XS
SM
MD
LG

Dragan Tomašević, sportski direktor Radničkog: Dragoslav Jocić Tref vratio se u Pirot!

Foto: Sportski savez Beograda

Danas je Dragan Janković, administrativac u Radničkom javio Biljani Stanković, novinaru, sekretaru Redakcije da je redovna Konferencija Radničkog u 12 h.

Kako sam podigao glas protiv svih nekorektnosti koje se dogadjaju u rukovodjenju ovog Kluba (znate, nema Uprave, nema sednica, odluke donosi jedan čovek) i prostakluka od strane nekih tehničkih lica, odlučili smo da nadalje selektiramo način kako ćemo pratiti rad ovog Kluba osim utakmica, naravno!

Nešto kasnije, taj isti administrativac, teška srca poslao je novu poruku Biljani Stanković. Evo je! Da li se tako vest godine za Radnički najavljuje!!!???

Poz. Promena termina konferencije za medije. Konferencija će se održati od 14:00. Hvala na razumevanju. Potvrdite

 Da li se ovako najavljuje značajan dogadjaj koji će promeniti “krvnu sliku” Radničkog? Da li se ovako najavljuje povratak Dragoslava Jocića Trefa, čoveka koji je Radnički sa Vignjevićem i Vidojevićem doveo do četvrtfinala Kupa Srbije?! Da li se tako najavljuje KONAČNI dolazak SPORTSKOG DIREKTORA Radničkog?

Da, na stranu i to, što je Zoran Nikolić, predsednik Kluba naredio da se krije tema Konferencije. Bio je svestan i on i taj administrativac da će se u Radničkom dogoditi konačno ono za šta se JA, da JA NENAD PAUNOVIĆ  zalažem, još od “predsednikovanja” Aleksandra Ćirića.

Pisao sam mesecima da je Radničkom potreban sposoban sportski direktor, a ne Dragan Stanković, (tada) da je Radničkom potrebna dobro organizovana Škola fudbala, a ne 25 fudbalera podmlatka sa strane.

Kada je taj predsednik otišao, inače  bio je sam jer Uprava nije trpela njegov način rada, došao je Zoran Nikolić. Predsednik Radničkog koji nije imao Upravni odbor i predsednik Kluba koji nije imao sednice Uprave.

Još jedan predsednik Kluba, posle prethodnika, u čije vreme je novinarima zabranjivan normalan rad, postavljani  lanci i katanci na ulazu, dozvoljavano da se novinari hvataju za vrat i isteruju sa Stadiona. Još jedan predsednik, koji  je smatrao da mu ne treba niko. Da su oni i Džunić dovoljni da vode Klub. Ni sportski direktor ni saradnici, ali ni dobro organizovana Škola fudbala. Jedan od retkih predsednika u čije vreme nema reklama na Stadionu, nema marketinga. U čije vreme je za komesara za bezbednost postavljen ekonom, a administrativcu dozvoljeno da potpisuje račune u samouslugama i vodi službena lica na večere!

Na Konferenciji za novinare, pričali mi ljudi, danas je predstavljen sportski direktor. Konačno!!!

Dragoslav Jocić Tref uključio se da pomogne, kao osvedočeni prijatelj Radničkog, za koga se  administrativac hvalio da ga je “pobedjivao” na sudovima.

A Tref je, zna se, od Radničkog napravio Klub za respekt.
I taj Tref
, koga su posle njegovog odlaska neki osporavali (tako to obično biva), znao je šta je potrebno Radničkom.

Doveo je DRAGANA TOMAŠEVIĆA, fakultetski obrazovanog, sposobnog mladog čoveka od autoriteta DA RADOM I ZNANJEM UNAPRED PIROTSKI Klub.

  KZN je održana, pred dve kamere!!

 Dragan Tomašeić i Dragoslav Jocić, rekli ono o čemu pišem ovih godina. Dakle ljudi, koji znaju kako Klub treba da funkcioniše.
-  Ojačati rad rukovodstva Kluba
-  Obezbediti uslove za nesmetano takmičenje
-  Povećati ugled Radničkog u fudbalskoj Srbiji
 Približiti saradnju sa FSS
-  Nastojati da se infrastrktura obnovi, dogradi
-  Organizovati kvalitetniji rad Omladinske škole
-  Uključiti u rad sa mladjima trenere sa licencom

To je danas rečeno na Konferenciji za novinare, koja, ubedjen sam, posle svega što se dogodilo, treba da bude prekretnica u načinu rada za koji imam jedan naziv, ali ga neću upotrebiti. Jer ovi koji su sada u Radničkom svoje slabosti kriju tužbama!

