XS
SM
MD
LG

Na Bogojavljenje Valjevci ukazali čast Ruskinji iz Perma

Ne znamo da li je Ruskinja Tanja Muhamedzjaeva  prošle noći u ponoć poželela da na Bogojavljenje zapliva u ledenoj vodi valjeveke lepotice Gradac, ali je danas doživela da pored princa Đorđa Karađorđevića, sina princa Tomislava i Linde Karađorđević, sa još 40-ak odvažnih hrišćana uz zvuke Marša na Drinu zapliva, i prva na opšte oduševljenje dodirme Časni Bogojavljenski krst

Srbi tradicionalno obeležavaju ovaj veliki hrišćanski praznik. Svud, gde god se to može, poput mnogi drugih hrišćana, praznuju uspomenu na Hristovo Krštenje na reci Jordanu i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: "Ovo je Sin, moj i Njega poslušajte"

Golub ljubavi i poštovanja pravoslavlja je u Valjevo doleteo  sa dalekog Urala.

Pozdravom Bog se javi, vasitinu se javi Tanja Muhamedzjaeva ozarena lica, prva medju jednakima isplivala je 33 metra u ledenom Gradcu, presrećna što su joj učesnici ukazali veliku čast da baš ona pre svih dodirne Časni Bogojavljenski krst.

-Kod nas u Permu je na Bogojavljenje je veliki munus i do 40 stepeni ispod nule. Tempartaura vode je na nuli i niža, pa se umesto da plivamo samo polivamo ledenom vodom. Bude nas za Bogojavljenje i po nekoliko hiljada. U Valjevu je bilo predivno, hvala ovim momcima na velikoj podršci i saradnji. Želim Vam dogodine da 40 muškaraca i isto toliko devojaka i žena pliva za Časni Bogojavljenski krst –poručila je odvažna ruska Bogojavljenska princeza iz Perma, profesor fizičke kulture, ovih januarskih dana u gostima kod ćerke i svojih valjevskih prijatelja.

Tanju Muhamedzjaevu do Časnog Bogojavlejskog krsta ispratili princ Đorđe Karađorđević, prošlogodišnji pobednik Nikola Pivić, i Jovan Dragojević.

Vladika Valjevski gospodin Milutin čestitao praznik i izrazio zadovoljstvo što je u Valjevu predstavnik hrišćanskog naroda koga Srbi najviše vole, jer je kao i mi prebogat duhom, ljubavlju, pravdoljubljem, istinoljubljem i verom u Boga.

„Živela ljubav Srbije u Rusije“ poručio je Vladika Milutin

Na svečanom ručku u hotelu Omni svi učesnici su nagrađeni, a prva medju jednakima Tanja Muhamadzjaeva darovana je svetogorskom ikonom presvete Bogorodice, i zapisima imperatorke carice Aleksandre Fjodorovne Romanove pod imenom „Darujte ljubav“

 

Bogajavljenski Časni krst Vladika Milutin darovao odvažnoj Ruskinji Tanji

Učesnici  pred plivanje za Časni Bogojavljejnski krst na reci Gradac u Valjevu

U Valjevu se za Bogojavljenski Časni krst plivalo uz zvuke Marša na Drinu

Plivači posle Bogojavljenskog krštenja u Gradcu 2015.

Tanja iz Perma "ljubit Srbiju"

PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA I

KOMBI VOZILA U IZUZETNOM STANJU

AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

     ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71