XS
SM
MD
LG

Luk želi povratak na stare staze slave

predsednik FK Luk Goran Ranković

Fudbalski klub Luk iz Voćnjaka sa maksimalnim ambicijama ulazi u novu sezonu Opštinske lige Loznica.
Cilj je osvajanje prvog mesta i povratak u viši rang Međuopštinsku ligu Jadar. 
Nekadašnji srpskoligaš, posle sedam godina tavorenja po najnižem rangu, zahvaljujući ambicioznom i vrednom predsedniku kluba Goranu Rankoviću, želi povratak na stare staze slave.
Da visoke ambicije nisu bez pokrića iluistruje podatak, da je tokom letnje pauze Luk dodatno pojačan sa deset novih igrača i trenerom. Niko nije otišao, tako da igrački pogon broji čak 35 imena. 
Dosadašnji trener Luka i bivši istaknuti fudbaler Loznice i drugih poznatih klubova Dragan Matić odlučio je da se reaktivira, što je svakako  najveće igračko  pojačanje za novu sezonu. 
Novi igrači su: Goran Janjić, Slobodan MIhailović, Ognjen Stanković, Dušan Marković, Slaviša Đurđević, Ivan Simić, Branko Petrović, Stefan Kojić, Zoran Gligorić.
Imenovan je i novi trener Miladin Lukić Kureš, od koga se očekuje da uspešno odgovori ambicijama Luka u novoj sezoni.
"Možemo da obećamo maksimalan rad i posvećenost obavezama i učinićemo sve što je u našoj moći da ta očekivanja ispunimo. Tim je fantastičan spoj mladosti i iskustva,  uz iskusnog i dobrog trenera, tako da imamo čvrste temelje za ostvarivanje velikih planova"  smatra Ranković, koji je i glavni finansijer kluba.
Ranković je Luk preuzeo ovog proleća, kada je započela stabilizacija kluba. Tim koji je nakon završetka jesenje polusezonu bio prikovan na poslednje deseto mesto sa samo jednom bodom u nastavku je osvojio 13 bodova i zauzeo osmu poziciju.
"U proteklom periodu,  učinili smo sve da stabilizujemo klub i stvorimo adekvatne uslove za rad i takmičenje. Imamo prelep funkcionalan stadion sa terenom, svlačionicama, restoranom i svim drugim pratećim objektima, za mnogo veće takmičenja od ovog kojeg sada igramo. Došli smo na taj željeni nivo, koji nam omogućuje da se borimo za ulazak u viši rang", naglasio je Ranković.
Naravno, svestan je da zadatak neće biti jednostavan, jer slične ambicije gaji još nekoliko klubova.
"Pre svega tu je Mladost iz Brezjaka koja želi ekspresni povratak u Međuopštinsku, zatim još dve Mladosti iz Donje Borine i Gradilišta, koje su takođe igrački dosta pojačane. Tu su uvek neugodni Jelav i Sloga iz Korenite. Smatram da smo ipak po igračkom i stručnom  kadru kao i uslovima najbliži ostvarenju cilja", istakao je Ranković.
U pripremnom periodu odigrano je nekoliko utakmica, koje su pokazali snagu tima koji vodi Lukić. 
Protekle sedmice odigrana je prijateljska utakmica sa Podrinjem iz Janje, koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Sportski prijatelji sa druge obale Drine bili su prijatno iznenađeni uslovima koje Luk ima, ali pomalo zatečeni informacijom da se takmiči u najnižem rangu. Poželeli su domaćinima puno uspeha u novoj sezoni Opštinske lige Loznica.
Prvenstvo je krenulo u nedelju 15. septembra. Luk je na startu bio slobodan, a u drugom kolu u subotu 21. septembra od 15:30 u Voćnjaku dočekuje Jadar iz Stupnice.

 


TE Gučevo 4 : 0 Sloga
Mladost (B) 2 : 1 Jelav
Granit 3 : 2 Jadar
Mladost (G) 2 : 4 Luk
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (DB) 8 7 1 0 22
2 Jelav 8 6 1 1 19
3 TE Gučevo 8 5 0 3 15
4 Mladost (B) 8 5 0 3 15
5 Luk (-1) 8 5 0 3 14
6 Sloga 8 3 1 4 10
7 Granit 8 1 2 5 5
8 Mladost (G) 8 1 1 6 4
9 Jadar 8 0 0 8 0