XS
SM
MD
LG
04.03.2021 Svetozar Čiča

Stručni ugao: Sve za Srbiju i Ajaks, Srbiju i Ajaks ni za šta

Dušan Tadić na meču Vels - Srbija (Foto: Reuters)

Definitivno, najveštije ruke od svih Srba što se sporta tiče, u 21. veku, imaju Novak Đoković, vladar tenisa i Nikola Jokić, košarkaški kolos u Americi. 

Dušan Tadić, iz utakmice u utakmicu, dugi niz godina, pokazuje da ima najveštije noge, naizmenično u dresu fudbalske reprezentacije Srbije i amsterdamskog Ajaksa, četvorostrukog šampiona Evrope. 

Ovaj tercet asova čini čuda i o njima se može pisati svaki dan. Toliko je pozitivnih sadržaja i vesti, o njihovoj igri i prezentaciji Srbije, da je prostor premali. 

Ovo je fudbalska kolumna i nastavljamo više o Tadiću, koji je obeležio i ovu nedelju novim golovima u dresu Ajaksa, ali i odbranom njegove kompletne prebogate istorije, kad su ga pojedini igrači PSV u Ajndhovenu ometali da izvede opravdano dosuđeni penal iz kojeg je kasnije postigao gol, a nekolicina navijača PSV pokušala, posle utakmice, da nasrne na njega. Dobro je što su to ipak bili samo pokušaji. 

Veliki rival Ajaksa se, dan posle utakmice, zvanično izvinio za neprijatne scene Ajaksu i Tadiću, koji je, izazvan, takođe burno reagovao. Dva velika rivala su na viteški način rešili problem. 

Ovaj mesec kreću i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.  Pri kraju marta meseca, reprezentacija Srbije, samo u roku nedelju dana, igra čak tri utakmice, protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana. Dragan Stojković Piksi je novi selektor, a Dušan Tadić, najverovatnije, stalni kapiten. To je prilika da se prisetimo Tadićevih velikih igara i u kvalifikacijama koje su nas odvele na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018. Protiv Velsa nije hteo da napusti igru i pored polomljenog nosa i sav u krvi. 

Iz svega proizilazi velika ljubav Dušana Tadića za Srbijom i Ajaksom, koja se može formulisati i ovako: Sve za Srbiju i Ajaks, Srbiju i Ajaks ni za šta !!! 

Autor: Svetozar Čiča


Igrač
Napad
Broj godina: 35