XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Vodećoj trojci Pocerine samo bod sa gostovanja u 12. kolu

Arhivirali smo i izuzetno zanimljivo 12. kolo šabačkih gradkih liga, i to pre svega zbog rezultata u grupi Pocerina gde su gosti osvojili samo jedan bod. Kako su vodeće tri ekipe bile u ulozi gosta, onda je jasno zašto je ono bilo toliko zanimljivo. Taj jedan bod pripao je lideru, Rudaru DCR, koji je u dva navrata vodio protiv Cerovčana, ali su domaćini bili rešeni u nameri da ostanu neporaženi. Gosti su čak postigli drugi gol sa igračem manje na terenu, no na kraju ipak 2:2. Tako je Galeb konačno prekinuo niz od 29 utakmica u kojima nisu odigrali nerešeno. Meč između Zablaća i Jelena završen je 2:1, rezultat koji je zapravo postavljen već u 13. minutu i on se više nije ni menjao. Tako se Zablaće ponovo našlo na tri boda iza Jelena i Mladosti Sv. Ekipa iz Svileuve vratila se praznih ruku iz Bojića, koje su predvodili dvostruki strelci Nebojša Pupovac i Ladomir Žunić. Domaćin je konačno nagrađen za svoje dobre prolećne partije, u utakmici u kojoj je u jednom trenutku imao prednost od tri gola – 4:1. Gosti su pokušali da izvuku pozitivan ishod, ali vremena nije bilo dovoljno obzirom da su treći pogodak postili u trećem minutu nadoknade.

Borac se domogao dvocifrenog bodovnog salda nakon uspešne i ubedljive partije protiv Jedinstva (4:0). Sve mnogo lakše funkcioniše u redovima fudbalera Borca kada golove postiže Nebojša Tomić, koji je do sada postigao polovinu golova za svoj tim. I Metlić je izašao iz “crvenog”, odnosno negativne zone bodova. Iako nekompletnog sastava, nadigrali su Mladost Sl. sa 4:1. Do 33. minuta već je bilo 3:0 i od tada je gostima posao bio gotovo nemoguć. U 52. uspeli su samo da smanje preko Đorđa Đurića, ali je svojim drugim golom u 83. minutu Dragutin Miljković rešio pitanje pobednika. Na tabeli nije bilo promena u promeni pozicija, a bod koji je Rudar osvojio možda bude i krucijalan u šampionskoj trci jer sada ima tri boda više od svojih pratilaca.

U grupi Mačva, favoriti su zapravo osvojili nova tri boda. Sanrajs je to učinio mnogo lakše u odnosu na Slogu. Savladali su Culjković koji nije uspeo ni da postigne počasni pogodak (5:0). Krucijalan period odigrao se od 22. do 34. minuta kada su domaći postigli većinu golova (3:0). Početkom drugog dela, četvrti je ujedno označio het-trik Nenada Vukovića, dok je peti bio autogol. Ševaričani su ponovo prvi imali prednost i ipak su ponovo ostali bez bodova, pa ni ovoga puta nisu uspeli da izbegnu poraz u duelu protiv Rome (1:2). Gosti su tako uspešno prekinuli niz od tri poraza. U meču između Savaciuma i Sloge, igrači identičnog prezimena vodili su glavnu reč na terenu – Marinković. Miloš i Jovan su tresli mrežu u korist Sloge, dok je Živorad to učinio za domaćina. Inače, ekipa iz Bogosavca dva puta je imala prednost na ovom susretu, a gol odluke pao je u 78. minutu. Utakmica između Omladinca i Partizana nije igrana jer Drenovčani nisu doputovali na utakmicu. Ni ovde tabela nije doživela promene, što će verovatno biti slučaj do nekih od narednih kola kada nas očekuju derbiji vodećih timova.

Izvor: ofssabac.org.rs


Savacium 4 : 2 Roma - Odžino selo
Sloga 2 : 0 Culjković
Napredak 1 : 1 Partizan
Omladinac 2013 1 : 2 Torpedo 1924
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sunrise Šabac 12 11 1 0 34
2 Sloga 13 11 1 1 34
3 Torpedo 1924 12 10 0 2 30
4 Omladinac 2013 12 6 1 5 19
5 Roma - Odžino selo (-1) 13 5 0 8 14
6 Partizan (-1) 12 3 2 7 10
7 Culjković 13 3 0 10 9
8 Savacium (-1) 12 3 1 8 9
9 Napredak 13 0 2 11 2