XS
SM
MD
LG

Dragan Tomašević: Moraćemo da verujemo u naše ciljeve, da zasučemo rukave i da svi mnogo, mnogo radimo!

S obzirom da znate moju iskrenu naklonost prema Pirotu, ljudima ovde, ali i prema brojnim pirotskim institucijama, pretpostavljate naravno da ću ovu analizu prvih deset utakmica, započeti čestitkama Marku Vidojeviću, njegovim saradnicima, fudbalerima sigurno!

Pirotski ligaš je  osvojio 50% bodova. Medjutim, ako cifri od 15 bodova, dodamo ona četiri koja su se  “izmigoljila iz ruku”  u poslednjih pet minuta utakmica protiv Zlatibora i Novog Pazara, onda bi prostom računicom mogli da “bele” s 19 bodova vidimo na prvoj poziciji.

Naravno da ovo nije alibi, da ovo nije u onom stilu “šta bi bilo…”, ovo je jasna činjenica koja govori o nečem prvom! A to  prvo je,  da je Radnički za ovih 900 i nešto više minuta pokazao vrednosti koje s pravom mogu da Marka i momke svrstaju medju najuspešnije.

Uz to i još jedan detalj !  Liga je  veoma kvalitetna, da može “svako svakoga” da pobedi i da jedna ili dve pobede na gostovanju, uz uspehe na svom terenu vode na vrh  tabele.

Kako biste mogli da vratite “film” i setite se rezultata, da vam pomognem.  Dobro se sećam kako je pirotski Radnički skoro nezasluženo poražen u Kragujevcu, kako je “imao u rukama” Sindjelić, a u Lazarevcu bio blizu da “iskopa” bod. Dakle, niko se “napolju” nije naigrao protiv pirotskog tima. Jedina slabija igra bila je  na “maloj Marakani” gde je Zvezdin Grafičar “uhvatio” Piroćance “na spavanju” u prvom poluvremenu i Kukuličić het trikom obezbedio pobedu !

Eto,  to je bilans fudbalskog  dela našeg, Srbiji  dobro poznatog,  Kluba.  Moramo, medjutim, da se prisetimo  da je Marko Vidojević,  mesec dana pred prvenstvo bio trener,  sportski direktor, a kada  su “krenule” igre za bodove, u odsustvu  Nikolića, koji je u prva dva kola bio na  odmoru, “zamenjivao” i prvog čoveka Kluba.

Zašto ovo!?

Zato što Radnički nije imao i dalje nema Upravu, zato što Radnički nije imao sportskog direktora, a predsednikov  “tim” saradnika  bio sastavljen od ,”igrača” koji bi jedino mogli da “igraju” čitaj – RADE ,  neka mi oproste Rančić i Popović, predsednici Tanasko Rajića i Jedinstva, u njihovim klubovima. Neki čak ni tamo.

Bila je to “vojska” koja je pešačila iza fudbalera Radničkog, pokušavajući da na jedvite jade nešto uradi za dobro Kluba.

Naša “zapomaganja” koja traju već tri godine, “uslišena” su iznenada,  u petak 13. septembra, kada je održana konferencija i skromno  predstavljanje  ljudi  koje fudbalska i ne samo fudbalska Srbija zna i poštuje.

 Dakle, Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda, čovek od sporta , postao je sportski direktor Radničkog. Konačno !! Sa njim u Radnički Pirot vratio se Dragoslav Jocić Tref, pod čijom je “komandom” sa trenerima Vignjevićem i Vidojevićem, Radnički postigao istorijski vredne rezultate.

Na  “tajnom” predstavljanju u režiji adminstrativaca, Dragan  Tomašević je u najkraćem rekao šta valja raditi dalje. Naravno, “bajke” nisu ispričane, ali su i Dragan i Tref rekli da će pokušati da Radnički bude dobro organizovan Klub , koji će posebnu pažnju posvetiti radu mladjih selekcija, osposobljavanju trenera, omasovljavanju . Naravno, prvi tim, kao predvodnik, “lična karta” Kluba, stalno će jačati kako bi igrao , kao nekada, značajnu ulogu u srpskom fudbalu.

Dragan Tomašević i Dragoslav Jocić Tref uskoro će, kada se završi “prvo poluvreme” ove duge utakmice za bodove, nadamo se pred delegatima Skupštine Kluba objaviti program rada, postaviti ciljeve i nastojati da jačaju Radnički u svim segmentima.

Kako nismo mogli da realizujemo intervju, Dragan Tomašević zbog obaveza nije doputovao na utakmicu protiv Novog Pazara , dogovorili smo da se najverovatnije  vidimo u Zemunu i napravimo intervju.

