XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Bez iznenađenja u 5. kolu, uzbudljiv derbi u Tabanoviću

Do neverovatne kvote od 57 postignutih pogodaka dobacilo je deset utakmica obe grupe, sa odnosom od 27:30 u korist Pocerine. Čak i najmanji broj golova na jednoj od utakmica petog kola iznosio je tri, tako da oni prosto nigde nisu oskudevali. Nagoveštaj ovakvog efikasnog vikenda dobili smo već u subotu kada je Roma nadigrala Savacium sa 7:1 u grupi Mačva. Nije delovalo da će domaći odneti tako visoku pobedu, naročito jer su gosti odmah po početku drugog poluvremena uspeli da izjednače, ali su tu stali. U redovima Rome posebno se istakao Milan Stanković sa četiri gola, a dva je dodao njegov prezimenjak Đorđe.

Derbi u Tabanoviću u potpunosti je opravdao očekivanja, što se pre svega odnosi na dešavanja u drugom poluvremenu kada su postignuti svi golovi. Gosti su za 15 minuta nastavka postigli dva gola, ali se Torpedo nije predavao. David Maksić je za samo tri minuta, od 68. do 71., poravnao rezultat, da bi potpuni preokret i sva tri boda doneo Siniša Nikolić (77). Siguran kod kuće bio je Partizan u duelu protiv komšija iz Ševarica. Pobedili su sa 3:0, a tu sigurnost uneo je Dalibor Jovanović sa dva gola do 30. minuta. Poslednji je bio delo Srđana Pavlovića sredinom drugog poluvremena. Dobar početak imao je Proleter u lokalnom susretu protiv lidera – Sanrajs Šabac. Poveli su već u 3. minutu, ali su tu prednost imali samo do 27. kada izjednačava jedan od najboljih strelaca lige – Bogdan Bogojević. Do 51. rezultat se nije menjao, da bi narednih 13 minuta u potpunosti pripali gostima koji postižu čak tri gola, najpre zahvaljujući Veljku Stepanoviću, a zatim se i Nenad Vuković nadovezao dva puta. Šta drugo očekivati u Culjkoviću osim dinamčnog meča i pregršt golova (6). Na nesreću domaćih i ovoga puta su poraženi na svom terenu. Sa 4:2 slavila je Sloga koja je uvek bila u prednosti, mada je Culjković u dva navrata pripretio i smanjivao deficit na minimalan zaostatak. Vladimir Đukić u redovima Sloge postigao je dva bitna gola za svoj tim – uvodni i onaj poslednji u 90. minutu. Na tabeli vodi Sanrajs sa 13, Torpedo ima 12 i utakmicu manje, Omladinac je takođe dvocifren sa 10, dok Sloga (-2) i Partizan imaju po 7. Drugi deo tabele predvodi Roma koja ima 5, sledi Savacium (-2) 4, Culjković 3, Napredak 1 i Proleter na poslednjem mestu bez osvojenog boda.

Najuzbudljivije u grupi Pocerina bilo je u Maloj Vranjskoj gde je Jedinstvo dočekalo vodeću Mladost Sv. u utakmici gde se vođstvo menjalo čak tri put, iako je bilo 2:3. Poveo je lider, Jedinstvo je uzvratilo, ali se na poluvreme ipak otišlo kao da je bio početak, odnosno nerešenog ishoda (2:2). Konačan rezultat postavljen je u 80. minutu kada je svoj drugi gol postigao Ivan Andrić. Na drugim terenima mahom je bilo jednostrano. Zablaće se iz Slatine vraća sa celim plenom (0:3). Sve pogotke postigli su u periodu od 40. do 64. minuta, dok Mladost nije uspela da uzvrati i pored svih pet izmena kojih su izvršili do 72. minuta. Jelen je preskočio Bojić (7:2) i tako nastavio poteru za Svileuvom. Domaći su rano poveli, nedugo posle toga gosti su izjednačili i onda su načisto pali, i to već do poluvremena koje je završeno 4:1. Taj rezultat nije zadovoljio Jelen koji je nastavio sa napadima do konačnih 7:2 gde se Dragan Nikolić četiri puta upisao u listu strelaca. Opustili su se fudbaleri Rudara kada su videli samo desetoricu igrača Borca, pa otuda i minimalna prednost gostiju na poluvremenu. Ipak, kako su se gosti umarali, stvari su došle na svoje mesto. Bio je 64. minut kada je domaćin preokrenuo, da bi u narednih šest postigli još dva, a u 86. i poslednji. Bez obzira na rivala protiv kojeg je Metlić igrao uspeo je da pronađe put do mreže, ali zato nikako da sačuva svoju. Sa 5:2 savladao ga je Galeb kojeg su predvodili Davor Vasić sa tri i Mitar Ilić sa dva pogotka. Mladost Sv. jedina je ekipa u Pocerini sa svim ostvarenim pobedama za maksimalnih 15 bodova. Prate je Jelen i Galeb sa po 12, Rudar ima 11, iza kojeg je Zablaće sa 9. Dalje slede Jedinstvo (6), Mladost Sl. (4), Borac (3), Bojić (0) i Metlić (-3).

Izvor: ofssabac.org.rs


Savacium : Roma - Odžino selo
Sloga : Culjković
Napredak : Partizan
Omladinac 2013 : Torpedo 1924
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sunrise Šabac 12 11 1 0 34
2 Sloga 12 10 1 1 31
3 Torpedo 1924 11 9 0 2 27
4 Omladinac 2013 11 6 1 4 19
5 Roma - Odžino selo (-1) 12 5 0 7 14
6 Culjković 12 3 0 9 9
7 Partizan (-1) 11 3 1 7 9
8 Savacium (-1) 11 2 1 8 6
9 Napredak 12 0 1 11 1