XS
SM
MD
LG

Humanitrna akcija za Kristinu!

Foto: facebook.com/FK-LUK-Vocnjak

Fudbalski klub Luk iz Voćnjaka će u subotu 07.11.2020. na stadionu Dragiša Đurić Vetrenjača organizovati humanitarni meč za pomoć dvadesetogodišnjoj Kristini Obradović iz Tršića koja je pre 6 godina pala sa visine od 5 metara i polomila šesti vratni pršljen i od tada ne može da se osloni na sopstvene noge. Da bi Kristina ostvarila svoj san i ponovo stala na svoje noge potrebna je terapija matičnim ćelijama, a za koju su neophodna određena finansijska sredstva. Pozivu domaćina da učestvuje u ovoj humanitanoj akciji odazvala se ekipa fudbalskog kluba Paskovac. Tako će dva tima, veliki sportski rivali na terenu, a veliki prijatelji privatno, posle borbe u Opštinskoj ligi Loznica u kojoj zauzimaju prva dva mesta, ovaj put zajedničkim snagama pokušati da pomognu ostvarenju zajedničkog humanog cilja. Veteranske selekcije dva komšijska tima će odmeriti snage u humanitarnom meču čiji će glavni cilj biti prikupljanje pomoći za Kristinu.

Jedan od organizatora ovog meča i član uprave FK Luk iz Voćnjaka Miroslav Popović dao je izjavu za naš portal:

"Uprava FK Luk je na jednom od poslednjih sastanaka donela odluku da organizuje meč humanitarnog karaktera za pomoć našoj sugrađanki Krisitni. Rešili smo da pomognemo na način na koji trenutno možemo i daćemo sve od sebe da prikupimo što veća sredstva koja ćemo usmeriti za Kristinino lečenje. Našem pozivu su se sa velikim zadovoljstvom odazvali naši prijatelji iz FK Paskovac koji će dati svoj doprinos ovoj akciji. Takođe, želim da se zahvalim i OFS Loznica koja je dala svoje učešće u organizaciji ovog meča. Akciji se odazvao i naš proslavljeni fudbaler, a sada pomoćni trener ekipe Radničkog iz Niša Zumbul Mahalbašić koji je poslao potpisan dres svog tima koji je već prosleđen na aukciju, a sredstva će biti dodata prikupljenim sredstvima na ovom meču. Molimo sve prijatelje fudbala i ljude dobre volje da u subotu dodju na stadion u Voćnjaku i daju svoj doprinos našoj akciji."

Meč se igra u subotu 07.11.2020. sa početkom u 13:30h na stadionu Dragiša Djurić Vetrenjača u Voćnjaku. Na tribinama stadiona će biti postavljene kutije u koje će zainteresovani moći da ubace svoj prilog. Meč će biti organizovan u skladu sa svim merama zaštite usled pandemije COVID virusa.

DODJITE NA STADION - OMOGUĆIMO KRISTINI DA OSTVARI SVOJ SAN!!!


Paskovac 4 : 3 Mladost (L)
Sloga 2 : 2 Luk Kompenzatori
Mladost (B) 2 : 0 Jadar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Luk Kompenzatori 12 9 3 0 30
2 Mladost (B) 12 8 1 3 25
3 Paskovac 12 8 1 3 25
4 Mladost (L) 12 4 2 6 14
5 Sloga 12 3 5 4 14
6 Jadar 12 1 3 8 6
7 Granit 12 1 1 10 4