Da bi vam preneli utiske i stavove prvog čoveka sportskog sektora u pirotskom Radničkom, jutros  smo sa Draganom Tomaševićem dugo razgovarali.

Evo njegovih prvih poruka !

  • Malo je vremena prošlo da bismo Jocić i ja, radili neku analizu.  Naravno da ćemo već u  nedelju ili  ponedeljak, kada ekipa bude u Beogradu razgovarati sa Zoranom Nikolićem , Markom Vidojevićem i fudbalerima. Hoćemo najpre da ih podržimo, da im poručimo da je ovaj bilans od deset utakmica sasvim dobar i da ćemo se  zajedno truditi da nastavim jakim tempom.
  • Nismo se oglašavali posle utakmice sa Novim Pazarom. Neće to biti naš manir. Medjutim, treba , zbog javnosti reći, da je priznat gol kojem je prethodila  dvostruka ofsajd pozicija.  Najpre fudbalera koji je šutirao ka našem golu i Rubežića koji  se nalazio u nedozvoljenoj poziciji kada je posle odbijene lopte od našeg golmana,  savladao Šuljagića.

    Želimo da verujemo da nije postojala namera kod glavnog sudije.  Inače, izražavamo poštovanje  prema Sudijskoj organizaciji. Ubedjeni smo da će raditi i dalje  za dobro fudbala kao i do sada. U prethodnim utakmicama arbitri koji su sudili utakmice Radničkog  Pirot, sudili su veoma dobro!

  • Radnički se, inače neće mešati u rad Saveza, organa Lige i sudjenja. Samo želimo da se zna , da ćemo nastojati da pre svega kvalitetnom i fer plej igrom tamo gde je jedino moguće, na terenu zaslužimo bodove  i samo na taj način šaljemo  poruke fudbalskoj Srbiji.
  • Bilo nam je čast da gospodin Rasim Ljajić, ministar u Vladi Republike Srbije bude na utakmicin u Pirotu. Čast nam je i njegova ocena o vrednostima našeg tima.  Želimo da stvaramo atmosferu  da svi koji dodju u Pirot budu   dočekani  uz dobro poznato gostoprimstvo Piroćanaca, čime ćemo isticati još jednu vrednost ovog Kluba.
  • Pred nama su brojni veoma ozbiljni zadaci. Hoćemo da podignemo nivo organizacije rada u Klubu, da pojačamo interesovanje ljubitelja fudbala, da Pirgosima stvorimo još bolje uslove za sportsko navijanje, da jačamo trenerski kadar i okupimo mnogo dece iz Pirota i okolnih gradova. Da budemo fudbalski centar na jugoistoku Srbije.
  • U ovim nastojanjima biće potrebno da imamo vredno rukovodstvo, profesionalni tim  stručnih ljudi, marketing, još detaljniju saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije, gradskom upravom, posebno  Sportskim centrom. Neopohdno je da u najkraćem periodu osavremenimo uslove na Gradskom stadionu, kako bi odgovarali našim ciljevima. Nije daleko dan u Pirotu  kada će  za bodove igrati  Crvena Zvewzda, Partizan Vojvodina. Da bi sve ovo ostvarili, na radost Piroćanaca, moraćemo da verujemo u naše ciljeve i da mnogo, mnogo radimo, poručio je Dragan Tomašević, sportski direktor FK Radnički Pirot .

30 .kolo Prva liga Srbije
Smederevo 1924 1 : 2 Trayal
OFK Žarkovo 2 : 1 Kolubara
Zlatibor 3 : 0 Budućnost
Sinđelić 0 : 5 RFK Grafičar
Metalac 2 : 0 Novi Pazar
Radnički 1923 1 : 0 Zemun
OFK Bačka 3 : 0 Radnički (P)
Dinamo 1 : 0 Kabel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zlatibor 30 14 12 4 54
2 RFK Grafičar 30 16 6 8 54
3 OFK Bačka 30 16 5 9 53
4 Metalac 30 16 5 9 53
5 Kolubara 30 13 8 9 47
6 Radnički (P) 30 12 7 11 43
7 Kabel (-10) 30 14 10 6 42
8 Radnički 1923 30 11 9 10 42
9 OFK Žarkovo 30 10 10 10 40
10 Novi Pazar 30 11 7 12 40
11 Dinamo 30 10 7 13 37
12 Zemun 30 8 9 13 33
13 Trayal 30 7 10 13 31
14 Sinđelić 30 6 7 17 25
15 Budućnost 30 5 7 18 22
16 Smederevo 1924 (-10) 30 9 5 16 22