XS
SM
MD
LG

Luk pobedom u kupu najavio berićetnu jesen

Luk iz Voćnjaka plasirao se u četvrtfinale kupa Opštinskog fudbalskog saveza Loznice, pošto je u sredu na svom terenu savladao Mladost iz Donjeg Dobrića - 3:1.
Lep uspeh, ako se zna da je Luk u najnižem rangu Opštinskoj ligi Loznice, dok je Mladost član Mačvanske okružne lige.
Pobeda koja potvrđuje da šampionske ambicije predsednika Luka Gorana Rankovića, nisu bez osnova.
Domaći tim od samog početka krenuo je žustro, borbeno sa terenskom inicijativom i dopadljivom igrom.
Rezultat takve igre bila su i dva gola u mreži Mladosti do odlaska na odmor. Luk je poveo u 23. minutu preko Igora Mihailovića, da bi devet minuta kasnije na 2:0 povisio Zoran Gligorić. 
U nastavku po jedan gol za obe strane. Za Mladost se upisao Slobodan Gordanić, dok je strelac za domaće bio Saša Đuričić.
Igralo se borbeno, ali korektno, tako da sudija Snežana Jezdić nije morala da poseže za kaznenim merama.
Gosti su igrali nekompletni, jer su pojedini igrači odmarali pred nastupajuće prvenstvene okršaje. To ipak ne umanjuje rezultat Luka, pošto je igrao takođe nekompletan bez petorice standardnih fudbalera. 
Mladost posle pet kola u prvenstvu Mačvanske okružne lige, sa utakmicom manje ima sedam bodova i zauzima sedmu poziciju na tabeli.
Luk u novo prvenstvo Opštinske lige Loznica ulazi sa maksimalnim ambicijama za osvajanje prvog mesta i povratak u Međuopštinsku lig Jadar, odakle je ispao pre sedam godina.
Dolaskom Gorana Rankovića na čelo kluba od ovog proleća, ambicije su narasle, ali čini se da su realno moguće i ostvarive.  
Tokom letnje pauze, tim je pojačan sa deset novih igrača i trenerom. Niko nije otišao, tako da igrački pogon broji čak 35 imena. Stvoreni su i adekvatni uslovi za rad i takmičenje. 
Dosadašnji trener Luka i bivši istaknuti fudbaler Loznice i drugih poznatih klubova Dragan Matić odlučio je da se reaktivira, što je svakako  najveće igračko  pojačanje za novu sezonu. 
Imenovan je i novi trener Miladin Lukić Kureš, od koga se očekuje da uspešno odgovori ambicijama Luka u novoj sezoni.
Prvenstvo je krenulo u nedelju 15. septembra. Luk je na startu bio slobodan, a u drugom kolu u subotu 21. septembra od 15:30 u Voćnjaku dočekuje Jadar iz Stupnice.
Stadion Luka u Voćnjaku. Sudija: Snežana Jezdić (Brasina),  Pomoćne sudije: Čedomir Radić (Loznica, Dejan Mitrović (Lozničko Polje). 
Strelci: Igor Mihailović u 23. minutu,  Zoran Gligorić u 32. minutu  i Saša Đuričić u 85 minutu za Luk.  Slobodan Gordanić u 67 minutu za Mladost.
Luk: M.Milovanović, B. Milovanović, Jezdić, S. Mihailović, Janjić, D.Marković, M.Marković,  Komarčević, I.Mihailović, Simić.
 Igrali  još: Gligorić, Matić,  Simić, Pavlović, M.Milovanović, Đuričić.
 Mladost: Lukić, Burmazović, Isaković, Vasiljević, Aličić, Damnjanović, Despotović,  Milutinović,  Pekez, Gordanić, Baštovanović. 

 


TE Gučevo 4 : 0 Sloga
Mladost (B) 2 : 1 Jelav
Granit 3 : 2 Jadar
Mladost (G) 2 : 4 Luk
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (DB) 8 7 1 0 22
2 Jelav 8 6 1 1 19
3 TE Gučevo 8 5 0 3 15
4 Mladost (B) 8 5 0 3 15
5 Luk (-1) 8 5 0 3 14
6 Sloga 8 3 1 4 10
7 Granit 8 1 2 5 5
8 Mladost (G) 8 1 1 6 4
9 Jadar 8 0 0 8 0