XS
SM
MD
LG

Možemo pobediti Dance

Ljubinko Drulović igrao je za užičku Slobodu, Rad, Žil Visente, Porto, Benfiku, Partizan, Penafiel, te reprezentaciju Jugoslavije na 38 mečeva. Danas je selektor mlade reprezentacije. Kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije za igrače do 19 godina osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2013.godine. Krajem te godine dodeljena mu je „Zlatna lopta“ FSS kao najboljem treneru za 2013. godinu.

Drulović boravi u hotelu, gde je smeštena reprezentacija Srbije.

„Iskreno, i pre utakmice protiv Slovenije znali smo da će meč biti izuzetno zahtevan i težak. Imali smo sa njima slično iskustvo pre 24 godine. Sada smo se i oni i mi vratili na Evropsko prvenstvo. Postoji rivalitet, pa smo znali da će utakmica biti zanimljiva, teška. U jednoj korektnoj atmosferi odigrao se meč. Bio sam na stadionu. Slovenci su odigrali dobro, ali mi možemo biti zadovoljniji bodom, postigli smo gol u nadoknadi vremena. Eto, pre 24 godine bilo je 3:3, sada 1:1, a drago mi je zbog Luke Jovića da je postigao gol“, priča Drulović.

Govori se u javnosti da je pomalo i atmosfera poljuljana u reprezentaciji?!

Ljubinko Drulović na licu mesta, Foto: Fejsbuk

„To nije tačno, atmosfera je odlična. Nalazim se u hotelu i svakodnevno viđam i srećem, imam kontakte sa fudbalerima. Sve je u najboljem redu. Gledamo treninge. Ovde su se neke stvari poklopile. Odigramo protiv Engleza drugo poluvreme odlično, ali smo izgubili, sada protiv Slovenije bio je remi. Igrači su voljni da pobede Dansku i da prođemo dalje“, dodaje Drulović.

Dušana Vlahovića ništa ne ide. Gaćinovića je pojela trema. Kostić se povredio ranije, protiv Engleza. Luka Jović doneo je sreću. Možda bi protiv Danske mogao dobiti koji minut više.

 „Tim pogotkom Luka Jović dobio je na samopouzdanju. To je za njega najvažnije. Do selektora je koliko će Jović sada igrati. Mnogo je važno na psihološkom planu za njega. On je ozbiljna opcija. Mislim da neki igrači nisu pružili maksimum. Moraju svi biti svesni da je meč protiv Danaca za nas finale“, podvlači Ljubinko Drulović.

Fudbalski treneri, da im sada ne iznosimo imena, čudili su se da su bekovi Srbije igrali sa pogrešnim nogama, kako su rekli. Međutim, ako je Dragan Stojković toliko puta nas obradovao kao fudbaler, valjda ume i u ulozi selektora.

„Fudbal je takav sport da ga svi mogu da komentarišu. Svi imaju svoje ideje, svi imaju svoja razmišljanja. Ja to poštujem, mada svi pomalo gledamo na drugačiji način. Svakako da Dragan Stojković ima svoje ideje. Drugo je što našim igračima neke stvari nisu išle od noge. Imali smo više centaršuteva koji nisu bili kvalitetni , lako smo lopte poklanjali protivniku kada sve odradimo do tada odlično. Kontra nogom najbolji je na toj poziciji Živković, onda Kostić se povredio. Svako sve može da komentariše, ali mi moramo da verujemo našem selektoru, igrači da slušaju uputstva i da se sve dobro završi“, pojašnjava Drulović.

U utorak od 21 čas sastaju se Srbija – Danska i Engleska Slovenija. Da li Orlovi mogu da prelete iznad Danske, da se plasiraju dalje?

„Mene ova grupa podseća na onu 2000.godinu. Izgubili smo od Španije, odigrali nerešeno sa Slovenijom, a pobedili smo Norvešku i otišli smo dalje. Sada imamo poraz i remi. Treba nam trijumf protiv Danske da odemo dalje. Verujem da će naši igrači pokušati da budu skoncentrisani, maksimalno odgovorni i dobri, da ćemo savladati Dance i plasirati se dalje. Danska jeste ozbiljna reprezentacija, ali moramo preuzeti odgovornost, pobediti ih i ostvariti cilj“, optimista je Drulović.

Veliki as je i dobar fudbalski analitičar. Za naše čitaoce pričao je Ljubinko Drulović.

U pravo vreme...


Danska 0 : 0 Srbija
Engleska 0 : 0 Slovenija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Engleska 3 1 2 0 5
2 Danska 3 0 3 0 3
3 Slovenija 3 0 3 0 3
4 Srbija 3 0 2 1 2