XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Krušika prkoseći marginalcima ispunili snove radnika valjevske fabrike

Na vanrednoj Skupštini FK Krušik umesto reizbora dela uprave isplivala istina o štrajku fudbalera, odvažnih da pokažu zube i dobiju  zarađeno na terenu, za razliku od radnika fabrike od 17.aprila još uvek na čekanju zaostalog martovskog minimalca.

Na vanrednom skupštinskog zasedanju  trećeligaša Krušika izostala čistka dela “lenje”uprave, ali je isplivao na površinu štrajk fudbalera protiv marginalaca i njihovih nalogodavaca, problem sa košenjem trave, noževima na kosačici, silkom, internetom, helikopterom, paprikom i konačno dugovima. Ključnu temu, prosperitet fudbalskog sporta, nije imao ko da otvori od mahom retko fudbalski nestručne uprave, skockane na talasu izborne naprednjačke pobede.

Pošto je tokom 70-ominutnog zasedanja u restoranu na stadionu kraj ušća Gradca u Kolubaru umesto  odgovora  na novinarsko pitanje koliki je minus predhodnog rukovodstvo, kolika su danas dugovanja igračima, stručnom štabu i trenerima najuspešnijim u regionu u radu sa mlađim kategorijama, predsednik Skupštine najanonmiji fudbalski marginalac 21.veka Milan Gajić je uzvratio manirom šalterskog birtokrate : “Obratite nam se za odgovor pismenim putem

Na samom početku pometnju je izazvao predlog uvršten u dnevni red o promeni neakativnih članova Upravnog odbora. Pokušaj predsednika Zlatomira Markovića da bezimene neaktivne saradnike zameni novim sasečen je u startu, ali će predlog za reizbor, konačno sa imenima, doći pred delegate Skupštine za mesec dana na prvom narednom zasedanju.

Zlatomir Marković je istakao da je njegov tim radi odgovorno bez ikakvog interesa i iz najboljih namera, naglasivši da klub državi ne duguje ni dinar, da on lično svima želi dobro, odnosno da uprava nije skup nikakvih tragikomičnih likova, ni kauboja.

-Mi samo želimo da Krušik sačuva trećeligaški status, a u junu ćemo videti šta dalje –izbegao je da ponovi izrečeno obećanje pre tri meseca, da će se Krušik od leta uključiti u borbu za Prvu ligi.

Od egzaktnih podataka o materijalno finansijskom poslovanju FK Krušik moglo se čuti da je u poslednjem trenutku napravljen eleborat na 17 kucanih strana, sa svim detaljima o planiranim aktivnostima u 2014. pa su sredstva od grada počela da pristižu. Do sada je iz gradskog budžeta shodno postojećem pravilniku izdvojeno 970.000 dinara, od ukupno predviđenih 2.700.000 što je gotovo upola manje od dotacija FK Budućnost koji tavori u rangu niže, zoni Drina. Još 420.000 dinara obezbedili su Kovački centar Krušika(170.00), Metal prom(200.000)VAPAK (50.000), dok su preostale donacije I dalje samo u najavi.

Za razliku od radnika fabrike Krušik na čekanju za drugi deo martovskog minimalca od Velikog petka 17. aprila , fudbaleri su deo problema rešili štrajkom. Pred utakmicu sa Mladim radnikom trodnevna obustava rada je imala efekta, dobili su deo zaređenog. Ličnim primerom su pokazali kako se valja boriti i izboriti za svoja prava.

Od obećanja se ne živi upozorili su prisutni fudbaleri Krušika istakavši da su na poslednju utakmicu putovali na +30 Celzijusovih u busu bez klime i sa odloženim ručkom u Mionici, ali su na terenu u Beloševcu osvojili ključni bod za opstanak.

Milan Gajić pokušao da poentira pitanjem: Da li ste imali ručak kod predhodne uprave?

Golman Bojan Vojisavljević je uzvratio: Naravno da jesmo, ali kakve to vezi ima sa vama. Mi ćemo i dalje na terenu davati sve od sebe, i napraviti rezultat. A vi,šta radite?

