XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Baskovci sa dva gola ispratili Baričane

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Mladi "Sokolovi" danas protiv Baričana otvaraju prolećnu sezonu sa namerom da prikažu atraktivan fudbal kao jesenas i zadrže visokopozicirano mesto na tabeli.

Ā 

Gosti iz Bariča su mnogo agilniji na startu, lepo kombinuju i Å”utevima iz daljine isprobavaju budnost domaćeg golmana Lazarevića. Domaći pak čvrstim odbrambenim blokom zaustavljaju protivničke atake, a preko brzonogog mladog reprezentativca Ajdara iz brze tranzicije ugrožavaju gol gostiju.

Stopostotnih prilika nije bilo do 41. minuta, kada Đilas sa 12 metara Ŕutira po zemlji, a lopta odlazi nekih dvadesetak centimetara kraj stative gostiju. Tako je prvo poluvreme zavrŔeno bez rezultatskih promena.

Prva dobra akcija gostiju u nastavku je viđena u 50. minutu, Baković je uputio Å”ut sa ivice kaznenog prostora, ali je bio zamalo neprecizan. Domaći su najbliži pogotku bili u 64. minutu, posle udarca iz ugla najviÅ”i u skoku je bio Obradović i sa peterca loptu zakucao u prečku. Potom i Ajdar 4 minuta kasnije nema sreće, sa desetak metara udaljenosti uspeo je samo da prebaci gol gostiju.

BASK nastavlja sa napadima, a ono Å”to mu nije uspelo ranije, Obradović je učinio u 78. minutu. Posle joÅ” jednog udarca iz ugla za domaće, najbolje se snaÅ”ao u petercu i poslao loptu iza leđa nemoćnog Čarapića. Na 2:0 je posle lepe akcije napadačkog reda povisio Kadijević u 87. minutu i tako osigurao "Sokolovima" nova tri boda.

Sledeće subote BASK ide u Obrenovac na noge Radničkom, a Prvu iskru čeka joÅ” jedno gostovanje, ovaj put u " Zemunelu" protiv Teleoptika.

BASK - PRVA ISKRA 2:0 (0:0)

STADION: FK BASK. GLEDALACA: 120. GL.SUDIJA: Marković Filip. POM.SUDIJE: Jeremić Milan i Zimonjić Stefan. STRELCI: Obradović 75. i Kadijević 87.min (BASK). ŽUTI KARTONI: Šljivić i Ajdar (BASK), Stajić i Krstović (Prva iskra).

BASK: Lazarević, Stojanović, Kadijević, Petković (Andrić), Lukić (Fratrović), Obradović, Vukanović, Šljivić, Đilas (Dacić), Dimić (Dimitrijević), Ajdar (Bogdanović).

PRVA ISKRA: Čarapić, Mijatović, Baković (Garić), Filipović (Aleksić), Krneta, Stojanović, Stajić (Babić), Proković (Gligorijević), Rajić, Krstović, Vladisavljević.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd BASK Prva iskra