XS
SM
MD
LG

Valjevci spremili presu za Ćokijev pleh orkestar

Pred utakmicu sa FMP-om posle svih uspeha u srpskoj klupskoj i reprezentativnoj košarci sledila je zvanična promocija u selektora kadetske reprezentacije trenera Metalac -Farmakoma Vladimira Đokića, iskreno zadovoljnjim novim izazovnim pozivom.

-Počastvovan sam i ponosan, odlukom donetom od kompetentnih ljudi iz srpskog sveta košarke. Istovremeno to je ogromna obaveza i predstavlja za mene veliku čast i podstrek da nastavim još više da radim i budem posvećen košarci. Ovo je ističem velika nagrada i za grad Valjevo i KK Metalac gde radim. Veliko hvala i svim ostalim klubovima u kojima sam do sada radio. Poverena mi je je jedna od najperspektivnijih generacija u poslednjih par godina i to bez postavljanja bilo kakvog imperativa, a ne treba isticati ambicije su uvek najveće. Obaveza i odgovornost su ogromni, nadam se da ću uspeti da odgovorim tom izazovu.

Kada je reč o srpskoj košarci Pandorina kutija je otvorena, treba li nam ABA liga.

-Ja sam 2004. igrao za Konstatntin u srpskom šampionatu. Zvezda I FMP su igrali na Jadranu a Partizan i Hermoofarm Srpsku ligu. Izgubili i smo u Nišu pošto je Haus izborio trojkom produžetak za crno bele. Mislim da bi Partizan, Zvezda, Radnicki, FMP i Mega, imali adekvatne protivnike da igraju domaće prvenstvo. To bi bio veliki motiv za ljude u unutrašnjosti, poput Valjeva, Užica,Čačaka, Leskovca, Niša, Kraljeva, Subotice, Zrenjanina, Pančeva, Vršca … da prave ozbiljnije i kvalitetnije ekipe. Povratkom jadranaca napravili bi bismo jaku domaću ligu, za napredak srpske košarke, ali država mora da uzvrati benefitima, a ne samo da nameće obavezew klubovima. Bodiroga i Tarlać su raspoloženi za povratak domaće lige sa najboljim srpskim klubovima. Neće biti lako, ali se svi moramo boriti za bolje nego što je danas.

Metalac je prvi deo sezone u Superligi okončao sam dve pobede i pet poraza.

-Bilo je turbulentno, moglo je biti mnogo gore, ali I bolje. Imali smo malih neozbiljnosti na startu lige oko registracija Popovića. Eston Mičel je odigrao fantastično protiv Mege i Partizana, posle se povredio. Došao je iz lige gde se ne igra tako jako I u ritmu sreda-subota. Protiv Crnokose i Borca nismo bili komletni. Povrede i bolest uzimaju svoj danak, ali probleme rešavamo u hodu.

Ubitačni ritam će biti u toku maja.

-Igranje sredom i subotim iziskuje ogroman napor i fizički I mentalni.

FMP dolazi danas u Valjevo sa suficitom od 11 poena.

-O razlici ne razmišljamo. Važno je da odigramo dobro. Bude li sve išlo po našem planu, tek na kraju ćemo missliti na razliku. Imperativ je pobeda.

Ponovo su povrede problem.

-Možda je i moja greška što je Ešton Mičel igrao protiv Zvezde, jer je odradio samo jedan jak trening, ali je insistirao da igra. Već dva dana ne trenira i najverovatnije neće igrati večeras. Bakić je povređen protiv Zvede i odsustvovaće dve-tri nedelje, znači do kraja lige. Kljajević I Popović su se vratili, razboleo se Knezević. Momci koji budu u sastavu moraju da shvate da šta im jer zadatak. Moraju iznetiu teret utakmice.

Peto mesto je ipak gornji nivo za Metalac u Superligi 2014.

-Sigurno je da su ekipe iz Jadranske lige kvalitetnije od ekipa iz KLS. Metalac je sa pojačanjima bio favorit, Crnokosa nema imperativ, igraju za slavu I prestiz, jako su borbeni I motivisani, pobedili su FMP kući, Borca u Čačku.Imaju dobru homogenu ekipu, uigrani su. FMP je imao sreće u rasporedu, prva utakmica protiv nas je bila jako bitna. Mislim da su oni najperspektivnija ekipa, igraju za prestiz, da pokušaju da nekog iznenade, ali realno je da mi budemo ispred njih.

Metalac ne zna ove sezone za pobedu protiv limenki iz predgrađa.

-Sigurno je da se stvara neki kompleks, ali mislim da smo digli nivo igre i atmosfere, pre svega u odbrani. Dobro smo se pripremili i verujem da ćemo sprečiti njihovo trčanje i skok u napadu. Kvalitetniji smo. Moramo to i potvrditi . Motiv je najvažniji . Naše oružje treba da bude dominacija u reketu, viši smo i jači. Ne smemo biti spori i tromi Insistiraćemo na igri ispod koša, ali su bitni i ostali elementi, jaka odbrana, dobar skok, da im uskratimo mogućnost postizanja lakih poena.

Protiv Partizana i Zvezde igla nije ima gde da padne u valjevskoj hali sportova “15.septembar”.

-Publika nam je najpotrebnija protiv timova koje možemo da pobedimo, kao sto je bilo protiv Mege. Očekujem da ispuinmo očekivanja vernih navijača u smislu angažovanosti i požrtvovanosti. Potrebna nam je izuzetna podšska publike, I siguran sam da neće izostati.

U 13 dosadašnjih mečeva sa FM-om Metalac je pobedio samo dva puta, a treća sreća se osmehuje. Treba je samo  zaslužiti.

Radio prenos debija iz Valjeva je u 19 sati na talasu Radio Valjeva)95,8Mhz) i na veb sajtu: www.radiovaljevo.com

Prenos celog toka meča su obezbedila proizvođač najboljeg piva na Balkanu Valjevka pivara, Auto centar BUCA –VALJEVO (014 -287-400), kuća sa najkvalitetnijim i najeftinijim autogasom u Srbiji, i NEVEROVATNOM ponudom polovnih automobila 064-232-85-71 i mega market boja i lakova Orihideja kolor 014-244-955 i Auto centar BUCA –VALJEVO (014 -287-400).

 

Zaustaviti Filipa Ćovića, prvi zadatak večeras za Aleksića(levo)i Kljajevića


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17