XS
SM
MD
LG

Čukarički poražen na startu grupne faze Lige konferencije od Ferencvaroša u Budimpešti

Čukarički poražen na startu grupne faze Lige konferencije od Ferencvaroša u Budimpešti--

Čukarički je poražen u prvom, istorijskom nastupu u grupnoj fazi Lige konferencije, na gostovanu Ferencvarošu u Budimpešti – 3:1. Poveli su Brđani u 26. minutu, kad je na asistenciju Nikčevića odlično reagovao Ivanović, ali su Mađari potom preokrenuli rezultat. Izjednačio je Varga iz jedanaesterca u 43, a u osmom minutu nadoknade prvog poluvremena poigodio je Ovusu. Konačan rezultat postavio je Pešić u 79. minutu.

Već na startu meča zatresla se mreža Brđana, u devetom minutu Abu Fani je iz slobodnog udarca ubacio loptu u srce peterca, Varga je zakačio loptu, ali se ispostavilo da je pritom bio u ofsajd poziciji, pa je gol opravdano poništen. U 17. minutu Čukarički je iznenada došao u priliku, Ivanović je pokazao koliko je opasan, primio je loptu u šesnaestercu, zagradio se i šutirao čim je imao priliku, golman Dibuš je uz dosta sreće uspeo da odbrani taj udarac.

Devet minuta kasnije Čukarički je poveo. Bila je to lepa akcija, Nikčević je iz drugog navrata ubacio loptu po zemlji, a Ivanović je milimetarski precizno šutirao i savladao je u tom trenutku nemoćnog Dibuša – 0:1. U 29. minutu odlična prilika za Ferencvaroš, Ovusu je lako umakao Tošiću, snažno je šutirao iskosa sa desne strane sa 12 metara, ali je Samurović izbio loptu u korner.

Tri minuta kasnije španski sudija je svirao jedanaesterac za mađarski tim posle starta Ivanovića, ali je posle pregledanog snimka ispravio grešku i poništio penal. Slična situacija u 43. minutu, ovoga puta Ovusu je pobegao Dociću, koji ga je oborio, ispostavilo se ipak u šesnaestercu, pa je Fradi ovoga puta dobio jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Varga – 1:1.

U nadoknadi vremena, u bukvalno poslednjim trenucima, Ferencvaroš je preokrenuo. Ostao je Ovusu isuviše dugo usamljen u šesnaestercu, a potom je iskosa sa desne strane izuzetno preciznim udarcem savladao Samurovića – 2:1. Napravio je Matić dve izmene na startu drugog poluvremena, umesto Kovača i Nikčevića na teren je poslao Miladinovića i Jankovića. Nešto kasnije Docić je svoje mesto ustupio Stankoviću.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u nastavku meča, igralo se ipak nešto sporije nego u prvom poluvremenu, bez izrazitih šansi sve do 66. minuta, kad je Ramirez vrlo snažno šutirao iz slobodnog udarca sa 30 metara, bio je zamalo neprecizan. Samo što je ušao u igru Pešić je imao šansu, u 68. minutu je bio najviši u skoku posle centaršuta sa desne strane, ali je uz malo poteškoća Samurović odbranio njegov udarac glavom sa osam metara.

Bio je Ferencvaroš strpljiv, ali i sve opasniji kako se meč bližio kraju, a u 79. minutu stekao je dva gola prednosti. Prvi šut Listeša Samurović je odbranio, ali je bio nemoćan kad se lopta odbila do Pešića, čiji je udarac bio znatno snažniji – 3:1.

Ferencvaroš – Čukarički 3:1 (2:1)

Strelci: 0:1 – Ivanović u 26, 1:1 – Varga iz jedanaesterca u 43, 2:1 – Ovusu u 45+8, 3:1 – Pešić u 79. minutu. Stadion: „Grupama arena“. Gledalaca: 20.000. Sudija: Giljermo Kvadra. Pomoćnici: Gvadalupe Poraz Ajuso i Alehandro Estevez Iglesijas (svi iz Španije). Žuti kartoni: Mmae (Ferencvaroš), Ivanović, Kovač, Docić, Adetunđi, Subotić (Čukarički).

FERENCVAROŠ: Dibuš, Botka (od 52. Siger), Mmae, Sise, Ramirez, Abu Fani (od 74. Ben Romdane), Makrekiš, Zakariasen, Markinjoš, Ovusu (od 74. Listeš), Varga (od 67. Pešić).

ČUKARIČKI: Samurović, Stevanović (od 88. Rogan), Vranješ, Subotić, Tošić, Docić (od 64. Stanković), Sisoko, Kovač (od 46. Miladinović), Nikčević (od 46. Janković), Ivanović, Adetunđi (od 78. Cvetković).


Ferencváros 3 : 1 Čukarički
Genk 2 : 2 Fiorentina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ferencváros 1 1 0 0 3
2 Genk 1 0 1 0 1
3 Fiorentina 1 0 1 0 1
4 Čukarički 1 0 0 1 0