XS
SM
MD
LG

Gabor Kurcinak svetski prvak u sprintu

Prvak svetata u sprintu: Gabor Kurcinak - foto: Kuglaški savez Srbije

Srpsko kuglanje je dobilo još jednog svetskog prvaka u kuglanju. Mladi Bačkogradištanac Gabor Kurcinak postao je svetiski prvak u disciplini sprint na 22. Svetskom prvanstvu za uzrast do 23 godine, koje se održavau slovačkom gradu Brezno.

U konkurenciji 16 takmičara Kurcinak je u prvoj rundi pobedio sa 2:0 Mađara Bence Bokšoša, u drugoj rundi je, posle 1;1, savladao „zlatnom kuglom“ Slovenca Vida Ponebseka, u četvrtfinalu je sa 2:0 bio bolji od Hrvata Roberta Ratkovića, istim rezultatom je u polufinalu savladao Slovaka Dominika Truhlika, a u finalu, posle 1:1 u setovima, „zlatnom kuglom“ (30:22) pobedio je Nemca Tima Brahtela i okitio se titulom prvaka sveta.

Gabor Kurcinak je briljirao i u ekipnoj konkurenciji, jer jesrušio 650 čunjeva protiv Slovenije, ali je Srbija, na žalost, izgubila rezultatom 3.677:3.633.

Inače, Vovodina iz Bačkog Gradišta, koja nema adekvatnu kuglanu i domaćin je okršajima Prve lige Srbije – grupa Vojvodina u Novom Bečeju, na aktuelnom prvenstvu ima još Hunora Radatoviča, a Marko Erdeljan je izistao zbog povrede.                                            

V. Jankov