XS
SM
MD
LG
17.04.2024 Stevan Davidović

Novobečejci sačuvali mesto u eliti

Kuglaši Jedinstva ostvarili plan - stoje: Zrnić, Zavarko, Bugarski, Mesaroš, Igor Vlaškalin, dole: Magda, Komaromi, R. Ernješi, Duško Vlaškalin (foto: Stevan Davidović)

Posle 18 odigranih kola spuštena je zavesa u Super ligi Srbije, u kojoj su dominirali kuglaši Beograda, koji su bez poraza odbranili titulu prvaka Srbije. Na drugom mestu je ekipa novosadske Vojvodine sa 26 bodova, a najprijatnije iznenađenje priredili su kuglaši Vihora iz Sombora, koji su kao novajlije u ligi, zauzeli treće mesto sa 25 bodova. Ligu su napustili Kordun iz Kljajićeva i Mladost iz Kragujevca.

Kuglaši novobečejskog Jedinstva prvenstvo su završili na 8 mestu, sa 10 bodova (4 pobede, 2 nerešene i 12 poraza), što im je obezbedilo opstanak u našem najkvalitetnijem takmičenju.

Izabranici trenera Ivana Mesaroša pobedili su na svojoj kuglani Mladost iz Kragujevca, Kordun, Spartak 024 iz Subotice i Jadran u Golubincima, dok su nerešeno igrali sa Spartakom 024 u gostima i beogradskim Partizanom na svojoj kuglani.

Za ekipu je u ovoj sezoni nastupilo 10 kuglaša, 17 utakmica odigrali su Čaba Zavarko i Robert Ernješi, zatim slede Uroš Papić sa 15, Goran Bugarski 14, Ervin Komaromi i Mane Zrnić 13, Sebastian Magda i Ivan Mesaroš 10, Hunor Radatovič 9 i Igor Vlaškalin 1. Najviše pobeda (11) zabeležio je Čaba Zavarko, Robert Ernješi (7), Honor Radataovič (5,5), Ervin Komaromi (5), Uroš Papići i Ivan Mesaroš (4), Mane Zrnić i Goran Bugarski (3), Sebastian Magda (1,5).

Kotu „600“  četiri puta oborili su Čaba Zavarko (601, 615, 623, 604) i Robert Ernješi (624, 622, 604, 604), a jednom Goran Bugarski (608) i Sebastian Magda (604).

Igrač i trener Ivan Mesaroš o minuloj sezoni kaže: „Kada smo na startu prvenstva ostali bez trojice standardnih prvotimaca, Predraga Sopke, Norberta Ernješija i povređenog Ervina Komaromija, bilo je jasno da ćemo se boriti za opstanak, što se i dogodilo. Treba reći da na nekoliko utakmica nismo imali ni sreće, gubili smo ih sa nekoliko čunjeva razlike, pa smo zato strepeli do kraja prvenstva. Na kraju u zanimljivoj završnici punoj neizvesnosti, sačuvali smo mesto u elitnom takmičenju, što nam je pre početka i bio cilj“.

Piše: Stevan Davidović