XS
SM
MD
LG

Čukarički minimalno poražen od Fiorentine u Leskovcu

Čukarički minimalno poražen od Fiorentine u Leskovcu--

Odigrao je Čukarički sjajan meč protiv Fiorentine, ali je na kraju minimalno poražen. Presudio je detalj iz osmog minuta, kad je sudija šreder svirao jedanaesterac za italijanski tim, a siguran realizator najstrože kazne bio je Enzola - 0:1.

Ponovo je vrlo loše počeo evropski meč za Čukarički, kao i protiv Genka u Leskovcu i Fiorentine u Italiji, gotovo identičan je bio duel sa Violom na stadionu „Dubočica“, posle duge lopte sa svoje polovine gosti su došli u šansu, Enzola je lako umakao odbrani Brđana, ušao u šesnaesterac, gde ga je oborio Filipović. Posle kratke VAR provere sudija Šreder je potvrdio odluku, a upravo je Enzola bio precizan sa bele tačke - 0:1.

Zaigrao je potom Čukarički angažovanije, često su Brđani izlazili u visoki presing, što je uspostavilo ravnotežu na meču. Ipak, do naredne ozbiljnije prilike došla je Fiorentina, u 26. minutu Biragi je šutirao iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca, ali preko prečke Filipovićevog gola. Uzvratili su belo-crni u 34. minutu, posle odličnog centaršuta Nikčevića Adetunđi je zahvatio loptu glavom, ali Kristensen je bio oprezan.

Probao je potom i Kovač pet minuta kasnije, šutirao je iz solidne pozicije sa 15 metara, ali pored gola Fiorentine. Imao je dobru priliku u 44. minutu Čukarički, Adetunđi je dao loptu u prostor, oborio ga je Biragi, a sudija Šreder je umesto da pusti prednost vratio faul i dao žuti karton kapitenu gostujućeg tima. Mogli su Italijani da dupliraju prednost, ali je šut Bonaventure u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena izblokiran.

Fantastičnu priliku za izjednačenje Čukarički je imao u 52. minutu, Stanković je prelepo proigrao Endijaea, Senegalac je protutnjao po desnoj strani, još bolje je centrirao, a Kovač je promašio veliku šansu, na pet metara od gola loše je zahvatio loptu i šutirao preko gola Kristensena. Uzvratio je Pjeroci sedam minuta kasnije, šutirao je sa 20-tak metara, ali je bio zamalo neprecizan.

Imala je Fiorentina dve sjajne prilike u razmaku od samo dva minuta. Najpre u 76. minutu, Brekalo je iskoristio prostor, namestio se i šutirao sa 15 metara, ali je Filipović maestralno izbio loptu u korner. Samo minut kasnije opasno je zapretio i Milenković, ali je lopta posle njegovog udarca glavom otišla zamalo preko prečke.

Čukarički - Fiorentina 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 – Enzola iz jedanaesterca u osmom minutu. Stadion: „Dubočica“. Gledalaca: 4.000. Sudija: Robert Šreder. Pomoćnici: Kristijan Gitelman i Robert Vesel (svi iz Nemačke). Žuti kartoni: Endijae, Adetunđi, Nikčević (Čukarički), Biragi, Parizi (Fiorentina).

ČUKARIČKI: Filipović, Tošić, Kovačević, Adetunđi, Ivanović (od 67. Cvetković), Sisoko, Stanković, Vranješ (od 67. Jovanović), Nikčević, Endijae (od 80. Miladinović), Kovač (od 86. Sing).

FIORENTINA: Kristensen, Biragi (od 55. Parizi), Milenković, Bonaventura, Sotil, Lopez, Ikone (od 55. Brekalo), Ranijeri, Enzola (od 71. Kuame), Dankan (od 55. Mandragora), Pjeroci.


Čukarički 0 : 1 Fiorentina
Ferencváros 1 : 1 Genk
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Fiorentina 4 2 2 0 8
2 Ferencváros 4 1 3 0 6
3 Genk 4 1 3 0 6
4 Čukarički 4 0 0 4 0