turnir za igračice pionirskog uzrasta. U konkurenciji ekipa i reprezentacija iz Crne Gore, BiH, Rumunije, kao i najboljih timova iz Srbije, prvo mesto osvojila je pionirska reprezentacija Crne Gore koja u finalu pobedila rumunski tim Ramniku Valčea rezultatom 23-15 (11-6). U borbi za treće mesto beogradska Crvena zvezda je pobedila kraljevački Metalac rezultatom 26-25, posle sedmeraca, u regularnom toku meč je završen nerešenim rezultatom 23-23 (15-12).

Izavnredno organizovan međunarodni rukometni turnir u Kraljevu

Pre dve godine smo organizovali rukometni kamp „7 kruna“ na Goču. Nažalost, prebukiranost nama najbliže i najdraže planine je uslovila da prošle godine kampa ne bude, ali kontakti ostvareni prte dve godine su nam omogućili da krenemo sa organizacijom turnira istog naziva. Imamo poslovno-tehničku saradnju sa rumunskim klub Ramniku Valčea, dogovrili smo njihov dolazak u Kraljevo u januaru i onda smo odlučili da pozovemo i ostale prijatelje da nam se pridruže i da odigramo dvodnevni međunarodni turnir. Odazvala nam se pionirska reprezentacija Crne Gore, selekcija Vojvodine, Knežpoljka iz Kozarske Dubice, beogradska Crvena zvezda, ekipe iz Petrovca na Mlavi, iz Radinaca, Beograda. Dobili smo sve pohvale za organizaciju, gostoprimstvo. To nam je bilo važnije od bilo kog rezultata. Turnir će biti tradicionalan i nadam se jači i kvalitetniji iz godine u godinu – kaže Aleksandar Nestorović, trener ŽRK Metalac iz Kraljeva, domaćin i organizator turnira.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa i reprezentacija,a najboljima su podeljena priznanja, medalje i pehari.

Podsećam da u uzrastu 2008. godište i mlađe kraljevački Metalac je šampion države. Mi smo u polufinalu sa Ramniku Valčea imali dobijen meč, izgubili smo na sedmerce i zanimljivo nismo postigli ni jedan gol sa sedma metara. Slična situacija nam se desila u borbi za treće mesto u meču sa Crvenom zvezdom gde smo vodili 10 sekundi pre kraja i primili gol za izjednačenje, a onda bili slabije penaldžije. Ipak, izuzetno iskustvo je učešće na turniru, izuzetno jake utakmice i važno je da nismo razočarali. Takođe, dobili smo pozive za učešće na turnirima po Crnoj Gori, Rumuniji i BiH. Značiće to za naš klub i razvoj rukometa u našem gradu.

Medalje za najbolje na međunarodnom rukometnom turniru "7 kruna" u gradu na Ibru

ŽRK Metalac nastupa u Prvoj ligi grupa „Zapad“ i trenutno je drugoplasiran iza Loznice grad.

Posle odličnih rezultata u mlađim kategorijama, rešili smo da napravimo iskorak i u seniorskom ženskom rukometu. Cilj je Super „B“ liga i pokušaćemo da na proleće budemo bolji od Lozničanki i prvi prođemo kroz cilj. Neće biti tragedija i ako ne uspemo, jer imamo sjajnu generaciju igračica pionirsko-kadetskog uzrasta koje će do Super „B“ lige stići u narednim godinama, ako sada ne budemo te sreće – zaključio je Aleksandar Nestorović, trener ŽRK Metalac iz Kraljeva.

Ivana Savić reprezentativka Crne Gore MVP turnira "7 kruna"

Na turniru „7 kruna“ za MVP takmičenja proglašena je Ivana Savić, reprezentativka Crne Gore. U borbi za 5. mesto selekcija Vojvodine je pobedila Knežpoljku 27-21 (16-6), dok je uz borbi za 7. mesto druga ekipa kraljevačkog Metalca pobedila Slogu iz Petrovca na Mlavi rezultatom 14-10 (10-3). U konkurenciji rukometašica 2011. godište i mlađe Sloga iz Petrovca na Mlavi je u finalu pobedila Mladi radnik iz Radinaca rezultatom 11-8 (6-4), dok je za treće mesto Hendbal bio bolji od kraljevačkog Metalca rezultatom 17-12 (7-4). U ŽRK Metalac već sada prave planove za narednu godinu i novo izdanje međunarodnog turnira „7 kruna“.