XS
SM
MD
LG

Čak 25 klubova u gradskim šabačkim ligama, početak takmičnja 14/15. septembra

U petak 16. avgusta, u prostorijama Sokolskog doma u Šapcu održana je objedinjena konferencija za sve klubove koji će učestvovati u šabačkim gradskim ligama u sezoni 2024/25. Konferencija je radila po prvobitno predloženom dnevnom redu, uz otvaranje od strane predsednika Gradskog fudbalskog saveza Šabac, Dragana Antonića. Većina od 25 klubova imala je svoje predstavnike, koji su odlučili da izaberu prvi od dva predložena modela takmičenja. Taj model podrazumeva tri lige - Mačva i Pocerina, od kojih bi dve bile u okviru grupe Mačva - Mačva 1 i 2. Osam ekipa nalaziće se u obe grupe Mačva, dok će jedna više ekipa činiti Pocerinu. Sistem takmičenja je drugačiji za ove lige, u Mačvi će se nakon dva kruga napraviti plej-of grupa od prve četiri ekipe, uz prenošenje svih bodova koje će imati takmičarske brojeve u skladu sa zauzetom pozicijom. U Pocerini će biti primenjen klasičan dvokružni sistem takmičenja. Klubovi su glasanjem odlučili da sve lige startuju 14/15. septembra, što znači da će se jesenji deo sezone privesti kraju 9/10. novembra i to iz razloga što će grupa Mačva tokom jeseni odigrati i dva kola iz drugog kruga.

Što se propozicija tiče, u ovakvom formatu takmičenja iz grupe Pocerina prvi bi direktno ušao u MOL “Pocerina” dok bi drugoplasirana ekipa igrala baraž sa drugoplasiranom ekipom OFL Vladimirci. Sa druge strane, prve ekipe iz obe Mačvine grupe direktno ulaze u MOL “Mačva”. Druge ekipe iz obe grupe igrale bi baraž između sebe, a možda i sa predstavnikom OFL Bogatić ukoliko bi ova liga imala manje od pet klubova. U nastavku možete pogledati sastave ovih liga i parove prvog kola.

Gradska fudbalska liga Šabac - grupa Pocerina

R.B. KLUB MESTO
1 Jelen Jelenča
2. Jedinstvo Mala Vranjska
3. Metlić Metlić
4. Zablaće Zablaće
5. Galeb 1984 Cerovac
6. Bojić Bojić
7. Miloš Pocerac 2013 Gornja Vranjska
8. Borac BTG Batalage
9. Mladost Svileuva

Parovi prvog kola: Jedinstvo - Mladost, Metlić - Borac BTG, Zablaće - Miloš Pocerac 2013, Galeb 1984 - Bojić. Slobodan je Jelen.

Gradska fudbalska liga Šabac - grupa Mačva 1

R.B. KLUB MESTO
1. Napredak Ševarice
2. Majur Majur
3. Culjković Culjković
4. Sloga Duvanište
5. Napredak 1928 Ribari
6. Partizan Drenovac
7. Torpedo 1924 Tabanović
8. Omladinac 2013 Slepčević

Parovi prvog kola: Napredak - Omladinac 2013, Majur - Torpedo 1924, Culjković - Partizan, Sloga - Napredak 1928.

Gradska fudbalska liga Šabac - grupa Mačva 2

R.B. KLUB MESTO
1. Letnjikovac 1983 Šabac
2. Sloga Bogosavac
3. Savacium Šabac
4. Proleter Šabac
5. Feniks Šabac
6. Dumača Pocerski Metković
7. Roma - Odžino selo Pocerski Pričinović
8. Benska Bara Šabac

Parovi prvog kola: Letnjikovac 1983 - Benska Bara, Sloga - Roma, Savacium - Dumača, Proleter - Feniks.

Izvor: ofssabac.org.rs