XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Real odneo bodove iz Užica

28.03.2022 Slobodaš

Foto: gfksloboda.rs

U 19. prvenstvenom kolu, Sloboda je doživela poraz od Reala. Ekipa iz Podunavaca je i drugi put ove sezone otkinula bodove Užičanima.

 

Idealni vremenski uslovi, dobra poseta i ohrabrujući rezultati konkurenata, bili su uvertira za meč koji je trebao da zaokruži, bar u rezultatskom smislu, dobar start sezone momaka pored Đetinje.

Napadi Užičana iz prvog dela utakmice koji su se mogli svrstati u kategoriju opasnih ili bar pretećih, završavani su smušenošću napadača ili loše izvedenim prekidima. Fortuna nije htela da nagradi angažovanost Slobode, a ističemo prečku koja je spasila već savladanog golmana gostiju u 31. minutu - sa dvadesetak metara šut je uputio Janković. 

Pet minuta kasnije usledio je šok. Fudbaler gostiju Lukić prima loptu na desnom krilu, povlači je ka sredini i britkim udarcem postavalja, ispostaviće se konačnih, 0:1.

Odlično organizovana odbrana Reala i bezidejni napadi Slobode bili su miks koji je doveo do toga da u drugom delu igra ne vidimo nijednu šansu. Usled toga je rasla nervoza koja je imala za posledicu dva isključenja u redovima domaćina. Prvo je, posle oštrih startova, teren napustio Petar Jovanović, da bi mu se pre vremena pridružio Tripković. On je drugi žuti karton zaradio nakon što je fizički pokušao da spreči konstantnu opstrukciju igre gostiju.

Iako je u nedelju veče stadion odisao razočarenjem, koje se posebno moglo videti na licima fudbalera, trka nije ni blizu gotova. Gostovanje Slobode u Požarevcu narednog vikenda, prilika je da se vrati na kolosek i nastavi borbu za vrh tabele.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Zapad GFK Sloboda Real