XS
SM
MD
LG

Vladimir Đokić okuplja košarkaške gladijatore u Valjevu

Sezonu več viđenu koliko puta u Super ligi Srbije Metalac –Farmakom je (ne)očekivano “ završio “samo” na šestom mestu, ali za razliku od predhodnih nova će početi već 9. juna. Ukazivanje poverenja Vladimiru Đokiću novo je razočaranje zanemarljivo maloj šačici zlih “eksperata” neodgovornih, arogantnih i nestručnih gubitnika i licemera opsednutih teorijom zavere i okovnih mržnjom prema svakome ko im se suprotstavi činjenicama i istinom o dugogodišnjem mlaćenju prazne slame i nikada  položenim računima za traćenje narodnih para.

U Metalcu u narednoj sezoni neće biti mesta za zaslužne, podobne, poslušne, prosečne i ispod proseka kvalifikovane igrače. Dva  koncepta su i igri. Prvi je, bude li igrana KLS Metalac nastupi sa timom supertalentovanih mladih srpskih igrača, nekoliko juniroskih i kadetskih reprezenativaca. Drugi koncepet je da ako stigne vajld karta za ABA ligu u Valjevo dođe nekoliko iskusnih vrhunskih igrača, ali i dovoljan broj srpskih talenata.

Vladimir Đokić je konačno dobio priliku da po svom izboru zaslugom harizmatičnog profesora dr Boška Đukanovića, formira mladi tim spreman da radom i odricanjem ostvari sve ono o čemu se samo govori već skoro deceniju u Valjevu.

Gotovo svi igrači iz tek završene sezone danas su samo deo prošlosti Metalac –Farmakoma. Ipak prvo što želi da istakne Vladimir Đokić su okolnosti u kojima je pred ovogodišnju Superligu prihvatio ponudu dr Đukanovića.

- Metalac je isuviše ozbiljan klub da bi neko sebi dao za pravo da se ponaša ležerno i neprofesionalno. Znao sam gde dolazim. Po sistemu sad ili nikad, nisam imao dilemu, preuzeo sam tim. Sigurno je do poslednjeg dinara ispoštovanim profesionalcima, nek služi na čast kako su igrali u Superligi. To je danas srećom samo prošlost.

Na čemu ste insistirali u razgovorima I dogovorima sa dr Đukanovićem.

-Došao sam u Metalac iz najčestitijih namera i dobio podršku dr Boška Đukanovića. Hvala mu na razumevanju i strpljenju, a to će danas, sutra i uvek dok budem u klubu biti prioritet za sve koji dolaze u klub. Svesni smo gde su načinjene greške. Što je bilo bilo je. Od ponedeljka 9.juna počinjemo da novom filosfijom, novim razmišljanjem i pristupom u izvršavanja obaveza izbegnemo sve do sada pristne greške. Sport ne trpi stare zasluge. Lično sam bio u toj koži i najbolje znam kako to izgleda, jer svaka naredna utakmica je najvažnija.

Očigledno je potreban poseban profil igrača na kojima ćete insistirati prilikom dovođenja u Metalac.

-Moderan sport traži mlade ambiciozne igrače, povrh svega jako dobre, odgovorne  i predane obavezama - spartance - uvek spremne na najviša odricanja,ali isto tako i dobre i poštene ljude. Moja ideja je da momci koji dođu ostanu par sezona u Valjevu, da radom uznapreduju i stignu do šanse da zaigraju u nekom od evrpskih velikana, a ne da budu zadovoljni što će redovno primati platu.

Jasno je da na ovaj način stavljate do znanja ko može a ko neće više moći da igra u Metalcu.

-U sportu nema sentimentalnosti. A pre svega to je uspeh kao najviši interes. Moj cilj je da napravim mladu, ambicioznu, prepoznazljivu ekipu, sposobnu da donese boljitak klubu, gradu i svima nama. Nemam nameru nikoga da jurim iz kluba, ali nisam zadovoljan igračkim i ljudskim kvalitetima ekipe koju sam zatekao u Metalcu. Svi su jedva su dočekali kraj lige i odlazak iz Valjeva. Nek im služi na čast. Neki nisu hteli ni da igraju par poslednjih utrakmica. Prepoznali su u mom obraćanju da nisam zadovoljan odnosom prema obavezama, a kulminacija je bila odbijanje da igraju protiv Zvezde što se neće više nikada ponoviti dok sam ja trener Metalca.

Spremili se dva koncepta za narednu sezonu.

Počinjemo sa realizacijom ideje dovođenja mladih igrača. Imajući u vidu renome kluba , logistiku i sve što Metalac danas ima budemo li dobili mesto u ABA ligi dovešćemo umesto osam, pet mladih igrača. Već od ponedeljka dolaze igrači. Pritisak menadžera je ogroman, nude sve i svašta. Pročulo se da Metalac menja koncept, ali pošto je jako stabilan klub, posebno mladi reprezentativci kojima su Partizan i Zvezda nedostižni žele da do afirmacije stigne baš u Valjevo. Pred nama su dani slatkih muka. Želimo da vidimo što više posvećnih mladih igrača sa pedigreom i perspektivom, ali i momaka sa visokim stepenom lične odgovornosti, strpljenja i ljudskosti.

Nova košarkaška čarolija na valjevski način počinje u ponedeljak 9.juna. Tri nedelje će biti sasvim dovoljne da se julski odmor dočeka sa jasnim definisanim igračkim sastavom i konceptom za sezonu 2014/2015.

Za Vladimira Đokića neće biti vremena za odmor jer će na Evropskom šampionatu u Letoniji voditi kadetsku repezentaciju Srbije.

 

VALJEVCI U PRVOM PLANU

Đokić nema dilemu kada su Valjevci u pitanju.

-Prioritet i prva ideja je da sve igrače rođene, ponikle i afirmisane u Valjevu pozovem i da porazgovaramo. To su mladi Đukanović,iskusni Panić, Vasić,Kovačević, Atanacković... Ako mogu da odgovore zahtevima i obavezama treba da igraju u Metalcu i da svojim ljudskim osobinama budu predvodnici mlade ekipe potrebne za budućnost valjevske košarke.

AMERIMA KARTA U JEDNOM PRAVCU

Činjenica da su Rej Vulridž I Ešton Mičel otputovali u Ameriku dan posle meča sa Crvenom zvezdom Telekom sve govori.

-Ešton je odigrao samo par utakmica, zatvorio je vrata u Metalcu odbijanjem da igra u poslednjem kolu. Vulridž je jako talentovan, vredan, momak, pozitivac, ali i jako povodljiv. Ni on nije zadovoljan minutažom. Bliži je odlasku nego opstanku u Valjevu, jer nam je potreban igrač da donese prevagu, a ne da pomaže.

 

Vladimir Đokić,spreman za vrelo valjevsko leto 2014.

PRIJATELJ  SVETA SPORTA  HUMANOSTI, LJUBAVI I POŠTOVANJA ČOVEKA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

 NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

                                                                                VELIKI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI

                                                                            NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

                                                                                               AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

                                                                             ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17