XS
SM
MD
LG

Paskovac jesenji prvak opštinske lige Loznica

Jučerašnjim mečevima završen je jesenji deo šampionata u Opštinskoj ligi Loznica, a zimsku pauzu sa prvog mesta će dočekati ekipa FK "Paskovac", koja je osnovana ovog leta, ali ih to nije sprečilo da odigraju odličnu polusezonu i ostave najbliže konkurente iza sebe. Pre početka sezone "Mladost" iz Brezjaka i "Luk" iz Voćnjaka su važili za favorite za plasman u viši rang, dok je ekipa iz Paskovca vrebala šansu iz prikrajka jer je kao novonastala ekipa bila enigma za sve poznavaoce fudbala u Loznici.

Prvenstvo je odmah počelo derbijem izmedju pomenute ekipe iz Paskovca i komšijskog Luka iz Voćnjaka. Meč prepun emocija i takmičarskog naboja završen je rezultatom 3:3, uz veliki broj grešaka na obe strane. To je ujedno bio i debitantski nastup ekipe iz Paskovca u zvaničnim takmičenjima. Ostaće zabeleženo da je prvi gol u zvaničnim mečevima delo Nebojše Jezdića. Paskovački tim je pokazao da se može nositi sa favoritima i pomrsiti im konce u borbi za vrh. Ekipa Mladosti iz Brezjaka je bila slobodna u prvom kolu.

U drugom kolu svi favoriti su zabeležili lagane pobede - Luk je lako i ubedljivo savladao ekipu Granita iz Radalja, Paskovac je odneo bodove sa gostovanja Jadru u Stupnici, a Mladost sa Brezjaka je savladala Slogu iz Korenite sa 4:1.

Treće kolo je donelo mnogo uzbudjenja. Paskovac je na svom terenu savladao ekipu sa Brezjaka 2:1, a pobeda je mogla biti i ubedljivija jer su domaći potpuno nadigrali favorizovane goste. Ekipa Luka nije uspela da "preskoči" gostovanje na Gradilištu, pogotkom iz jedanaesterca u nadoknadi vremena su uspeli da izvuku bod iako su bili bolji tim ceo meč.

Četvrto kolo ekipe iz Paskovca i Brezjaka ostvarile su sigurne pobede, dok je ekipa Luka bila slobodna. U petom kolu ekipa Paskovca je bila slobodna dok je Mladost iz Brezjaka lako savladala imenjaka na Gradilištu. Dok se ekipa Luka iz Voćnjaka ponovo mučila, ali ovaj put na domaćem terenu savladala ekipu iz Stupnice rezultatom 2:1 golom u sudijskoj nadoknadi.

Šesto kolo je donelo derbi na Brezjaku izmedju domaće ekipe Mladosti i Luka iz Voćnjaka. Gosti su golom iz opravdano dosudjenog jedanaesterca odneli bodove kući. Posle još jedne ubedljive pobede nad Granitom od 5:1 ekipa iz Paskovca je zadržala lidersku poziciju pred poslednje kolo.

Poslednje kolo donelo je očekivane pobede tri favorita i zasluženu jesenju titulu za mladu ekipu iz Paskovca.

Predsednik ekipe FK "Paskovac" je za naš portal izjavio:

"Ponosan sam na moje igrače i stručni štab koji su borbenom igrom i srcem osvojili titulu jesenjeg prvaka Opštinske lige Loznica. Pokazali smo svima koji nas nisu ozbiljno shvatali da smo odličan tim i da ćemo se do kraja boriti da obezbedimo mesto koje vodi u viši rang. Nemamo pritisak plasmana u viši rang, ali ćemo dati sve od sebe da do istog dodjemo. Pre svega sam ponosan na brojnost igračkog kadra, jer ekipa ima 22 igrača u konkurenciji za prvi tim, a medju njima samo trojica koji nisu iz našeg sela ili ne potiču iz sela. Na proleće očekujemo da ekipa udje pojačana za Željka Bogićevića koji će od proleća nositi dres kluba iz svog sela, kao i oporavak od povrede čuvara mreže Majstorovića, njih dvojica će sigurno doneti dodatni kvalitet i iskustvo mladoj ekipi. Ali, sigurno sam najponosniji na timski duh i zajedništvo, kao i na pozitivnu reakciju celog sela koje se aktivno uključilo u sve aktivnosti kluba. Na proleće se nadamo nastavku uspešne sezone i serije pobeda. Ono što posebno raduje je činjenica da možemo mnogo bolje i da je ovo tek početak puta i dobrih igara."

Na kraju tim iz Paskovca je ostvario 5 pobeda i samo jedan nerešen rezultat u prvom kolu na otvaranjeu sezone i sa 16 bodova se nalaze na prvom mestu ligaške tabele. Ekipu je predvodio Andjelko Marković sa 5 pogodaka, Miroslav Urošević je postigao 3 gola, Zvonko Maksić, Mladen Milanović i Djordje Pantić po 2 gola, dok su se po jednom u strelce upisali Nebojša Jezdić, Slavko Gligorić, Marko Nikolić i Miloš Pavlović.


Paskovac 4 : 3 Mladost (L)
Sloga 2 : 2 Luk Kompenzatori
Mladost (B) 2 : 0 Jadar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Luk Kompenzatori 12 9 3 0 30
2 Mladost (B) 12 8 1 3 25
3 Paskovac 12 8 1 3 25
4 Mladost (L) 12 4 2 6 14
5 Sloga 12 3 5 4 14
6 Jadar 12 1 3 8 6
7 Granit 12 1 1 10 4