XS
SM
MD
LG

Uspešna letnja serija Radničkog, tabela lepo izgleda!

Igralo se kao na svim utaknicama u Pirotu. Gosti su u dva bloka, na svojoj polovini uspevali da prekidaju akcije pirotskih fudbalera. Lopta je išla sporo, sa mnogo dodira što je olakšavalo igru gostujućem timu. Jedan precizan šut na gol Stepanovića, bio je dovoljan da gosti na poluvreme odu nerešenim rezultatom. No, ajmo redom!

Prvi utisak izuzetan. "Pirotski ćilim" dočekao je fudbalere jednog i drugog tima. Pripremljen "kao za Evropu" ponovo nekoliko stotina Piroćanaca na tribinama i prijatno vreme.

Meč je otvoren, kako se i očekivalo. Lopta često u posedu fudbalera Radničkog, gosti, video se respekt , čekali su napade  na svojoj polovini i u prvom delu, uspevali da "kontriraju"!

18. minut goool, Mitar Radivojević 1:0.

Da li će on biti pirotski "Mitrogol", videćemo. Vratio se u Pirot i danas, školski, posle centaršuta sa desne strane ciljao u desnu stranu gola golobradog  Aleksandra Lazarevića ( 2003.)

Nastavili su fudbaleri Marka Vidojevića da drže loptu. Fudbaleri Rembasa uspevali su da kontrolišu napade i povremeno preko Nikole Jovanovića i Nikole Angeleskog pokušavali da zaprete. 32. minut gool Nikola Angeleski 1:1.  

Zašto su zastali Dojkić i Kamenović, da li se nisu razumeli, tek  Angleski je dobio "poklon" bio sam na 16 metara i zakucao u levi ugao. Tri Stepanovića je ne bi odbranila. 

Videlo se da se "čuo" Marko Vidojević u svlačionici. Igralo se brže, pre svega po bokovima, da bi se razbili blokovi pred golom. Takvu igru rezultirao je  ponovo "Mitrogol".

60. minut goool Mitar Radivojević 2:1. Sve kao kod prvog gola. Centaršut sa desne strane i Radivojević je ponovo glavom ciljao iza ledja mladog golmana. Jeste gol što se perioda igre, pao u pravom trenutku, ali je taj gol izgleda i polomio svu energiju i volju gostiju.

Kako su minuti prolazili, "rudari" su padali, ostajali pred svojim golom i teturali se kao grogirani bokser. Dobru igru, krunisao je Miodrag Kamenović. Treći gol glavom i ponovo centaršut sa desne strane u 68. minutu. 

93. minut goool Nemanja Mančić za 4:1. Marko se u nastavku odlučio za nekoliko izmena.  Jedna je, kao u Jagodini bila značajna. Neca Mančić postaje njegov "džoker iz rukava"! Kada su gledaoci već silazili sa prljavih i neočišćenih tribina, Mančić je lepo "isekao" loptu, pogodila je stativu i prošetala do mreže !!!

Iskreno, dobar rezultat, ali, igra je mogla da bude još bolja. U tome smo se složili sa Markom Vidojevićem posle utakmice. Ali dobro je, složio bih se da se to češće događa.

Bojan Pećaranin je u Trefovo vreme bio u Radničkom. Ostao je u izuzetnoj uspomeni. Dobar momak, pošteno je odigrao u belom dresu. Bilo mu je drago, bez obzira na  poraz, što je ponovo u Pirotu.

Ne treba ništa posebno dodati. Radnički se u hodu "doteruje". Ipak, videlo se da tu još nešto nedostaje. Da li će se još nešto dogoditi, tek imam utisak da posle ova četiri kola, da će se lakše dovesti još neko!


Meševo 1 : 1 OFK Brzi Brod
Vlasina 3 : 0 Jedinstvo (P)
Sloga (L) 0 : 4 Timočanin
Radnički (P) 4 : 1 Rembas
Hajduk Veljko 0 : 1 GFK Jagodina
Trayal 1 : 1 GFK Dubočica
Pčinja 0 : 1 Budućnost (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost (P) 4 3 1 0 10
2 GFK Jagodina 4 3 0 1 9
3 Jedinstvo (P) 4 3 0 1 9
4 Trayal 4 2 2 0 8
5 Radnički (P) 3 2 1 0 7
6 OFK Brzi Brod 4 2 1 1 7
7 GFK Dubočica 4 1 3 0 6
8 Vlasina 4 2 0 2 6
9 Timočanin 4 2 0 2 6
10 Radnički (S) 3 1 1 1 4
11 Rembas 4 1 0 3 3
12 Meševo 4 0 2 2 2
13 Pčinja 4 0 1 3 1
14 Sloga (L) 3 0 0 3 0
15 Hajduk Veljko 3 0 0 3 0