XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Bečejci posle 140 dana stigli do pobede za bodove

19.03.2022 V. Jankov

Aleksandar Ćuk, plavi dresu skoku, postigao je ova gola za Bečejce - foto: V. Jankov

Srpskoligaš sa Tise stigao je do prvenstvene pobede posle tačno 140 dana! Teže nego što se očekivalo, pogotovo posle šestog minuta, kada je odbrambeni igrač Jedinstva Matović opravdano isključen. Kapiten Bečejaca Tutnjević je dugom loptom ubacio mladog Popadića „u vatru“, a Matović ga je, kao poslednji igrač odbrane, nepropisno zaustavio i sudiji Aleksandru Jankoviću nije ostalo ništa drugo do da mu pokaže put u svlačionicu. Očekivalo se da će domaćin brojčanu prednost brzo materijalizovati, ali do odlaska na odmor samo su Žeravica i Tomić u par navrata neuspešno oprobali šut sa distance. Gosti su u 20. minutu pripretili, ali je Pađen osujećen u solo prodoru.

 

Gosti su bolje otvorili nastavak. Golman Milovanov je u 47. minutu krajnjim naporom spasao mrežu, ali nije dva minuta kasnije. Odbrana domaćih je očekivala da se napad gostiju sancioniše ofsajdom, sudije su ostale neme, Pađen je prizemnim centaršutem ubacio loptu pred gol, gde je utrčao pokretljivi Maoduš i plasirao je iz blizine u mrežu za 0:1. Relativno brzo su Bečejci izjedačili. U 56. minutu, posle udarcaiz ugla sa desne strane, izlet štopera Aleksandara Ćuka se isplatio, jer je bio najprisebniji i glavom postigao gol za izjednačenje. To je dalo samopouzdanje momcima sa Tise da atakuju da golu rivala, u čemu se posebno angažovao „rezervista“ Kudrić, ali je odluka pala, ponovo, posle prekida. Udarac iz ugla sa iste strane i Ćuk je ponovo glavom bio precizan za konačnih 2:1. Samo minut kasnije, dobro dodavanje Kudrića nije realizovao Šormaz, pošto je njegov blag udarac sa desetak metara išao pravo u ruke golmanu Stailkoviću. U samom finišu utakmice Zeljković je doživeo prelom ruke i u pratnji doktora Atile Gondoša posle utakmice produžio u dom zdravlja, a najzadovoljniji je bio mladi trener Lazar Dabižljević, jer je pobedom debitovao na klupi matičnog kluba.

OFK Bečej 1918 - Jedinstvo 2:1  (0:0)

Bečej: Gradski stadion kraj Tise. Gledalaca: 100. Sudija: Aleksandar Janković (Pančevo) 7. Strelci: Ćuk u 56. i 78. minutu za OFK Bečej 1918, a Maoduš u 49. minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Tutnjević, Ćuk, Milin, Brkić, Krajinović (OFK Bečej 1918), a Živanović, Žiža (Jedinstvo). Crveni karton: Matović (Jedinstvo) u 6. minutu. IGRAČ UTAKMICE: Aleksandar Ćuk (OFK Bečej 1918)

OFK Bečej 1918: Milovanov 7, Milin 6,5, Ćuk 8, Zeljković 7,5 (od 85. Lajko -) Brkić 6,5 (od 73. Šormaz -), Tutnjević 7, Tomić 7, Kuvekalović 6 (od 46. Kudrić 7), Žeravica 7 (od 73. Vinović -), Popadić 6,5 (od 53. Krajinović 6,5), Tomčić 7.

Jedinstvo: Stailković 7, Matović -, Žiža 6,5, Tmušić 6, Ivetić 6, Moravac 6, Pađen 7, Maoduš 7, Stevanović 6,5, Beljić 6,5, Živanović 7.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Vojvodina OFK Bečej 1918 Jedinstvo (SP)