Večeras sam se čuo sa Dragoslavom Jocićem. Zadovoljan se vraćao u Beograd.

Radnički, onaj koji iskreno volimo, od danas bi trebalo da bude na novom putu. Usamljeni Marko Vidojević i njegovi fudbleri, ubuduće, imaće uz sebe ljude koji poznaju fudal i razumeju šta valja činiti. Ovaj period “partizanskog ratovanja” nadam se da je prošao i da komesari, komandanti i nalogodavci više neće “jahati” Stadionom kraj Nišave .

U želji da vam predstavim Dragana Tomaševića, pronašao sam informacije u novinama. Evo pogledajte.

Dragan Tomašević jednoglasno izabran za predsednika Sportskog saveza Beograda  

Na redovnoj izbornoj Skupštini Sportskog saveza Beograda, održanoj u ponedeljak, 15. oktobra 2018, za novog predsednika ove organzacije izabran Dragan Tomašević

Dragan Tomašević jednoglasno je izabran za predsednika Sportskog saveza Beograda za mandat koji će trajati do 2022. godine. On će na tom mestu zameniti Vladu Krstivojevića koji je funkciju prvog čoveka SSAB obavljao od 2014.

Tomašević je ujedno bio i jedini kandidat na Redovnoj izbornoj Skupštini SSAB koja je u ponedeljak, 15. oktobra 2018, održana u prostorijama Gradske Optšine Vračar. Tomaševića su predložile čak 54 članice jedne od najznačajnijih beogradskih sportskih institucija.

Na mestu generalnog sekretara SSAB će i dalje biti nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Jovan Koprivica.

Inače, Tomašević je rođen 13. septembra 1973. godine u Pančevu. Na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu diplomirao je 1998. kao drugi u generaciji sa prosečnom ocenom 8,48. Diplomski rad na na temu „Razlike u konativnim osobinama ličnosti između mladih vaterpolista i fudbalera“, odbranio je sa ocenom 10. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu 2018. je odbranio projekat magistarske teze „Stanje i perspektive razvoja fitnes klubova u Srbiji“.

Igrao je vaterpolo u VK Beograd od 1984. do 1990, a potom fudbal u kojem je bio aktivan od 1990. do 2012. braneći boje FK Železničar, FK Žarkovo, KMF Konjarnik i KMF Novi Beograd. Svoje prvo radno iskustvo stekao je Železničkoj Tehničkoj školi, a potom je radio i u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Ministarstvu omladine i sporta.

Savezni je odbojkaški sudija od 2013, a poslednje tri sezone je na listi sudija Super lige. Sa suprugom Katarinom, s kojom je u braku od 2000, ima sina Uroša i kćerku Milicu.

Ljudi neka je srećno! Imamo trenera i fudbalere za velika dela. Dobili smo sposobne predvodnike koji znaju ne samo cilj već i način rada da se ostvari!!


30 .kolo Prva liga Srbije
Smederevo 1924 1 : 2 Trayal
OFK Žarkovo 2 : 1 Kolubara
Zlatibor 3 : 0 Budućnost
Sinđelić 0 : 5 RFK Grafičar
Metalac 2 : 0 Novi Pazar
Radnički 1923 1 : 0 Zemun
OFK Bačka 3 : 0 Radnički (P)
Dinamo 1 : 0 Kabel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zlatibor 30 14 12 4 54
2 RFK Grafičar 30 16 6 8 54
3 OFK Bačka 30 16 5 9 53
4 Metalac 30 16 5 9 53
5 Kolubara 30 13 8 9 47
6 Radnički (P) 30 12 7 11 43
7 Kabel (-10) 30 14 10 6 42
8 Radnički 1923 30 11 9 10 42
9 OFK Žarkovo 30 10 10 10 40
10 Novi Pazar 30 11 7 12 40
11 Dinamo 30 10 7 13 37
12 Zemun 30 8 9 13 33
13 Trayal 30 7 10 13 31
14 Sinđelić 30 6 7 17 25
15 Budućnost 30 5 7 18 22
16 Smederevo 1924 (-10) 30 9 5 16 22