Član Skupštine, i sekretar u ostavci u mlađim kategorijama Branimir Golubović, je ukazao na problem odlaska na utakmice mlađih kategorija, plaćanje putovanja iz roditeljskih novčanika, jurnjavu takmičarskih knižica, overu lekarskih pregleda. Golubović je sarkastično konstatovao da mu je sekretar prvog tima Milan Andrić obećao helikopter za odlazak na gostovanja, pošto navijači opravdano ne mogu na put sa fudbalerima, a zatim upitao: Kako klub nema da isplati zarade igračima, a plaća stan i hranu od danas Statutom zvanično potvrđenu funkciju sportskog direktora, koju obavlja čovek do pre tri meseca bez ikakvih dodira sa FK Krušik Ljubomir Mitrović, zvani Ljuba –paprika(prim.aut.)

-Zašto se našoj deci ne plaća internet kao provilegovanim igračima sa strane – završio je  Golubović, i ostao bez odgovora.

Milan Dimitrić potpredsednik Skupštine kluba i zamenik generalnog direktora HK Krušik Mladena Petkovića, posle obraćanja Zorana Novakovića, prekomandovanog iz fabrike na održavanje terena na stadionu, i upozorenja da se radi od jutra do mraka, bez praznika, Uskrsa, Božića i krsne slave, za minimalac, da su noževi i kosačica za travu u lošem stanju, da kuburi sa silkom za obeležavanje terena,  spustio je  tenziju, rekavši da su njegova vrata svima otvorena.

-Čestitam momcima na rezultatima, a mi čemo učiniti sve da rezultati budu nagradjeni i to do kraja prvenstva. Što se tiče gospodina Novakovića tu sam da zajednički sve uradimo što treba.

Sa 27 bodova Krušik je nadomak opstanka na treećeligaškom fudbalskom Zapadu.

Trener Jovan Stanković je posle dva remija u prvi šest mečeva u poslednja 4 kola maksimalno podigao formu ekipe, pa su zabeležene tri pobede i jedan remi.

MLADI SU PONOS KRUŠIKA

Pored evidentnog uspeha prvog tima, po rangu i rezultatima već treću sezonu broj jedan u gradu na Kolubari na jučerašnjem zasedanju prezentirana je imformacija o uspehu mlađih selekcija.

Sa Bratislavom Radenkovićem dečaci rođeni 2001. su bez premca u regionu. Nedavno su osvojili međunarodni turnir u Batajnici u konkurencija više od 100 ekipa iz osam zemalja. Omladinci su na korak do osvajanja prvog mesta u kvalifikacija za Omladinsku ligu Srbije. Kadeti i pioniri su takođe u vrhu regionalne lige. O budućnosti valjevskog fudbala pored Bratislava Radenkovića brinu treneri: Predrag Lukić-Pepa, Sava Tešić, Miroslav Mitrović i Slobodan Ivković.

Krušikov tim pobednika


Rudar 1 : 0 Pobeda
Mladi radnik 2 : 3 Železničar
GFK Jasenica 1911 4 : 1 Partizan
Polet 2 : 0 Bane
Mačva 2 : 0 Šapine
Krušik 2 : 0 Sloboda
Seljak 3 : 3 Loznica
Jošanica ND 2011 0 : 1 Šumadija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 30 20 8 2 68
2 Polet 30 19 6 5 63
3 Loznica 30 18 9 3 63
4 Železničar 30 16 7 7 55
5 Šapine 30 13 10 7 49
6 Rudar 30 13 10 7 49
7 Jošanica ND 2011 (-1) 30 12 6 12 41
8 Pobeda 30 11 8 11 41
9 Seljak 30 9 10 11 37
10 Bane 30 10 5 15 35
11 Krušik 30 7 12 11 33
12 Šumadija 30 8 9 13 33
13 Partizan 30 8 2 20 26
14 GFK Jasenica 1911 30 6 6 18 24
15 Mladi radnik (-1) 30 6 6 18 23
16 Sloboda 30 4 6 20 18