XS
SM
MD
LG

Novosađani čekaju led, ali su spremni za start IHL lige

Oklopnici Vojvodine spremni su za novi led i novu hokejašku sezonu u IHL šampionatu. Letnje pripreme su završene, čeka se podloga u ledenoj dvorani SPENS-a i prvi protivnici već sledećeg vikenda.

U IHL karavanu Lale se takmiče već treću sezonu i iako nisu imali zapaženog uspeha, ipak ne manjka samopouzdanja i volje i želje za igrom i takmičenjem.

– Imamo dobar fond igrača, od stranaca su ostali Tomaš Hrina i Bogdan Dergačev, ali očekujemo da stignu Miloš i Nikola Pušac iz Švedske, Marko Puketa, Džon Stefanson, Kol Beret, golman Adam Bokebum, kao naši momci Uroš Bjelogrlić, Siniša Pajić i povratnik iz Maribora Srđan Marković. Uz novog glavnog trenera Rajana Koglana trebalo bi da ovo bude dobra sezona – uvek dobro raspoložen i prepun pozitivne energije na startu ove sezone je pomoćni trener novosadskih oklopnika Goran Ristić.

Takmičenje u IHL šampionatu je već počelo, ali Vojvodina startuje sledećeg vikenda. U Novi Sad na dvomeč dolazi Slavija Junior iz Ljubljane, prošle sezone trećeplasirana ekipa lige.

– Još uvek se ne zna ko će na led na megdan Slaviji. Igrači tek treba da prođu testove, jer je stav rukovodstva kluba da samo potpuno pripremljeni igrači mogu da igraju, bilo da treniraju samostalno zbog privatnih obaveza ili su na ledu sa sigračima. Biće to tvrda utakmica, dobra su ekipa, prošlu sezonu imali su žestok duel sa Zvezdom u Beogradu u plej – ofu. Trener Koglan je izuzetno motivisan, ima dosta iskustva u Americi, velike ambicije i želi da radi sa našim igračima – najavio je prvi dvomeč ove sezone Goran Ristić.

Izvor: hockeyserbia.com


29 .kolo IHL liga
Crvena zvezda 10 : 3 Mladost
True Celje 3 : 5 Triglav
Hidria Jesenice 1 : 3 Slavija Junior
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Slavija Junior 24 15 4 1 4 54
2 Triglav 24 15 2 3 4 52
3 Crvena zvezda 24 14 4 1 5 51
4 Mladost 24 7 2 3 12 28
5 Vojvodina 24 7 1 5 11 28
6 Hidria Jesenice 24 7 1 2 14 25
7 True Celje 24 4 1 0 19 14