XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Vladan Vuković debitovao pobedom u Zemunu

21.05.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa meča - foto: H.D.Vujanović

Zemun je ispustio priliku da se ekspresno vrati u Prvu ligu, ali do kraja prvenstva igra za čast i svoje verne navijače. Gosti rasterećeni briga oko plasmana igraju otvorenog garda, a Jerović ih u 15. minutu nakon solo prodora umalo nije doveo u vođstvo. Smiren je bio na golu Zemuna mladi Slavković i dobrom intervencijom sačuvao svoju mrežu. Neka 2 minuta kasnije ponovo Å”ansa za Brodarac. Jovanović hvata makazice sa 10 metara, ali je lopta prohujala iznad prečke gola domaćih.Igra u narednom periodu je nezanimljiva, a onda Dragićević, golman Brodarca, pravi neshvatljiv kiks u 41. minutu. Imao je loptu u nogama i kada je hteo da je ispuca maÅ”i ceo fudbal, MiloÅ”ević je poklon oberučke prihvatio i lagano loptu smestio u prazan gol, za vođstvo Zemuna 1:0.

Ā 

Tek Å”to je krenulo drugo poluvreme, Avram izvodi korner, a Dakić sa 6-7 metara loptu od zemlje Å”alje do prečke gola gostiju. Mogao je Zemun duplirati vođstvo posle samo pedesetak sekundi igre u nastavku. Brodarac zeli da izjednači, neprestano atakuje, a u 58. minutu zrelu Å”ansu ne koristi Miladinović. Å utirao je sa 7-8 metara, lopta je proÅ”la kraj golmana Slavkovića, ali je ispred gol linije iznikao kao iz zemlje Jovanović i izbacio je u polje.

Obe ekipe su u nastavku izvrÅ”ile maksimalan broj izmena, pa je tempo igre opao. Do kraja utakmice nije bilo viÅ”e prilika, ostao je na snazi rezultat iz prvog poluvremena. Tri boda su pripala Zemunu uz uspeÅ”an debi novog Å”efa stručnog Å”taba Vladana Vukovića, koji je prethodnih 8 godina radio baÅ” u Brodarcu. Plavo-zeleni u 29. kolu gostuju u Obrenovcu, dok Brodarac na svom terenu kraj Save dočekuje Borčane.

ZEMUN - BRODARAC 1:0 (1:0)

STADION: FK Zemun. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Marković Filip. POM.SUDIJE: Ljubojević Bogdan i Arnautović Nemanja. STRELAC: MiloÅ”ević 41.min (Zemun). ŽUTI KARTONI: Dakić, Stevanović i Đurković (Zemun), Paić (Brodarac).

ZEMUN: Slavković, Vukić (Đurković), Stojanović, Avramović (Stoiljković), Đalović, Jovanović, Avram (Kovač), MiloÅ”ević (Račić), Kiso, Dakić (Stevanović), Ristovski.

BRODARAC: Dragićević, Jovanović (Stajković), Vitorović (VranjeÅ”), Đurić, Paić, Ilić, Jerović (Daničić), Miladinović, Lukić (Zečević), Mitrović, Tabaković (Stojanović).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Zemun Brodarac