XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Slogin ponor sve dublji

20.11.2021 Aleksandar DaiÅ”ević

Sloga tone sve dublje - Andrija Savić (beli dres) postigao gol sa bele tačke

Kako su počeli sezonu, fudbaleri kraljevačke Sloge su je i zavrÅ”ili, porazom. ViÅ”e nego inertni, bez ideje, bez prave realizacije, brz čvrstine u igri i porozni u odbrani, kraljevački ā€žbeliā€œ viÅ”e od poraza nisu ni zaslužili. Imenjak iz Bajine BaÅ”te se predstavio malobrojnim gledaocima u veoma dobrom izdanju, odlično pripremljeni za utakmicu, sa jasnom vizijom Å”ta hoće da urade i kako do gola protivnika da dođu, čak i kada imaju igrača manje. Prvih 28 minuta se niÅ”ta nije deÅ”avalo,a onda su gosti iz prvog konkretnog napada izborili korner, na drugoj stativi je bio usamljen Đorđević, snažno je Å”utirao, ali je Grujičić odbranio. Napadač gostiju Đorđević je odmah potom i zamenjen zbog povrede, a Grujičić je nastavio da spaÅ”ava svoj tim. NiÅ”ta nije mogao u 37. minutu, krenula je kontra gostiju, lopta je poslata do mladog Milosavljevića koji je Å”alje pod prečku za vođstvo srpskoligaÅ”a iz Bajine BaÅ”te. Odmah potom su gosti imali joÅ” jednu lepu priliku, ali je Grujičić sprečio najgore po svoj tim.

Ā 

U drugom poluvremenu mnogo viÅ”e uzbuđenja. Prvo je fudbaler gostiju Živanović za dva minuta neopreznim startovima dobio dva žuta kartona i morao je van igre, ali kako je kraljevačka Sloga igrala ta prednost igrača viÅ”e se nije osetila. U 64. minutu kolosalnu Å”ansu je imao Å ekularac, ali umesto glavom, Å”utirao je nogom i pogodio spoljni deo mreže nezaÅ”tićenog gola gostiju. Samo dva minuta kasnije domaći su izjednačili. Ne mnogo zapaženi Žerađanin je u Å”esnaestercu gostiju uspeo da osvoji jednu već izgubljenu loptu, usledio je start fudbalera ekipe iz Bajine BaÅ”te i za sudiju Petrovića nije bilo dileme, jedanaesterac za ā€žbeleā€œ. Andrija Savić je sigutrno pogodio za izjednačenje,a ovaj penal je prvi za Kraljevčane od 5. maja i utakmice sa Dinamom iz Vranja u prvoligaÅ”koj konkurenciji. Imali su domaći veliku Å”ansu za vođstvo, Savić je izbacio Anđelkovića, ovaj obiÅ”ao Golubovića, otiÅ”ao malo ukoso i poslao loptu preko prečke. Sloga iz Bajine BaÅ”te je to znala da kazni. Posle nekoliko lepih prilika u kojima Å”utevima sa ivice Å”esnaesterca nisu pogodili gol Grujičića, gosti su preko brzog Đukića stigli do vođstva, igrao se 80. minut. Bio je to kraj nadanja za domaće da mogu do pobede toliko potrebne,a napadač srpskoligaÅ”a iz Bajine BaÅ”te je u 90. minutu overio trijumf. Pobedio je zasluženo bolji tim,a kraljevački srpskoligaÅ” će imati teÅ”ku zimu.

SLOGA (KV) - SLOGA (B. BAÅ TA) 1:3 (0:1)

Gradski stadion u Kraljevu Gledalaca: 150 Sudija: Nikola Petrović (G. Milanovac) 7 Strelci: Savić u 66. minutu (iz jedanaesterca) za Slogu (KV), a Milosavljević u 37., Đukić u 80. i 90. minutu za Slogu (BB) Žuti kartoni: Savić, Čolić, trener Milovanović (Sloga KV.), Golubović, Milovanović, Živanović (Sloga BB) Crveni kartoni: Živanović (Sloga BB) u 52. minutu i Čolić (Sloga KV) na klupi u 80. minutu.Ā Igrač utakmice: Darko Đukić (Sloga BB.) 7,5.

SLOGA KV: Grujičić 6,5, Sekulić 5,5, Anđelković 5,5, KruÅ”evac 5 (Aćimović 5), Jovanović 5,5, Savić 5,5, MarkiÅ” 5,5, Milosavljević 5,5, Čolić 5 (Andrić 5), Žerađanin 5,5, Jevremović 5 (Å ekularac 5).

SLOGA BB: Golubović 7, Milosavljević 7 (Milovanović 6,5), Radović 6,5, Živanović 6, Đorđević ā€“ (Živković 6,5), Đukić 7,5, Ilić 6,5, Dželebdžić 6,5 (Nikolić 6,5), Božović 6,5, Å utić 7,5, Božić 7.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Zapad Sloga (K) Sloga (BB)